BMW Bannerı
Otomobilkolik
Citroen TEST SÜRÜŞLERİ

Citroen C4 Picasso Test Sürüşündeyiz

citroen-c4-picasso-test2

Citroen’in kompakt MPV sınıfındanki temsilcisi C4 Picasso, 1.6 litrelik BlueHDi dizel motorla birlikte tork konvertörlü EAT6 otomatik şanzımana kavuştu.

Yazı: Özerk Ihlamur | Fotoğraflar: Savaş Yılmaz

2013 yılında yenilenen C4 Picasso, özellikle cesur tasarımıyla ilgi çekmeyi başarmıştı. Yollara çıktığı günden bu yana özellikle konfor odaklı süspansiyonlarıyla rahat yolcuklar yaşatan C4 Picasso, sunduğu teknolojik yeniliklerle de sınıfının en iddialı modellerinden biri olmayı başardı.

Daha önce kardeş marka Peugeot’da kullandığımız EAT6 otomatik şanzıman, Citroen’de de kullanılmaya başlandı. Özellikle seri ve sarsıntısız vites geçişleriyle çift kavramalılar kadar başarılı olan bu şanzıman, 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten BlueHDi motorla uyumlu bir şekilde çalışıyor. 1295 kilogramlık C4 Picasso, fabrika verilerine göre 11.2 saniyede 0’dan 100 km/s hızlanmasını gerçekleştirirken, maksimum hız ise 188 km/s olarak verilmiş. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 3.9 litre.

citroen-c4-picasso-test

Aracın süspansiyon sistemi ufak tümsekleri ve çukurları başarılı bir şekilde absorbe ederken, yüksek hızlarda girilen virajlarda az da olsa yana yatma eğilimi gösteriyor. Aracın yalıtımı başarılı, yüksek hızlarda yol ve motor sesi kabine rahatsızlık vermiyor. Tüm PSA Grubu otomobillerinde olduğu gibi C4 Picasso’nun da Start&Stop sistemi sarsıntısız ve hızlı bir şekilde çalışıyor.

Citroen C4 Picasso İç Mekan

İç mekana geçtiğimizde adeta bir teknoloji şovu ile karşılaşıyoruz. 12 inçlik panaromik HD ekranın, kişiselleştirilmesi oldukça keyifli. İstediğiniz temayı seçip aracın havasını değiştirmeniz mümkün olabiliyor. 7 inçlik dokunmatik ekranın da kullanımı kolay ve çözünürlüğü başarılı. Vites kolu direksiyonun sağına yerleştirilmiş. Eski Amerikan otomobillerini andıran bu tasarım, ilk başta alışılması zor gözükse de, biraz zaman geçtikten sonra pratik bir şekilde çalışıyor. 5 kişilik Citroen C4 Picasso, 537 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Bu hacim koltuklar yatırıldığında 630 litreye kadar çıkabiliyor.

citroen-c4-picasso-test3

Citroen C4 Picasso’nun güvenlik donanımları da bir hayli zengin. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Akıllı Far Sistemi, sinyal vermeden şerit değiştirirseniz sizi titreterek uyaran Akıllı Emniyet Kemeri ve Aktif Hız Sabitleyeci güvenlik donanımlarının sadece bir kısmı. Orta dikiz aynasına yerleştirilen bir kamera sayesinde ise araç gece yolculuklarında karşıdan gelen diğer araçla karşılaştığında uzun farları kısa farlara çevirebiliyor.

Citroen C4 Picasso, konforlu süspansiyonları, tutumlu motoru, yeni EAT6 6 ileri otomatik şanzımanı ve zengin donanımıyla sınıfının en iddialı modellerinden biri olmayı sürdürüyor. Özellikle iç mekandaki teknolojiler uzun yolculuklarda, araç içindekilerin canlarının sıkılmamasına yarayabilir. 101.510 TL’lik fiyatıyla da rakiplerinden pahalı olmayan C4 Picasso’nun satış potansiyeli yüksek.

citroen-c4-picasso-test4

Diğer Yazılar

Skoda KAROQ 1.5 TSI ACT Test Sürüşü

Ahmet Armağan

TEST: VW Golf GTI Deneyimi

Isuzu D-MAX 4×4 sürüş izlenimi

Ahmet Armağan