Otomobilkolik
Fiat TEST SÜRÜŞLERİ

2021 Yeni Fiat Egea 1.6 Multijet Test Sürüşü

2021 Yeni Fiat Egea ‘nın direksiyonuna geçiyoruz. Fiat Linea için aynı şeyi söyleyemem ama Egea henüz tanıtılmadan önce bu modelin iyi bir otomobil olacağına emindim. Hem ülkemizde üretilip tüm dünyaya ihraç edilecek olması, hem de bu sınıfta artan beklentiler, Egea’nın uygun fiyatla ulaşılabilecek iyi bir alternatif olacağı sinyallerini veriyordu. Öyle de oldu. Türkiye’nin en çok satılan otomobili unvanı ve sayısız başarı Fiat Egea’yı bugüne getirdi. Tabii hızla değişen teknolojiye ayak uydurmak gerekiyordu ve Egea’da yenilenerek günümüz teknolojisine uyum sağladı.  

Yeni Fiat Egea Tasarımı

Aslında dıştan baktığınızda tasarım olarak büyük değişimler göze çarpmıyor. Nihayetinde bu bir makyaj ve tasarımsal farklılıklar da minör düzeyde. 

İlk bakışta yeni ön ızgara kendini hemen belli ediyor. Eski logo yerine Fiat’ın tipografik bir logosu beliriyor. Kimileri beğenmemiş olsa da bu logo bana daha yenilikçi geldi. Tabi ön taraftaki değişim bundan ibaret değil. Tamamen yenilenen farlarda LED teknolojisine yer veriliyor. Önde kullanılan Full LED farlar, eskiye oranla gece sürüşlerinde gerçekten de iyi bir aydınlatma sağlıyor. Buna bağlı olarak arka stop grubu da LED teknolojisinden nasibini alıyor. 

Yeni Fiat Egea iç mekanı nasıl?

2021 Yeni Fiat Egea iç mekana geçtiğimizde ise burada çok daha fazla teknoloji ve yenilik bizleri karşılıyor. Yepyeni bir direksiyon simidi var. Üç kollu ve çok daha sportif görünüyor. Yine üzerinde birçok kumanda var ve Cruise Control sistemi de artık adaptif. 

Standart olarak sunulan 7 inçlik ekrana alternatif olarak 10.25 inç dokunmatik ekrana sahip tamamen yeni UConnect 5 multimedya sistemi ile kombine ediliyor. Ekran çözünürlüğü, dokunmatik hissi ve işletim sistemi gerçekten de çok başarılı. Apple CarPlay ve Android Auto desteği de bulunuyor. Ayrıca hemen vitesin ön tarafında artık telefonunuzu şarj edebileceğiniz bir kablosuz şarj alanı mevcut. Yine aynı alanda koltuk ısıtma seçeneğinin düğmelerine yer veriliyor. Bu özellik de Egea’nın yenilikleri arasında. Ayrıca arka koltuklar için de artık USB soket özelliği bulunuyor. 

Yeni Fiat Egea motor özellikleri

Gösterge paneli de bu teknolojik değişimden payını alıyor. 7 inçlik gösterge paneli tamamen dijital. 

Motor özelliklerine baktığımızda ise tabii ki ön plana Fiat’ın yeni üç silindirli 1.0 lt’lik GSE T3 motoru çıkıyor. Fakat bugün biz 6 ileri manuel şanzımana sahip 1.6 lt’lik Multijet üniteyi kullanıyoruz. Euro 6D uyumlu olan motor hatırlarsanız geçmişte 120 HP’ydi. Artık 130 HP olarak karşımıza çıkıyor ve 10 HP’lik güç artışı gerçekten de kendini belli ediyor. Özellikle yüksek otoyol hızlarında Egea kesinlikle tatminkar bir noktaya gelmiş.

2021 Yeni Fiat Egea fiyat listesi için tıklayın

Bunlara ek olarak otomobilin izolasyon ve süspansiyon özelliklerinde de bir takım gelişmeler yapıldığı hissediliyor. Hem asfalt üzerinde otomobil daha sessiz hem de süspansiyon daha iyi çalışıyor. 

Tabii yenilenen Egea’nın özellikleri bununla da sınırlı değil. Artık birçok güncel modelde rastladığımız aktif güvenlik özellikleri Egea’da sunuluyor. Trafik işareti tanıma sistemi, akıllı hız asistanı, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı sistemi, adaptif uzun farlar, kör nokta uyarı sistemi gibi özellikler Egea’yı bir adım ileri taşıyor. 

Ayrıca anahtarsız giriş ve ön park sensörleri de hayatı kolaylaştırıyor. 

2021 Yeni Fiat Egea teknik özellikleri

Karoser

5 kişilik, 5 kapılı hatchback, uzunluk x genişlik x yükseklik 4368 x 1792 x 1495 mm, Aks mesafesi 2638 mm, Boş ağırlık 1340 kg 

Güç aktarımı

Önden çekişli, 6 ileri manuel şanzıman

Motor

Sıralı dört silindirli motor, turbo, dizel, silindir hacmi 1598 cc, maksimum güç 130 HP, 3750 d/d, maksimum tork 320 Nm, 1500 d/d.

Performans

0-100 km/s .10.1 sn
Maksimum hız 207 km/s
Ortalama tüketim 4.5 lt/100 km

Baz fiyat

Fiat Egea 1.6 Multijet II……………………..216.900 TL                                           

Diğer Yazılar

Audi A4 40 TDI quattro test sürüşü

admin

Tofaş Mühendisliği, Ar-Ge merkeziyle tüm dünyaya hizmet veriyor

Ahmet Armağan

Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Test Sürüşü

admin