BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Fiat YENİLİK

2021 Fiat Egea tanıtıldı ve satışa sunuldu. Fiat Egea Cross fiyatı açıklandı!

2021 Fiat Egea model ailesi  Easy (Sedan) / Street (diğer gövdeler), Urban ve Lounge isimli üç farklı donanım seviyesi ile Türkiye yollarıyla buluşuyor. 

Fiat Egea Ailesi, tüm yolcularına çok geniş bir iç alan sunmaya devam ediyor. İç hacim konusunda sınıfının en iyi değerlerinden birini sunarak hem ön hem de arka yolculara geniş bir diz mesafesi sağlamayı da sürdürüyor. 

Ailenin tamamında, yeniden yorumlanan ön ızgara ve yeni yaklaşıma işaret eden Fiat logosu yer alıyor. Farları yeniden tasarlanan model ailesinin tüm gövde seçeneklerinde seçilebiliyor. Hem ön hem de arkada kullanılan LED teknolojisi otomobile daha modern bir görünüm kazandırıyor. Aktif güvenliği de artırıyor.

Önde Full LED far teknolojisi gelişmiş görünürlük ile sürüş güvenliğine katkı sağlıyor. Aynı zamanda otomobilin enerji tüketimini, dolayısıyla CO2 emisyonlarını azaltıyor. Krom detaylarla zenginleşen ön tamponun alt bölümü de yeni ve dinamik bir görünüm sergiliyor.

Yenilenen tasarımda, donanım seviyelerine göre değişen, modern görünümlü   yeni 16 inç ve elmas kesim  17 inç alaşım jantlarla da dikkat çekiyor.

Egea Ailesi’nin iç mekanında ise daha önce kullanılan göstergenin yerini Egea’ya özel tasarlanan yeni  7 inçlik, sürücüsünün hayatını kolaylaştıran renkli ve dijital gösterge paneli alıyor.

Yeni dijital gösterge, 10 inç dokunmatik ekrana sahip tamamen yeni 5’inci nesil UConnect multimedya sistemi ile entegre çalışıyor.

2021 Fiat Egea Donanım Seçenekleri

Egea Sedan’ın giriş versiyonu niteliğindeki Easy donanım seçeneğinde, yeni tasarıma sahip 15 inçlik jantlar,  parlak siyah ön ızgara ile halojen ön ve arka farlar dikkat çekiyor.

Urban donanım seviyesinde yeni 16 inç stil jantlar, Full Led ön ve Led arka farlar ile sis farı standart olarak yer alıyor.

Urban donanım seviyesinde ayrıca, Carplay /Android Auto desteği, 7 inçlik multimedya sistemi  de yer alıyor.

Sedan’ın en üst donanım versiyonu olan Lounge’da ise 17 inçlik elmas kesim alaşım jantlar var.

Full Led ön ve  Led arka farlar ile karartılmış arka camlar ve iç mekanda 10 inçlik multimedya sistemi ve 7 inçlik gösterge paneli kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Tüm bunlara ek olarak anahtarsiz giriş & çalıştırma, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Sıra USB Çıkışı ve Geri Görüş Kamerası da bu versiyonda standart olarak sunuluyor. 

2021 Fiat Egea Opsiyonel Donanımlar

Yeni Fiat Egea modellerinde direksiyon da daha şık ve daha sportif tasarımıyla ve tamamen yenilenmiş olarak dikkat çekiyor.

Ailede ayrıca yeniden tasarlanan klima kumandaları, krom ve siyah detaylarla zenginleştirilen orta konsol da yeni tasarımıyla ön plana çıkıyor.  

Egea model ailesinde yenilenen tasarımının haricinde; teknolojik açıdan da kapsamlı bir yenilenme yapılmış olması da dikkatleri çekiyor.

Egea Model Ailesi en güncel Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) ile üretiliyor. Multimedya sistemi aynı anda iki telefonu Bluetooth üzerinden kablosuz bağlama olanağı da sunuyor.

Egea Ailesi ayrıca ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı’, ‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk uyarı Sistemi’, ‘Akıllı Uzun Far’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, Ön park sensörleri ve Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikleriyle de hayatı kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

Ayrıca Sedan modelinde isteğe bağlı sunulan Eller Serbest Bagaj Sistemi ile kullanıcısının hayatını kolaylaştırıyor. Aile, bu yıldan başlayarak, önümüzdeki yıllarda da kompakt sınıfın yine en güçlü modeli olacağını sinyallerini veriyor. 

Fiat Egea Cross özellikleri neler?

Fiat Egea ailesinin yeni üyesi Egea Cross, Tofaş’ta üretilen ilk crossover modeli olmasının yanında; yeni bir hedef kitleye yönelik, çok yönlü bir otomobil olarak da ön plana çıkıyor. Egea Cross, güçlü ve cesur tasarım hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara görünümü ile bir crossover modelde olması gerektiği gibi geniş ve heybetli görünüyor.

Güncel Fiyat Listesi

Yeni süspansiyon yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Tüm Cross versiyonlarında standart sunulan tavan rayları sayesinde Egea Cross, hatchback muadiline göre toplamda 7 cm yükselmiş oluyor.

Street, Urban ve Lounge donanım seviyeleri ile tercih edilebilecek olan Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastikleriyle de gerek tasarımsal gerekse işlevsel farkını ortaya koyuyor.

Yeni Fiat Egea 1.0 motor nasıl?

Yenilenen Egea ve Egea Cross motor gamına eklenen, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik Firefly T3 motorla dikkat çekiyor.  

1.0 Firefly T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini, daha çok güç ve tork ile birleştirerek üstün performans sunuyor.

Yeni 1.0 litrelik motor, düşük devirde kullanıma sunduğu yüksek çekiş gücüyle son derece akıcı ve keyifli bir sürüş ve düşük ses seviyesiyle üstün sürüş konforu da sağlıyor.

Motorun CO2 emisyonu 121 gr/km (WLTP normuna göre) değerine kadar düşüyor ve aynı zamanda daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar ise 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. İyileştirilen performans ve 110 gr/km’den (WLTP normuna göre) başlayan CO2 emisyon değerleriyle yeni dizel motor ailesi verimlilik seviyesiyle öne çıkıyor.

Diğer Yazılar

Citroen Paris Fuarı’na iddialı giriyor

Her yerde göremeyeceğiniz Koenigsegg Jesko’yu Top Gear kullandı!

Ahmet Armağan

Yeni Ford Focus RS Türkiye’de Satışa Sunuldu