Yeni Ferrari F80 sadece 799 adet üretilecek

Ferrari F80 modelini tanıttı. Sadece 799 adet üretilecek olan F80, GTO, F40 ve LaFerrari gibi ikonların yanına katılarak Maranello merkezli markanın teknoloji ve performans açısından ulaştığı en üst düzeyi sergiliyor.

Ferrari, 1984’ten bu yana her dönemin en ileri teknolojilerini ve yeniliklerini temsil eden süper otomobilleri periyodik olarak piyasaya sürüyor.

F80 ise, içten yanmalı motor teknolojisinin en üst seviyesini temsil ederek, hibrit güç aktarma sistemi ve ileri düzey mühendislik çözümleri ile performansı zirveye çıkarıyor. Karbon fiber şasi, aktif süspansiyon ve aerodinamik yeniliklerle, hem pistte hem de yolda benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

F80’in aerodinamik yapısı, aktif arka kanat, difüzör ve ön kanatlar gibi çözümlerle 250 km/s hızda 1000 kg yere basma kuvveti oluşturabiliyor. Ayrıca, dört tekerlekten çekiş sistemi ve yarış teknolojilerinden esinlenen fren teknolojileriyle donatılmış.

F80’in 3 litrelik V6 motoru 900 beygir gücünde ve hibrit sistemle birlikte toplamda 1200 beygir güce ulaşıyor.

F1 ve WEC yarışlarında kullanılan teknolojiyle bağlantılı olarak, e-turbo teknolojisi ilk kez bir Ferrari modelinde kullanılıyor. Bu, motorun düşük devirlerde bile anında tepki vermesini sağlıyor.

F80, Ferrari’nin tasarım dilinde de yeni bir dönemi başlatıyor. Uzay teknolojisinden ilham alan tasarımı, geçmiş Ferrari ikonlarına göndermelerde bulunarak markanın köklü mirasını onurlandırıyor.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir