Toyota ve Mazda, araçlarını siber saldırılardan korumak için güçlerini birleştiriyor

Toyota, Mazda, elektronik devi Hitachi ve parça üreticileri Aisin ve Denso gibi birçok Japon şirketi, bağlantılı araçları siber saldırılardan daha güvenli hale getirmek için harekete geçiyor.

Evet, artık böyle bir dünyada yaşıyoruz. Bankalara, sağlık sistemlerine ve seçimlere sızmış dünya tehdidi oluşturan anarşistlerle mücadele etmek amacıyla, 116 şirketten oluşan Japon Otomotiv Bilgi Paylaşımı ve Analiz Merkezi (kısaca J-Auto-ISAC), yazılım bileşenleri listesi anlamına gelen standart bir SBOM (Software Bill of Materials) oluşturmayı hedefliyor.

Bireysel otomobil üreticilerinin halihazırda kendi SBOM’ları olsa da, hepsi birbirinden farklı. Ancak J-Auto-ISAC grubu, otomotiv yazılımları için birleşik kurallar ve/veya bileşenlerin envanterinin kullanılmasıyla, araç içi programların siber saldırılara karşı savunmasız hale gelme ihtimalinin en aza ineceğini düşünüyor.

Bu tür bir standardizasyon, uzaktan güncellemelerin mümkün olduğunca sık ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda araç içi özelliklere verilen farklı isimlerin sayısını da azaltabilir. Örneğin, adaptif hız sabitleyici, akıllı hız sabitleyici veya zeki hız sabitleyici gibi farklı adlar yerine tek bir terim kullanılabilir.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir