Volkswagen Golf 8,5 R, 333 HP’lik gücü ile ortaya çıktı

Yenilenen Golf R, pptimize edilmiş sürüş dinamikleri, standart donanım ve 245 kW (333 PS) güç ile geliyorlar.

Maksimum güç, bu modellerin öncüllerine kıyasla 10 kW (13 PS) artmış. Opsiyonel R-Performance paketi ile 250 km/sa olan azami hız 20 km/sa daha artırılarak 270 km/sa’e yükseltilebiliyor.

Yeni R modelleri, bu yıl büyük bir güncelleme alan Golf’ün sekizinci neslini temel alıyor. Dinamizm, LED Plus farları, aydınlatmalı VW rozeti ve tampondaki hava perdelerinin yanı sıra yeni LED arka lamba kümeleriyle yeniden tasarlanan ön kısımda yansıtılıyor. Yeni 19 inç “Warmenau” dövme jantlar opsiyonel olarak sunuluyor. Bunlar çekici ve temiz bir tasarıma, tekerlek başına sadece sekiz kilogram ağırlığa ve özellikle yarış pistinde sürüş sırasında avantajlı olan verimli fren soğutmasına sahip.

Kendi sınıfında bir iç mekan

Golf R modellerinin iç mekanı ergonomik olarak sürücüye göre uyarlanmış ve “R” tarzında özel olarak rafine edilmiş. Sürücü ve ön yolcu, entegre baş desteklerine sahip üst spor koltuklarda oturuyor. Opsiyonel olarak yine siyah nappa deri iç mekan, karbon görünümlü unsurlar, yan alanda mavi uygulamalar ve koltuk arkalığında “R logosu” sunulacak. Ayrıca opsiyonel olarak gerçek karbondan iç mekan uygulamaları da mevcut. Bu donanım detayları, yeni Golf R’ın özel genel konseptinin ne kadar yüksek kalitede tasarlandığının altını çiziyor. 

Golf R – maksimum performans için

Yeni R modelleri, güçlü 2.0 litrelik turboşarjlı motorun yedi vitesli DSG’ye ve R-Performance Torque Vectoring özellikli 4MOTION dört tekerlekten çekişe ilettiği 245 kW (333 PS) gibi etkileyici bir güce sahip. İkincisi, virajları optimize etmek için tahrik gücünü arka tekerleklere ayrı ayrı dağıtarak sürüş dengesini ve çevikliği artırıyor. Yeni modellerin torku 420 Nm’dir. Opsiyonel R-Performans paketi ile 250 km/sa olan azami hız 20 km/sa daha artırılarak 270 km/sa’e çıkarılabilir.

R-Performans paketi – ek modlar sayesinde direksiyon başında daha fazla eğlence

Daha yüksek azami hıza ek olarak R-Performance paketi, normal yol trafiğinden uzak yollarda ve pistlerde sürüş yapan motor sporları meraklıları için iki ek mod sunar: Drift ve Special. “Special” modu özellikle Nürburgring Nordschleife’deki koşullara uyarlanmış. İlave bastırma kuvveti, hava akışının yönlendirildiği daha büyük bir tavan spoyleri tarafından sağlanıyor. Yeni modelin R-Performans paketi, her ikisi de Dijital Kokpit Pro’da görüntülenen GPS tur zamanlayıcısı ve G-metreyi de içeriyor.