BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
BMW Genel TEST SÜRÜŞLERİ

2024 BMW 220i Active Tourer Test Sürüşü

BMW 220i Active Tourer SUV’lara alternatif olabilecek kadar yetenekli bir aile otomobili.

Yenilenen sınıfında öne çıkan bir modelle BMW, rakiplerine meydan okuyor. Yepyeni BMW 2 Serisi Active Tourer, artan kalitesi ve hafif hibrit teknolojisiyle dikkat çekiyor.

MPV segmentinin SUV’ler tarafından baskı altında olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Yakın geçmişte, özellikle çocuklu ailelerin tercihi olan MPV’ler, şimdi SUV’lerin hakimiyeti altında kıvrılmış durumda. Ancak, BMW 2 Serisi Active Tourer, bu değişimde önemli bir yere sahip.

Hatırlarsanız, bir zamanlar 7 kişilik bir Gran Tourer versiyonu da vardı. Ancak şimdi, otomobil sadece 5 kişilik olarak üretiliyor. Yenilenen tasarımıyla daha sportif bir görünüm sunuyor. Geniş ve sekizgen biçimli ızgara, LED farlar ve geniş omuz çizgileriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, kapı kollarının gövdeye entegre edilmesi gibi detaylarla modern bir görünüm elde edilmiş.

İç mekâna geçtiğimizde, teknolojik bir kokpit karşılıyor bizi. Malzemelerin kalitesi ve işçiliğin detayları oldukça üst düzeyde. Kavisli ekran, standart donanım olarak geliyor ve M Sport versiyonunda sportif koltuklar da bulunuyor.

Bilgi-eğlence sistemi iX’ten alınmış. 10.25 inç sürücü ekranı ve 10.25 inç bilgi-eğlence ekranı kullanılıyor. Ekranlar keskin, grafikler tatminkar ve sezgisellik ön planda.

Yenilenen BMW 2 Serisi Active Tourer, önceki nesline göre daha büyük. Daha geniş bir yaşam alanı sunarken, sürtünme katsayısı da 0.26 Cd’ye düşürülmüş durumda, bu da verimliliği artırıyor.

BMW’nin FAAR platformu üzerine inşa edilen model, gelecekte tamamen elektrikli bir versiyona ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış. Şimdilik mild-hibrit teknolojisine sahip olan araç, ileride plug-in hybrid versiyonuyla da kullanılabilecek.

Bugün 220i modeliyle birlikteyiz. Bu model, mild-hibrit teknolojisine sahip. 1.5 litrelik üç silindirli turbo benzinli motoru, 8 kademeli otomatik şanzımanla birleştirerek gücünü yola aktarıyor. Önden çekişli olmasına rağmen, BMW’nin karakteristik sürüş hissi bu araçta da kendini gösteriyor. 170 hp’lik güç ve 280 Nm’lik tork sunan motor güçlü. 8.1 sn’de 100 km’ye ulaşıyor. Maksimum hızı ise 221 km/s. Fabrika verisi yakıt tüketimi 6.5 – 5.9 lt / 100 km. Bizler test süresince şehir içinde, karma bir sürüş tarzı ile 6.7 – 7.2 lt / 100 km şeklinde bir tüketim değeri yakaladık.

Sürüş özelliklerine gelince, yeni 2 Serisi gerçekten etkileyici. BMW’nin sürüş özellikleri, aracı bir hatchback’ten beklediğiniz performansı sunuyor. Direksiyon hissiyatı ve süspansiyon tepkileri oldukça başarılı. Ayrıca, M Sport donanım seviyesindeki sert süspansiyon, sürüş keyfini artırıyor.

Yenilenen BMW 2 Serisi Active Tourer, 13 santimetreye kadar öne kayabilen arka koltukları ve 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde çok yönlü bir yük bölmesi haline geliyor. Bagaj hacmi 1405 litreye kadar çıkabiliyor.

Bir MPV için önemli olan BMW 220i Active Tourer! girmek ve çıkmak kolay. Önde, bir SUV gibi yüksekte oturuyorsunuz ve çok fazla depolama alanı var. Kapı cepleri litrelik şişeler için yeterince büyük ve öndeki bardak tutucular var. Ayrıca orta konsolun altında her türlü eşyanızı alabilen kullanışlı bir saklama tepsisi bulacaksınız. Ayrıca Arka kapılar geniş bir şekilde açılıyor, bu da çocuk koltuklarını koyup almak için oldukça faydalı.

Bir SUV değil de bir MPV peşindeyseniz, 2 Serisi Active Tourer’ı tavsiye etmek kolaydır ve bir tane satın almalısınız. Daha da önemlisi, bir MPV’ye göre sürüşü çok iyi. Rakiplerinden de birçok konuda birkaç adım önde…

Diğer Yazılar

Yeni Volkswagen Touareg tüm detaylarıyla ortaya çıktı

Ahmet Armağan

Borusan Otomotiv Motorsport İspanya’dan kupayla döndü

Ahmet Armağan

BMW XM Bodrum Pop-Up Store’da

Ahmet Armağan