Otomobilkolik
Renault YENİLİK

2022 Renault Trafic, tüm versiyonlarıyla Türkiye’de satışa sunuldu

2022 Renault Trafic, farklı kullanım gereksinimlerine hitap eden tüm versiyonlarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Panelvan ve Combi 5+1’de sunulan düz vites versiyonların yanı sıra; Trafic Combi 5+1 ve Trafic Combi 8+1’de sunulan otomatik vites seçenekleri, pazardaki artan otomatik vites talebine cevap vererek Renault’nun ticari araç pazarındaki iddiasını artıracak.

Yeni Renault Trafic ailesi, önceki nesillerine kıyasla tepeden tırnağa daha modern bir görünüm kazandı. Farklı ihtiyaçlara yönelik versiyonlarıyla sınıfına yön veren model; güçlü görünüme sahip yeni dış tasarımı, geniş taşıma kapasitesi, optimize iç mekan ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle 421.000 TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarıyla tüketicilerle buluşuyor.

Renault’nun ticari araç ailesinin yenilenen üyeleri lansmana özel fiyatlarının yanı sıra 100 bin TL’ye 12 ay 0,99 faiz fırsatıyla pazara iddialı bir giriş yapıyor.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş: 

“Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobil markası Renault olarak, bu gücümüzü hafif ticari araç pazarına da yansıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hafif ticari araç pazarı 2022 birinci çeyrek sonuçları itibariyle toplam pazardan yüzde 23 pay alıyor. Medium Van segmenti ise, yüzde 4,2’si Panelvan, yüzde 2,4’ü Combi olmak üzere hafif ticari araç pazarında toplamda yüzde 6,6’lık bir ağırlığa sahip. Ayrıca ticari araç pazarı içerisinde yüzde 4,9’luk bir paya sahip olan minibüs segmentinin yaklaşık üçte biri 8+1 combi/minibüslerden oluşuyor. Her geçen gün ilginin artmaya devam ettiği medium van segmentinde Renault’nun verimli, şık, her işe ve kullanım amacına uyum sağlayabilen versiyonlarla üretilen Yeni Trafic Combi 5+1, Combi 8+1 ve Panelvan versiyonları kolay yüklemeye uygun yapıları, üstün yükleme kapasiteleri, segmentinin en iddialı saklama alanları, konforlu iç mekanları, akıllı kokpitleri ve ileri sürüş destek sistemleriyle her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Renault Ticari ailesinin yenilenmiş üyelerinin sınıfında iddialı modüler tasarım özellikleriyle hem iş hem de özel kullanımda işlevselliği en üst seviyeye taşıyarak pazardaki en iyi seçeneklerden olacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye pazarına sunduğumuz Yeni Express’in ardından Yeni Trafic modelinin de yenilenmesi, ürün gamına eklenen otomatik vitesli ve 8+1 koltuklu versiyonlarıyla ticari araç pazarındaki iddiamızı daha da yukarılara taşımak istiyoruz.”

Dış tasarımda daha fazla detay ve enerji

Daha zarif ve dikkat çekici olan yeni Trafic ailesinin ön bölümü, hem ticari hem de bireysel müşterilere hitap edecek şekilde tamamen yeniden tasarlandı. Tamamen LED farlar ile sunulan yeni Trafic, C şeklinde ışık imzası içeren gündüz farları, yeni renkleri ve aksesuarlarıyla daha modern bir görünüm sunuyor.

Trafic ailesi, oluklu yatay motor kapağı ve dikey ön ızgarasıyla daha dinamik ve güçlü bir görünüm sergiliyor.

Yeni Trafic’in farları yeni tasarımı ve teknolojisi ile dikkat çekiyor. Tamamen LED olarak sunulan yeni farlar standart olarak otomatik yanma özelliğiyle donatılıyor. Ayrıca C-şeklinde tasarlanan gündüz sürüş farları marka aidiyetini vurguluyor. 

Yeni Trafic; Bulut Mavi ve Carmen Kırmızı olmak üzere iki yeni gövde rengiyle sunuluyor. Bunun dışında Beyaz, Duman Gri, Arsenik Gri, Gri Füme ve Gece Siyah renkleri ile tercih edilebiliyor.

16” jantlar ve yeni jant kapakları standart sunulurken, versiyona bağlı olarak Gümüş Gri 17″ alüminyum alaşım jantlar da opsiyonel alınabiliyor.

Geniş, ergonomik ve modern bir iç mekan

Yeni Renault Trafic ailesi yenilenen kabin içi özellikleriyle hem iş hem de günlük kullanım ihtiyaçlarına cevap verirken, döşeme ve malzeme kalitesindeki belirgin artışla da dikkat çekiyor. Özellikle Combi 8+1 versiyonunda sunulan donanımlar ve kullanılan malzeme kalitesi binek otomobilleri aratmıyor. 

Genişlik ve ferahlık hissini arttıran yeni konsol, üzerine yerleştirilen dijital gösterge paneli ile sürüş konforuna katkı sağlıyor. Tamamen yeni bir tasarımla daha büyük ve daha görünür kadranlara sahip olan yeni Trafic’te, versiyona bağlı olarak 4,2” renkli dijital gösterge paneli de sunuluyor. Standart olarak sunulan hız ayar ve sınırlayıcı kumandaları direksiyona entegre edilirken, görsel konfor için de uyarı lambaları yeniden düzenlendi. Ayrıca çok daha ergonomik bir kullanım için piyano tuş takımı da ön konsolun orta bölümünde standart olarak sunuluyor.

Renault Trafic Panelvan zekice tasarlanan çözümleriyle profesyonel müşteriler için olmazsa olmaz bir ticari araca dönüşüyor ve sunduğu mobil ofis özelliği ile fark yaratıyor. Katlanabilir ön yolcu koltuğu not defteri yerleştirme alanı ile bir ofis masası ya da öğle tatillerinde bir yemek masası olarak kullanılabiliyor. 

Gelişmiş teknoloji ve bağlanabilirlik

Yeni Trafic ailesi, Standart R&Go radyonun yanı sıra opsiyonel olarak alınabilen Renault Easy Link 8” dokunmatik multimedya sistemi ve Apple CarPlay ile ticari araçlardaki bağlanabilirliği yeni bir seviyeye çıkarıyor. Ayrıca opsiyonel olarak tercih edilebilen 15W gücündeki kablosuz şarj cihazı, USB girişleri ve 12V şarj soketi ile konforlu bir yolculuk deneyimi sunuluyor.

Yeni Trafic, versiyona bağlı olarak eller serbest Renault Kart teknolojisi ile donatılıyor. Bu teknoloji sürücü yaklaştığında araca dokunmadan kilidin otomatik olarak açılmasını sağlarken, uzaklaştığında ise tamamen kilitlenmesini sağlıyor. Konforu önemli oranda artıran bu sistem, aynı zamanda güvenlik ihtiyaçlarına da cevap veriyor ve günlük sürüş deneyimine katkı sağlıyor. 

Daha fazla güvenlik için ileri sürüş destek sistemleri

Yeni Trafic, versiyona bağlı olarak sunulan sürüş destek paketi ile adaptive cruise control, aktif acil fren destek sistemi, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, otomatik uzun-kısa far teknolojisi ve trafik işaretleri tanıma sistemi olmak üzere yeni nesil sürüş destek sistemleriyle, gelişmiş sürüş güvenliği ve konforu sunuyor. Ayrıca Trafic Combi versiyonlarının tamamında yolcu hava yastığı standart olarak sunuluyor.

Versiyona bağlı olarak 360 derece park asistanı, geri görüş kamerası gibi opsiyonel özellikler de Yeni Trafic’te güvenliği üst seviyeye çıkarıyor.

Geniş yük ve yolcu taşıma kapasitesi

Yeni Renault Trafic Panelvan, DNA’sını korurken daha da geliştirilmiş pratik özelliklerle donatılıyor. 5,480 mm gövde uzunluğu ve 1.967 mm gövde yüksekliği ile sunulan Panelvan versiyonu, 6 metreküp yükleme hacmiyle tüketicilerle buluşuyor. Segmentinin en iyi yerden yükleme uzunluğuna sahip olan modeli olan yeni Trafic Panelvan tam 4,15 m’ye kadar yükleme yapılmasına olanak sağlıyor.

Yeni Trafic Combi 5+1 versiyonu hem iş hem de günlük ihtiyaçları gidermek amacıyla kullanılabiliyor. Üç kişinin konforlu bir şekilde seyahat etmesine olanak sağlayan ikinci sıra koltuklar, yükleme alanına geçişi kolaylaştıran katlanabilme özelliği ile sunuluyor. 4 metreküp yükleme alanı da sunan Yeni Trafic Combi manuel vites versiyonunun yanı sıra ürün gamına yeni eklenen otomatik vites seçeneğiyle de sürüş konforunu artırıyor. 

Ticari araç pazarı içerisinde yüzde 4,9’luk bir paya sahip olan minibüs segmentinin yaklaşık 3’te 1’i 8+1 Minibüs ve Combi’lerden oluşuyor. Pazar gereksinimlerine son derece uygun olarak lanse edilen Trafic Combi 8+1 versiyonu, yolcu taşıma amacının yanı sıra aile seyahatleri için de ideal bir yolcu konforu ve bagaj alanı sunuyor. Yeni Trafic Combi 8+1 versiyonu 5480 mm uzunluğu sayesinde 1,8 metreküp bagaj alanından ödün vermeden, sürücü dahil dokuz kişiye kadar yolcu ağırlayabiliyor. Şık tasarımı, modüler yapısı, araç içi konforu ve otomatik şanzımanı ile bireysel ve ticari kullanıcıların beklentilerini karşılamayı hedefliyor.

Ön bölümde versiyona bağlı olarak 80,6 litreye kadar depolama kapasitesi sunulan yeni Trafic Combi daha iyi bir saklama alanı dağılımı ile optimize edildi. Bir tanesi sürücünün önünde, diğeri ön konsolun orta bölümünde olmak üzere iki yeni eşya gözü bulunuyor. Bu bölmeler versiyona göre kapaklı ya da kapaksız olarak sunulurken, sırasıyla 0,8 litre ve 3 litre saklama alanına sahipler. Yeni Trafic Combi, sürücü ve ön yolcu kapılarında da toplamda 14,6 litre eşya saklama alanına sahip.

Güçlü ve verimli motor & şanzıman seçenekleri

Yeni Trafic ailesi, 2.0 litrelik Blue dCi motor seçeneğiyle tüketicilerle buluşuyor. Stop & Start teknolojisi ile donatılan motorlar, Euro 6D FULL normunu karşılıyor. Ayrıca “Vites Değiştirme Göstergesi”, vites değiştirmek için en doğru zamanın ne zaman olduğunu sürücüye bildiriyor ve böylece yakıtta ekstra tasarruf yapılması sağlanabiliyor. Combi 5+1 ve Combi 8+1 versiyonlarında EDC şanzıman seçeneğiyle sahip olunabilen Yeni Trafic, versiyona göre 150 ve 170 bg’lik güç sunuyor. Türkiye pazarındaki motor ve şanzıman kombinasyonları şu şekilde;

  • Yeni Trafic Panelvan: 2.0 Blue dCi 150 bg
  • Yeni Trafic Combi 5+1: 2.0 Blue dCi 150 bg
  • Yeni Trafic Combi 5+1 EDC: 2.0 Blue dCi EDC 170 bg
  • Yeni Trafic Combi 8+1 EDC: 2.0 Blue dCi EDC 170 bg

2022 Renault Trafic Fiyat Listesi

ModelVersiyonListeFiyatıLansmana ÖzelKampanyalı Fiyat
Yeni Trafic Panelvan2.0 Blue dCi 150 bg431.000,00 TL421.000,00 TL
Yeni Trafic Combi 5+12.0 Blue dCi 150 bg497.000,00 TL486.000,00 TL
Yeni Trafic Combi 5+1 EDC2.0 Blue dCi EDC 170 bg552.000,00 TL539.000,00 TL
Yeni Trafic Combi 8+1 EDC2.0 Blue dCi EDC 170 bg595.000,00 TL580.000,00 TL

Diğer Yazılar

Japonya pazarına giren ilk Türk otomotiv markası

Ahmet Armağan

Dacia yeni Dakar aracı Sandrider modelini tanıttı

Ahmet Armağan

Lamborghini Urus: Süperspor ruhuna sahip ilk Süper SUV

Ahmet Armağan