BMW Bannerı
Otomobilkolik
VIDEO Volkswagen

2022 Polo 1.0 TSI 95 DSG Style İncelemesi

2022 Polo incelemesi için direksiyona geçiyoruz. Alman üreticinin en başarılı modellerinden biri olan Polo 1975 yılında bu yana üretiliyor ve özellikle de 1994 yılında piyasaya çıkan üçüncü jenerasyonla birlikte büyük bir sıçrama yaşamıştı. Başarılar ise ardı sıra çorap söküğü gibi geldi. B segmentindeki yeri her zaman çok güçlüydü. Fakat 2009 yılında üretilen 5. Jenerasyonla birlikte bu yeri daha da güçlendirdi. 6. Jenerasyon Polo için bir hayli bekledik. Beklediğimize de değdi. Çünkü 2017 yılında adeta küçük bir Golf ile karşılaştık. 

Bugün ise bu otomobilin güncellenmiş halini kullanıyoruz. Son 3-4 yılda otomobil dünyasında teknoloji adına çok hızlı gelişmeler yaşandı ve Polo’nun da buna ayak uydurması gerekiyordu. Teknik olarak derisi altında büyük değişimler olmasa da görsel olarak minör değişiklikler dikkati çekiyor. Her zamanki gibi MQB platformu üzerinde yükselen model, yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlarla daha güçlü ve yenilikçi görünüyor. Aracın ölçüleri neredeyse aynı. Fakat süspansiyon geometrisinde yapılan değişiklik nedeniyle artık 10 mm daha alçak. Aslında dışarıdan bakıldığında onu ele veren ön büyük değişim ön tarafta. Özellikle de hava karardığında… Normalde artık standart olarak sunulan LED farlar, Style donanım seviyesinde IQ. LIGHT-LED Matrix olarak geliyor ve çarpıcı bir etki yaratıyor. Bu farlara entegre olan LED şerit radyatör ızgarası boyunca kendini gösteriyor. 

Yeni Polo 3 farklı donanım ve 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Otomobil eskiye oranda çok daha donanımlı ve yapılan geliştirmelerle daha konforlu hissettiriyor. 

Kabine geçtiğimizde ise artık diğer VW modellerinde olduğu gibi 10.25 inçlik dijital bir göstergeye yer verilmiş. Ayrıca Active Info Display Bilgi ve Eğlence sistemi, elektrikli ayarlanabilen ve ısıtılabilen yan aynalar gibi teknolojik özelliklerin yanı sıra; sürücü, yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları ve yorgunluk tespit sistemi baz donanımda standart olarak sunulan özellikler arasında dikkat çekiyor. 

Klima kumanda paneli de tamamen yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Touch butonlar ve touch slider ile kullanımı son derece pratik ve rahat. 

Yenilenen Polo motor seçenekleri anlamında herhangi bir değişikliğe gitmezken, yine giriş seviyesinde bildik 1.0 atmosferik 80 HP’lik ünite ve daha üst seviyelerde 1.0 TSI 95 HP’lik versiyonlarla satışa sunuluyor. Segmentte rekabet kızışmış ve rakiplerin 130 HP’lik güçlere ulaştığını düşünürsek Polo’nun 95 HP’si artık bu noktada biraz geride kalıyor. 

Polo her zamanki gibi sürücüsüne güven ve rahatlığı bir arada sunarken kemik müşteri profili tarafından yine beğenilecek ve tercih edilecek bir model. Giriş seviyelerinde makul fiyatlar karşımıza çıkarken, üst donanım seviyelerine geçtiğimizde ÖTV faktöründen dolayı rakamlar bir anda değişiyor. Bu da Polo’nun yeniliklerini yaşamak adına bir dezavantaj. 

Diğer Yazılar

Volkswagen Golf R test sürüşü

Ahmet Armağan

Yeni 2020 Arteon, fastback ve stationwagon kasa tipiyle tanıtıldı

admin

Volkswagen Caddy almanın tam zamanı

Ahmet Armağan