BMW Bannerı
Otomobilkolik
Seat TEST SÜRÜŞLERİ

2021 Seat Ateca 1.5 TSI Xperience test sürüşü

2021 Seat Ateca 1.5 TSI Xperience modelinin direksiyonun geçiyoruz. VW Grubu içinde SEAT markasının hep ayrı bir yer var. Özellikle sportiflik konusunda. Gerek tasarım, gerekse de sürüş özellikleriyle hep sportif bir algı yaratmayı başaran model bunu ilk SUV modeli olan Ateca’ya da çok iyi bir şekilde yansıttı.

İlk kez 2016 yılında tanıştığımız başarılı SUV, geçtiğimiz yıl bir makyaj operasyonu geçirdi. 

Önceki Ateca modeline göre dış revizyonlar arasında yeniden tasarlanmış tamponlar, revize edilmiş radyatör ızgarası, yeni LED farlar ve arka lambaları ile yeniden tasarlanmış bir çift sis lambası yer alıyor. Arka aydınlatma birimleri Tarraco’ya benzer bir tasarımı paylaşıyor. Ateca’nın büyük harfli rozet tasarımı, yeni Leon’un arkasında bulunan aynı el yazısı formuyla karşımıza çıkıyor. 

2021 Seat Ateca iç mekanı nasıl?

Tabii esas değişim iç mekanda fark ediliyor. Yeni bir deri direksiyon simidi, sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, bir çift yeni USB-C bağlantı noktası, çok renkli bir ortam aydınlatma sistemi ve ses tanıma özelliği bulunuyor. Ateca, standart olarak 8.25 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ve isteğe bağlı olarak daha büyük 9.2 inçlik bir üniteye kavuştu. Ayrıca VW Grubu’nda yer alan diğer birçok model gibi 10.25 inçlik Virtual Cockpit gösterge paneliyle sürücüye teknolojik bir deneyim yaşatıyor. Full Link sistemiyle birlikte kullanıcılar, hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar Android Auto veya Apple Car Play aracılığıyla dijital yaşamlarına da erişebiliyor.

Yenilenen Ateca’yı iki farklı donanım seçeneğiyle tercih edebiliyorsunuz. FR ve XPERIENCE. 

FR donanım seviyesi, yeni ızgara tasarımı, cosmo gri renginde ön ve arka tampon süslemeleri, sis lambası ızgarası, ayna kapakları, yan kaplamalar ve simüle egzozlar ile sportif görünüm sunuyor.

Yeni Seat Ateca motor özellikleri

Ateca’da yine bildik 1.5 lt’lik TSI ünite karşımıza çıkıyor. Bu motor grupta neredeyse birçok modelde kullanılan referans ünite haline geldi. 150 HP gücünde son derece yeterli bir performansa ve aynı zamanda da silindir kapatma özelliği sayesinde ekonomik bir karaktere sahip. DSG şanzıman ile olan uyumunu artık söylemiyorum dahi. 

2021 Seat Ateca fiyat listesi

Tabii bu arada güvenlikten bahsetmemek de olmaz. Yeni SEAT Ateca, çok az rakibin yaptığı bir dizi yeni gelişmiş sürücü destek sistemi (ADAS) sunan kendi segmentindeki en güvenli araçlardan biri.

Park ederken, başka bir otomobil, yaya veya bisikletli geliyorsa otomobil sesli ve görsel uyarı veriyor gerekirse, otomatik frenlemeyi başlatıyor. SEAT Ateca, aynadaki LED göstergeleri aracılığıyla 70m’ye kadar olan araçları algılayabilen Kör Nokta Tespit özellikli Yan Bölge Asistanı bulunuyor. Karavan, römork tarzı araçları kullanmayı sevenler için Yeni Ateca, Römork Park Asistanı teknolojisini de opsiyonel olarak sunuyor. Sistem, sürücüyü römorkla geri giderken ve park ederken destekliyor, ters kamera görüntüsü, aracı ve römorku gereken konuma yönlendirmeye yardımcı olmak için kullanılıyor.

Diğer Yazılar

Dünyanın tamamen elektrikli ilk otomobil yarışında birinci CUPRA oldu

Ahmet Armağan

VIDEOTEST: Hyundai i30 CW 1.6 CRDi DCT

BMW i4 eDrive40 Test Sürüşü 2022

Ahmet Armağan