BMW Bannerı
Otomobilkolik
Hyundai TEST SÜRÜŞLERİ

2020 Hyundai Elantra 1.6 MPI otomatik test sürüşü

Karşınızda duran otomobilin bugün yollarda görüldüğünüz birçok modelden çok daha eski bir geçmişe sahip olduğunu söylesem şaşırır mısınız? Şaşırmayın. İlk Elantra 1990 yılında üretildi ve bugüne halen markanın en başarılı modellerinden biri. 6.nesliyle karşımıza çıkan model bu süre içinde tam 11 milyondan fazla satış adedine ulaştı. Ülkemizde de 50 binden fazla satıldı.

C segmenti sedanlar arasında ülkemizde de beğenilen modeller arasında olan Hyundai Elantra geçtiğimiz aylarda kapsamlı bir makyaj operasyonunda geçti. Otomobilin önü ve arkası tamamen değişti. Önden bakıldığında yeni ızgara, aracı otomobili eskisinden daha geniş gösteriyor. Bu görünüme alışmak biraz zaman alabilir. Zira oldukça farklı görünüyor. Ayrıca LED farlar da öndeki çekik yapıya uyum sağlıyor. Arka tarafta da benzer bir durum var ve LED stoplar ilgi çekiyor. 

Kabine baktığımızda ise yeni nesil i30’un izlerine rastlıyoruz. Daha sade fakat modern bir dil sürücüyü karşılıyor. Konsolun orta ve alt kısımları artık daha kullanışlı ve daha fazla saklama alanı bulunuyor. Koltuklar da eskisine göre daha rahat. Şık döşemelerle birlikte kalitenin de bir tık artığını söyleyebiliriz. Butonlar ve kumanda panelleri de artık daha kullanışlı ve erişilebilirlik konusunda daha ergonomik.

Güvenlik anlamında da yeni Elantra bir dizi değişim yaşıyor. Aktif ve pasif güvenlik elemanları anlamında bünyesine birçok yenilik eklemiş şekilde karşımıza çıkarken, diğer Hyundai modellerinden de alışkın olduğumuz Elektronik Direksiyon Sistemi (MDPS) de yeni Elantra’da yer alıyor. Ayrıca kör nokta çarpışma uyarı sistemi (BCW) ve arka çapraz trafik uyarısı da yeni eklenen güvenlik donanımlarını oluşturuyor.

Hyundai önceki modellerde dizel/otomatik kombinasyonuna ağırlık veriyorken bugün konuğumuz olan Elantra 1.6 lt’lik atmosferik üniteye sahip. 127 HP güç üreten motor sessiz akıcı bir sürüşe sahipken beklediğimden de daha ekonomik. Fabrika verisi olarak 6.7 lt/100 km tüketime sahip olan model, test süresince şehir içinde 7.5 – 7.7 lt dolaylarında yakıt tüketti ki bu benzinli bir Hyundai için iyi bir değer. 

Altı kademeli otomatik şanzımanla birlikte sunulan otomobil Elite Plus donanım seviyesinde gerçekten de çok dolu bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Karoser4 kişilik, 4 kapılı sedan, uzunluk x genişlik x yükseklik 4620 mm x 1800 mm x 1450 mm, aks aralığı 2700 mm, boş ağırlık 1220 kg  
Güç aktarımıÖnden çekişli, 6 ileri otomatik şanzıman
MotorSıralı 4 silindirli, benzinli, 1591 cc hacim, 6300 d/d’de 127 HP güç, 4850 d/d’de 155 Nm tork
Performans0-100 km/s 11.6 sn
Maksimum hız 195 km/s
Ortalama tüketim 6.8 lt/100 km
Baz fiyatHyundai Elantra 1.6 MPI Style Plus……143.750 TL (Şubat 2020)

Diğer Yazılar

Hyundai IIHS çarpışma testlerinde öne çıkıyor

Ahmet Armağan

Hyundai, 2025 yılına kadar tüm modellerinde geçerli havadan yazılım güncelleme imkanı sunacak

Ahmet Armağan

Hyundai Tucson 1.6 dizel otomatik 4X4

Ahmet Armağan