Renault 4 E-Tech Menzil Artışıyla Paris’e Geliyor

Renault 4 E-Tech menzil 415 km’ye çıktı. Roland-Garros özel serisi ve 305 km menzilli yeni Jogging versiyonu da geliyor.
Renault 4 E-Tech electric 2026 Renault 4 E-Tech electric 2026

Renault 4 E-Tech menzil artışıyla 2026 Paris Otomobil Fuarı’na geliyor. Renault, yaz aylarında açılır kumaş tavanlı Plein Sud versiyonunu tanıtmıştı. Şimdi ise modele daha fazla menzil, yeni özellikler ve yeni versiyonlar ekliyor.

Üstelik yeni gam için siparişler, versiyona ve ülkeye göre 12 veya 13 Ekim’de açılıyor. Ancak Renault, Türkiye’ye özel bir tarih ya da fiyat paylaşmadı.

Renault 4 E-Tech electric yan görünüm

Renault 4 E-Tech menzil değerleri arttı

Her iki batarya seçeneği de aerodinamik iyileştirmeler sayesinde daha fazla menzil sunuyor. Örneğin alt gövde kaplaması ve yeni yan aynalar sürtünmeyi azaltıyor. Böylece 40 kWh’lik batarya 310 km’ye, 52 kWh’lik batarya ise 415 km’ye kadar WLTP menzil vadediyor.

VersiyonBatarya / motorWLTP menzil
Evolution40 kWh, 120 hp310 km
Evolution, Techno, Iconic52 kWh, 150 hp415 km
Plein Sud52 kWh, 150 hp400 km
Roland-Garros52 kWh, 150 hp415 km
Jogging (yıl sonu)37 kWh LFP, 110 hp305 km

Tüketim tarafında da değerler iyileşti. Bu nedenle 40 kWh’lik versiyon 14,7 kWh/100 km, 52 kWh’lik versiyon 14,4 kWh/100 km, Plein Sud ise 14,9 kWh/100 km resmi tüketim açıklıyor.

Roland-Garros özel serisi

Renault 4 Roland-Garros E-Tech electric özel serisi

Yeni Roland-Garros özel serisi, “sport chic” tarzıyla dikkat çekiyor. Model; Glacier White, Urban Grey, Starry Black veya Terracotta Brown renklerini siyah yan direkler ve tavan kemerleriyle birleştiren çift renkli gövdeyle geliyor. Ayrıca 18 inç Parisienne jantlar ve Terracotta Brown tamponlar dış tasarımı tamamlıyor.

Kabinde ise tamamen geri dönüştürülmüş malzemeden açık gri döşemeler bulunuyor. Bunun yanında vites kolunun ucu tenis raketi sapından ilham alıyor. Kil rengi Qi2 kablosuz şarj pedi ve paspaslar da özel seriye eşlik ediyor.

Yeni giriş versiyonu Jogging

Yıl sonundan önce gelecek Jogging versiyonu, Twingo E-Tech ile aynı aileden 80 kW (110 hp) motor kullanıyor. Motor, 37 kWh’lik (36,5 kWh kullanılabilir) LFP bataryadan güç alıyor. Sonuç olarak versiyon 305 km WLTP menzil sunuyor ve 0-100 km/s’yi 10,2 saniyede tamamlıyor. Böylece Renault 4 E-Tech menzil seçenekleri 305 km ile 415 km arasında değişiyor.

Jogging, standart olarak 6,6 kW AC ve 80 kW DC şarj destekliyor. Bu sayede batarya, yüzde 10’dan 80’e AC’de 3 saat 30 dakikada, DC’de ise 25 dakikada doluyor. Donanımda ise manuel klima, 7 inç gösterge ile 10,1 inç multimedya ekranı ve tam ekran Apple CarPlay / Android Auto yer alıyor.

Renault 4 E-Tech electric iç mekân

Yeni teknolojiler

Tüm versiyonlarda artık yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası standart. Techno ve Iconic donanımlarda ise 360 derece kamera opsiyonel olarak sunuluyor. Ayrıca tüm modeller, hızlı şarj sürelerini optimize eden manuel batarya ön koşullandırma fonksiyonuna sahip.

Renault’nun Paris fuarındaki tüm planı için Renault Group’un 4 dünya prömiyeri haberimize göz atabilirsiniz. Markanın konsept tarafı için Renault 8 Gordini Concept haberini, Türkiye satışları için ise Renault’nun Ocak-Eylül 2026 satışları haberini okuyabilirsiniz.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir