BMW Bannerı
Otomobilkolik
Genel

Honda HR-V test sürüşü 2019 : SUV’un modern tanımı

Honda HR-V test sürüşü. HR-V’nin ilk nesli gerçekten de dönemine göre farklı bir tasarıma sahipti… İlk jenerasyon 1998 ile 2006 yılları arasında üretildi. 1997’de Tokyo Motor Show’da sergilenen HR-V, 1998’de Japonya’da Honda Verno adıyla Honda bayi ağına özel, fütüristik ve hafif bir arazi aracı olarak ortaya çıktı. CR-V’den küçük olmasına rağmen 3 ve 5 kapılı olarak üretildi. Önden çekişli ve dört tekerlektekten çekişli versiyonları vardı.

Honda HR-V arkadan bakıldığında da bir SUV görünümü yansıtıyor

Fakat 2015 yılında gelen yeni nesil HR-V, daha muhafazakâr bir çizgide karşımıza çıktı. Geçtiğimiz aylarda da ufak bir makyaj operasyonu geçirdi.

Honda HR-V’nin kabininde artan malzeme kalitesi dikkat çekiyor

Daha sportif ve çekici dış tasarım, malzeme kalitesi de dahil olmak üzere yeniden yorumlanan iç mekan ve gelişmiş teknolojileriyle Honda HR-V, tamamen yeni bir sürüş deneyimi sunuyor.

Honda HR-V’nin 17 inçlik jantları standart

Yenilenen Honda HR-V en gelişmiş motor teknolojilerini bünyesinde barındıran yüksek verimlilik seviyesine sahip performanslı 1.5-litre i-VTEC benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman kombinasyonuyla yollara çıkıyor.

Honda HR-V’nin 1.5 lt’lik -VTEC motoru

Bu motor geçmişte 1.6 lt, yine atmosferik ve son derece güçsüz hissettiriyordu. Yeni ünite de atmosferik olmasına karşın daha canlı bir sürüş karakteri ortaya koyuyor.

Honda HR-V’nin orta konsola entegre edilen ekran 7 inç büyüklüğünde

Motor

Honda’nın VTEC ve VTC teknolojileriyle donatılırken bu teknolojileri güç üretimi ile verimliliği artırmak üzere güçlendirilmiş emme kanalları ve optimize edilen piston yüzeyi gibi çözümler tamamlıyor. Gelişmiş yüzey honlama teknolojisi ultra pürüzsüz bir yüzey oluşturarak pistonlar ve silindir yuvası arasındaki sürtünme seviyesini düşürüyor. Zamanlama zinciri kılavuzları da sürtünmeyi azaltan yeni kaplamasıyla uzun vadede aşınmayı azaltıyor ve motor verimliliğini artırıyor.

Honda HR-V test sürüşü

Honda HR-V’nin şasi ve gövde iskeletinde kullanılan yüzde 27 oranında yüksek dayanımlı çelik sayesinde oldukça rijit bir yapı elde edilirken önde MacPherson ve arkada H tipi torsiyon çubuklu mimarinin de katkısıyla ağırlık merkezi düşüyor ve gövde yana yatma hareketleri minimize ediliyor.

Honda HR-V stop lambaları

Honda HR-V’nin uyarlanabilir elektrik destekli direksiyon sistemi, ön süspansiyondaki alçak bağlantı merkezi ve arkadaki yüksek bağlantı merkezi ile birlikte önden kayma eğilimlerini en aza indiriyor. Böylece Honda HR-V sportif sürüşlerde segmentinin en güvenilir ve keyifli araçlarından biri olarak öne çıkmayı başarıyor.

Honda HR-V farları

İç Mekan

Kabine geçtiğimizde ise Magic Seat teknolojisi dikkati çekiyor. 60:40 oranında iki parça halinde katlanan arka koltuklarla farklı kullanım imkanları ve bununla birlikte son derece fonksiyonel bir iç mekan sunuyor. Standart oturma düzeni dışında Magic Seats sistemi ile üç farklı kullanım düzeni oluşturulabiliyor.

Honda HR-V test sürüşünde

Orta konsola entegre 7 inç büyüklüğünde ekran üzerinden kumanda edilen sistem, son derece pratik ve eğlenceli bir kullanım sunuyor. Kullanıcıya ekranı iki farklı yüz ile kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Renklerle kodlanan ikonlar sayesinde menülerde gezinti yapmak kolaylaşıyor. Önceden yüklenen hazır uygulamalarla kullanıma sunulan Honda Connect’in kullanım alanı, Honda Uygulama Merkezinden indirilecek yeni uygulamalarla daha da genişletilebiliyor.

Honda HR-V’nin fiyatlarına ulaşmak için tıklayın!

Diğer Yazılar

Toyota Supra 17 yıl aradan sonra geri döndü

Ahmet Armağan

Temmuz ayı bitmeden Mercedes-Benz sahibi olun!

Ahmet Armağan

DBS SUPERLEGGERA VOLANTE üstünü açtı

Ahmet Armağan