Skoda Elroq Test Sürüşü

Skoda’nın tamamen yeni kompakt elektrikli SUV modeli Elroq’u Palma de Mallorca’da tüm dünya ile aynı anda kullandık. 2025’in ilkbaharında ülkemizde satışa sunulacak olan modeli gelin yakından inceleyelim.

Elroq tamamen Skoda’nın yeni ‘Modern Solid’ tasarım felsefesine göre tasarlanan ilk otomobil olup, bu da otomobile modern ancak yine de oldukça sağlam ve kesinlikle göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Yeni, çarpıcı yüzü, daha ince bir üst bölümün ön kanatları sarıldığı bölünmüş bir far tasarımını ve geleneksel Skoda ızgarasının daha düz ve daha geniş bir yorumu olan yeni boş ‘Tech-Deck Face’i içeriyor. Logonun yerine de artık tipografik SKODA logosu yer alıyor. Bu değişime direksiyonda da yer veriliyor.

Elroq’un içi, iyi inşa edilmiş bir hisse sahip. Tüm önemli temas noktaları sağlam ve her noktadaki farklı malzeme seçeneklerini sevdik.

Standart ‘Loft’ teması, konsolda ve diğer yüzeylerde yumuşak detaylarla karşımıza çıkıyor. Sportline donanım seviyesinde karbon görünümlü malzemelere de yer verilmiş.

Skoda Superb ve Skoda Kodiaq’taki “Akıllı Kadranlar “ın Elroq’da yer almıyor. Onun yerine küçük bir gösterge paneli mevcut.

Elroq, Enyaq ile aynı kanıtlanmış MEB platformunu ve gruptaki diğer birkaç model ile benzer platformu kullanıyor. Cupra Born, Audi Q4 e-tron ve çok daha büyük VW ID. Buzz. Başlıca rakipleri ise Kia EV3, Hyundai Kona Electric ve Peugeot E-3008 gibi diğer aile SUV’ları…

Skoda Elroq, Türkiye’ye iki farklı motorla gelecek

Fiyatlar Avrupa için oldukça uygun fakat ülkemizde satılacak rakamlar ise henüz belli değil. Giriş seviyesinde Elroq 50 bulunuyor. Fakat ülkemize 60 ve 85 modelleri gelecek.

Elroq 60; 450 km, Elroq 85 ise 560 km’lik menzil vaat ediyor.

Elroq 60 modelinde 63 kWh batarya ve 150 kW e-motora sahip.
Elroq 85 olarak adlandırılan en güçlü versiyon 82 kWh güç paketi ile sunuluyor. 210 kW’lik motor 0’dan 100 km’ye sadece 6.6 saniyede ulaşıyor.

Standart donanımda LED farlar, 13 inçlik merkezi dokunmatik ekran, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, beş inç Sanal Kokpit sürücü ekranı, yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, arka görüş kamerası, hız sabitleyici ve diğer bazı sürücü destek özellikleri yer alıyor.

Üst donanımlarda koyu krom dış kaplama, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, sürüş modu seçimi, kablosuz şarj pedi, arkada ek USB-C şarj bağlantı noktaları, adaptif hız sabitleyici ve anahtarsız giriş gibi donanımlara sahip.

Adından da anlaşılacağı üzere, SportLine Elroq’a 20 inç alaşım jantlar, parlak siyah detaylar, yeni tamponlar, matris LED farlar ve sürüş yüksekliğini 15 mm düşüren spor süspansiyon ile daha dinamik bir görünüm kazandırıyor.

Bu arada iç mekanda süet ve suni deri döşemeli spor koltuklar, rejeneratif frenlemeyi ayarlamak için kulakçıkları olan üç kollu direksiyon simidi ve bir dizi alüminyum pedal yer alıyor.

Sürüşe gelelim…

Skoda Elroq, sürüşü rahat bir otomobil ve en üst versiyonları bir aile otomobilinden beklediğinizden veya muhtemelen ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla güce sahip.

Skoda Elroq’u kullanmak konforlu ve rahatlatıcı. Süspansiyon, çukurlardan ve benzerlerinden gelen darbeleri çok iyi yumuşatıyor, araç hemen her hızda olgun ve dengeli hissettiriyor.


Hafif direksiyon sadece 9,3 metrelik dönüş çapı sayesinde şehir içinde ve dar otoparklarda gezinirken yardımcı oluyor. Mallorca’da gerçekleştirilen test sürüşü oldukça rüzgarlı bir günde olmasına rağmen, yüksek süratlerde dahi Elroq rüzgarla başa çıkmayı başarıyordu ve kabine yansıyan rüzgar sesi de oldukça iyi bir seviyedeydi. Rafinelik anlamında Elroq oldukça başarılı.



Elroq, sürücülere ‘D’ ve ‘B’ sürüş modları arasında basit bir seçenek sunuyor ve ikincisi rejeneratif frenlemenin gücünü artırıyor.

25 dakikada şarj oluyor


Maksimum şarj hızı 135kW olan Elroq 60’nin aküsünün yüzde 10-80 oranında doldurulması, doğru ultra hızlı şarj cihazıyla 25 dakika sürüyor.

Alternatif olarak, standart bir 7,4kW ev tipi duvar kutusu ile bataryanın tamamen doldurulması yaklaşık yedi saat sürüyor.



Elroq’da ısı pompası mevcut. Soğuk havalarda sürüş menzilini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan bu özellik.

Kabin her anlamda tam not alıyor

Her Elroq, Skoda’nın en yeni bilgi-eğlence sistemini çalıştıran 13 inçlik devasa bir dokunmatik ekrana sahip.



Ekranın kendisi net ve kurulum duyarlı, menüler hızlı bir şekilde yükleniyor. Ana sayfa özelleştirilebilir, böylece sürücüler en çok kullandıkları işlevler için widget ekleyebilirler.

Kabin sıcaklığı kontrolleri ekranın alt kısmında, birkaç kısayol düğmesi ve daha fazlası da üst kısımda bulunuyor.

Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunulurken Skoda, sürücülerin şarj olurken merkezi ekranda YouTube izlemelerine olanak tanıyacak bir eğlence merkezinin yakında geleceğini söylüyor.

Skoda’nın dahiyane ‘Simply Clever’ dokunuşları Elroq’un elektrikli SUV’lar dünyasında öne çıkmasına yardımcı oluyor.

Elroq, kısmen kabinin etrafındaki büyük miktarda cam sayesinde ön tarafta çok ferah hissettiriyor, bu nedenle görüş de harika.



Arkadaki alan da aynı derecede etkileyici ve önde 1.80 boyunda yetişkinler olsa bile, benzer uzunluktaki yolcuların rahat etmesi için bol miktarda diz mesafesi ve muazzam miktarda baş mesafesi var.

Ayrıca ön koltukların altında yolcuların ayaklarını sokabilecekleri bir alan da mevcut.

Bagaja bakalım…

470 litrelik bagaj aileler için yeterince iyi. Ayrıca Elroq’ta en sevdiğimiz ‘Simply Clever’ özelliği bulunuyor. Bagaj rafının alt tarafında bir saklama ağı var. Bu dahiyane bir özellik çünkü diğer elektrikli araçların çoğunda olduğu gibi bagajınız eşya dolu olduğunda şarj kablolarına kolayca erişebiliyorsunuz.

Bagaj rafının da yüksekliği ayarlanabiliyor. iki seviyeli bir düzenleme oluşturuyor ve 3 kg’a kadar destekleyebiliyor. Daha büyük eşyalar için alana ihtiyaç duyduğunuzda bagaj rafını da kaldırabilirsiniz ve bagajın her iki yanında iki büyük saklama bölmesi var.

Ayrıca kabinde de ekstra 48 litrelik saklama alanları bulunuyor.

Elroq’ta standart olarak sunulan güvenlik ve sürücü destek sistemlerinin sayısı da güven veriyor, çünkü her modelde hız sabitleyici, şerit takip asistanı bulunuyor, kör nokta algılama, ‘Dönüş Yardımı’nın bir parçası olarak acil durum direksiyon desteği ve araç, yaya ve bisikletli algılama özellikli bir ön çarpışma uyarı sistemi. Daha yüksek özellikli modellerde ayrıca öngörülü ve uyarlanabilir hız sabitleyici de bulunuyor.

Skoda Elroq, zaten çok çetin şartlara sahip olan ve sürekli büyüyen kompakt elektrikli SUV segmentinde rekabet ediyor. Eğer ülkemize iddialı bir fiyatla giriş yapabilirse fazlasıyla tercih edilecek bir model olabilir.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir