22 milyonluk Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Türkiye’de

Mercedes-AMG, performans tutkunlarına hitap eden yeni AMG GT 63 4MATIC+’ı Kapadokya’da düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı.

430 kW (585 hp) gücündeki 4.0 litrelik V8 biturbo motoru ile dikkat çeken bu yeni model, 2.500-4.500 rpm arasında 800 Nm tork üretebiliyor ve sadece 3,2 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 315 km/s.

Performans ve Konfor Bir Arada

İkinci nesil AMG GT, sportif özelliklerinin yanında günlük kullanımda da büyük bir konfor sunuyor. Geniş iç hacmi ve opsiyonel 2+2 koltuk düzeniyle, sınıfındaki diğer spor otomobillere kıyasla daha fazla alan ve rahatlık sağlıyor. Arka aks yönlendirme sistemi, aktif stabilizasyon ve gelişmiş aerodinamik yapısıyla sürüş dinamikleri iyileştirilmiş. Mercedes’in “Bir Adam, Bir Motor” felsefesiyle Affalterbach’ta üretilen bu model, üstün yol tutuşu ve sürüş güvenliği vaat ediyor.


Aerodinamik Verimlilik ve Soğutma Sistemi

Yeni AMG GT 63 4MATIC+’ın dikkat çeken özelliklerinden biri de aerodinamik verimliliği. Araçta yer alan iki parçalı AIRPANEL hava kontrol sistemi, aracın hem soğutma hem de aerodinamik performansını optimize ediyor. Öndeki dikey ve yatay lameller, gerektiğinde açılarak motorun soğutulmasına katkı sağlıyor. Ayrıca otomatik olarak konum değiştiren arka spoyler, hız ve sürüş koşullarına göre aerodinamik dengeyi iyileştiriyor.


Dört Tekerlekten Çekiş Sistemiyle Güvenli Sürüş

AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemi, her türlü yol koşulunda maksimum çekiş ve stabilite sunuyor. Bu akıllı sistem, ön ve arka akslar arasında torku optimum şekilde dağıtarak hem kuru hem de zorlu hava koşullarında güvenli sürüş sağlıyor.

Geniş Kişiselleştirme Seçenekleri

Yeni AMG GT 63 4MATIC+ geniş kişiselleştirme seçenekleriyle de dikkat çekiyor. 11 farklı gövde rengi, 8 yeni jant tasarımı ve isteğe bağlı dış tasarım paketleriyle aracın görünümü kişisel zevklere göre uyarlanabiliyor. Standart 21 inç AMG alaşım jantlar, dinamik bir görünüm sunarken farklı jant seçenekleri de mevcut.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir