BYD, 9 Milyonuncu araç üretimini gerçekleştirdi

BYD, otomotiv dünyasında yeni bir kilometre taşını geride bıraktı. Şirket, 9 milyonuncu elektrikli ve şarj edilebilir hibrit aracını üreterek önemli bir başarıya daha imza attı.

8 milyonuncu aracın üretiminden sadece iki ay sonra bu başarıya ulaşan BYD, bu seviyeye ulaşan ilk yeni enerji araç üreticisi oldu. Şirket, bu önemli adımı, Shenzhen-Shanwei fabrikasında üretilen YangWang U9 elektrikli süper otomobilini banttan indirerek kutladı.

2024, Rekorlarla Dolu Bir Yıl Olmaya Devam Ediyor

2024 yılı, BYD için rekorlarla dolu bir yıl olarak devam ediyor. Şirket, yılın ilk yedi ayında 1.9 milyonun üzerinde araç satışı gerçekleştirerek dünya çapında büyümesini sürdürüyor. İkinci çeyrekte BYD, dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi olmayı başardı. Yenilikçi teknolojileri, yüksek kaliteli üretim anlayışı ve verimliliği ile BYD, dünya genelinde tercih edilen bir marka olmaya devam ediyor.

Global Genişleme ve Türkiye Yatırımı

BYD, global pazarlarda hızla büyümeye devam ediyor ve Brezilya, Meksika ile Avrupa’daki yatırımlarını artırıyor. Aynı zamanda Türkiye’de de yatırım kararı alarak önümüzdeki dönemde ülkemizde üretim yapmayı planlıyor.

900 bini aşkın çalışanı ve 100 binden fazla mühendisle BYD, araştırma ve geliştirme çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla otomotiv sektörüne yön veriyor. Şirket, her gün ortalama 30 yeni patent başvurusunda bulunurken, Temmuz 2024 itibarıyla 30 binden fazla patenti onaylandı.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir