Dünya genelinde tasarım alanındaki çeşitliliği ve kaliteyi artırmak amacıyla 1955 yılından bu yana düzenlenen Red Dot ödülleri sahiplerini buldu. SEAT’ın bünyesinde, sportifliğin, performansın ve teknolojinin harmanlandığı bağımsız bir marka olarak faaliyet gösteren CUPRA’nın Formentor modeli ‘Ürün Tasarımı’ kategorisinde ödüle layık görüldü.
1955 yılından bu yana tasarım konusunda uluslararası bir kalite simgesi olarak kabul edilen Red Dot Ödülleri; en iyi ürünlerin değerlendirildiği ‘Ürün Tasarımı’, yeni ürünlerin değerlendirildiği ‘Tasarım Konsepti’ ve tasarımcıların, ajansların ve şirketlerin değerlendirildiği ‘Markalar ve İletişim Tasarımı’ üç ana kategoride veriliyor.
Gündelik ihtiyaçları bir performans otomobilinin tutkusu ve duygusuyla harmanlama yeteneği sayesinde jürinin beğenisini kazanan CUPRA markası ve Formentor modeli, böylece bu sınıfta ne kadar iddialı olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu.
Bu ödülle CUPRA Formentor’un asi karakterinin tasarım dilinde takdir gördüğü kanıtlanmış oldu
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü’nün estetik açıdan çekici, fonksiyonel, akıllı veya yenilikçi olmasından dolayı yılın en iyi ürününe verildiğini söyleyen CUPRA ve SEAT Yönetim Kurulu Başkanı Wayne Griffiths “Bu ödülle CUPRA Formentor’un asi karakterinin tasarım dilinde takdir gördüğü kanıtlanmış oldu. Bu önemli ödül CUPRA tasarım ekibinin gerçekleştirdiği fantastik çalışmaları taçlandırılıyor” dedi.
Değişen pazar koşulları, teknik inovasyon, güvenlik, satın alınabilirlik ve elektrifikasyonun sağlanmasına ilişkin talepler sözkonusu olduğunda, her seviyede performans sağlayan bir otomobil olan CUPRA Formentor, MQB EVO platformunda üretiliyor.
Bir SUV otomobilin pratikliği, konforu ve genişliği ile bir hatchback’in sportifliği ve dinamizminin birleşimi olan CUPRA, her adayı ayrı ayrı test eden, ele alan ve değerlendiren 50 uluslararası uzmandan oluşan Red Dot jürisinin de beğenisini kazandı.
Ödülün değerlendirme süreci çeşitli kriterlere dayanıyor ve her jüri uzmanlığına göre tamamlanan bir yönlendirme çerçevesi sağlıyor. Değerlendirme kriterleri arasında inovasyon seviyesi, işlevsellik, ergonomi, sembolik ve duygusal içerik ve ekolojik uyumluluk gibi konular bulunuyor.