BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
SEKTÖREL

Muayene sırası cep telefonundan alınıyor mu?

Muayene sırası cep telefonundan alınabilecek. TÜVTÜRK, araç muayene hizmetinde sosyal teması azaltacak, istasyon bekleme alanlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçecek ve işlemleri kolaylaştıracak bir uygulama geliştirdi. Telefona kolayca indirilebilecek TÜVTÜRK Uygulaması ile araç sahipleri, daha önce araç muayene istasyonlarındaki kiosklardan alabildikleri araç muayene sıra numaralarını akıllı telefonları aracılığıyla alabiliyor. TÜVTÜRK Uygulaması, Google Playstore ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.


 TÜVTÜRK, Koronavirüs pandemisi sürecinde çalışanlarının ve vatandaşların sağlığını korumaya yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. TÜVTÜRK Uygulaması ile vatandaşlar artık araç muayene sırası numaralarını akıllı mobil cihazları üzerinden de alabiliyor. 

Bu uygulama sayesinde araç sahipleri kendi araçlarında veya diledikleri yerde sıralarını rahatlıkla takip edebiliyor. TÜVTÜRK bu uygulama ile hem istasyon alanlarında ki yoğunluğu hem de araç sahipleri arasındaki sosyal teması azaltmayı ve işlemlerin kolaylaştırılmasını hedefliyor. 


 TÜVTÜRK Uygulaması, Android sürümlü akıllı mobil cihazlar için Google Play Store, IOS sürümlü cihazlar için APP Store’dan “TÜVTÜRK” ismi ile aratılarak ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Akıllı telefon kullanmayan araç sahipleri ise sıra numaralarını istasyonlarda bulunan kiosklardan alabilecekler. 

Araç muayene randevuları ise, www.tuvturk.com.tr internet sitesi, 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezi ve e-devlet üzerinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor.

2021 Yılında Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar?

Her yıl düzenlenen araç muayene ücretlerinde 2021 yılı için %9,11 oranında bir artış olması öngörülüyor. Bu fiyat artışıyla birlikte araç muayene ücreti 2021 fiyatları şu şekilde güncelleniyor:

Traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisiklet: 190,54 TL (2020 yılı fiyatı: 174,64 TL) ,
Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 373,37 TL (2020 yılı fiyatı: 342,20 TL),
Otobüs, kamyon, çekici ve tanker: 504,69 TL (2020 yılı fiyatı: 462,56 TL).
En merak edilen konulardan birinin de egzoz muayene ücreti olduğunu biliyoruz. 2020 yılında 80 TL olan egzoz muayene bedelinin 2021 yılında 87,28 TL olması bekleniyor. Bu arada muayene öncesi işinizi kolaylaştıracak egzoz emisyon ölçümü hakkında bilmeniz gerekenlere yazımızdan ulaşabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Diğer Yazılar

Mercedes-Benz E-Serisi ailesi, dört üyesiyle karşınızda

Ahmet Armağan

Lada Mersa Otomotiv İle Yeniden Türkiye’de

Hyundai en sorunsuz marka seçildi