BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
YENİLİK

Bugatti 1850 HP’lik yeni canavarı Bolide’yi tanıttı

Sadece 1240 kg’lık ağırlığı ile etkileyici değerlere sahip olan Bugatti Bolide otomotiv dünyasına adeta bomba gibi düştü.

0,67 kg/HP güç ağırlık oranına sahip olan hiper otomobil, 0-100’km hızlanmasını sadece 2.17 saniyede tamamlıyor. 0-200 km ise 4.36 sn. Bolide ürkütücü değerlere imza atmaya devam ederken ilk kez bir otomobilde 0-500 km hızlanma verisini görüyoruz. 20 saniye gibi kısa bir sürede 500 km/s’lik hıza ulaşan Bolide’nin Yeşil Cehennem Nürburgring’i, sadece 5 dakika 23.1 saniyede tamamlayabileceği açıklanıyor. Bu değerler bir F1 otomobiliyle neredeyse aynı.

Bugatti bu otomobilde de ikonik 8.0 lt’lik W16 motoruna yer veriyor. 1850 HP gücün yanı sıra 1850 Nm’lik tork değerine sahip Bolide, yarış pistinde kullanılmak üzere özel olarak tasarladı.  Motoru ve şanzımanı özellikle daha yüksek güçler için optimize edildi. Yeni geliştirilen dört turbo, daha yüksek hızlarında daha fazla takviye basıncı ve güç oluşturmak için optimize edilmiş kanatlarla donatılmış. Aşırı yüksek turbo basıncı altında bile optimum yağlama elde etmek için, kuru karter yağlamanın yağ devresi, yağ basıncı, çek valfleri, bölmeler, yağ depoları, pompa tasarımı ile tamamen farklı bir yapı kullanılıyor.

Ön ve arka kanatlara etki eden kuvvetler için ultra hafif ancak çok sağlam titanyum elemanlar kullanılıyor. Önde sadece 600 gram, arkada ise şaşırtıcı derecede 325 gram ağırlığında.

Diğer tüm detaylar için tıkayın

Diğer Yazılar

2019 Volkswagen Golf bu sefer tasarımıyla şaşırtacak

Ahmet Armağan

Skoda Kodiaq SUV Segmentine Damga Vuracak

Yeni Mercedes-AMG GT R