BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
BMW MOTOR SPORLARI SONDAKIKA

Borusan Otomotiv Motorsport İtalya’dan birincilikle döndü

Borusan Otomotiv Motorsport ekibi, İtalya’nın motorsporlarındaki simgeleşmiş pisti Misano’da düzenlenen GT4 Avrupa Serisi’nin 4. ayağını başarıyla tamamladı. Hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı bu zorlu hafta sonunda, pilotlar sadece rakipleriyle değil, aynı zamanda sıcak hava koşullarıyla da çekişti ve başarılı sonuçlar elde ettiler. Berkay Besler ve Tom Edgar, pazar gününü birincilikle bitirirken, Yağız Gedik ve Enzo Joulie 15. sıradan başladıkları yarışı 4. sırada tamamladılar.

15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen GT4 Avrupa Serisi’nin 4. ayağı, ilk gün Yağız Gedik ve Enzo Joulie’nin 2. sırayı kazanmasına rağmen 10 saniyelik bir ceza ile 7. sıraya düşmeleriyle dikkat çekti. Berkay Besler ve Tom Edgar ise 19. sıradan başladıkları ilk gün yarışını, gösterdikleri üstün performansla 4. sırada tamamladılar.

Pazar günü düzenlenen ikinci yarışta, Berkay Besler yarışa ilk başlayan oldu. Besler, 3. sıradan başladığı yarışta ilk turda kusursuz bir hamleyle rakiplerini geride bırakarak liderliğe yükseldi. Pit stop sonrasında direksiyona geçen Tom Edgar, rakiplerinin saldırılarına başarılı bir şekilde karşı koyarak liderliği elinde tutmayı başardı ve İtalya’da Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı’nın okunmasını sağladı.

11 numaralı araçta direksiyona ilk oturan Yağız Gedik, 15. sıradan başladığı yarışta gösterdiği etkileyici performansla rakiplerini geride bıraktı ve 8 sıra birden atlayarak pit stop’a 7. sırada girdi. Direksiyonu devralan Enzo Joulie ise 4. sıraya kadar tırmanmayı başardı ve takım arkadaşıyla birlikte değerli puanlar kazanmayı bildi.

Bu sonuçlarla birlikte, Berkay ve Tom ikilisi Gümüş Kategorisinde 2. sıraya yükseldi.

GT4 Avrupa Serisi’nin 5. ayağı, 2-3 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Hockenheim Pisti’nde düzenlenecek.

Diğer Yazılar

Yeni Mercedes-AMG GT Coupe örtüsünü kaldırdı

Ahmet Armağan

Jeep Avenger 1.563.750₺ fiyat ile satışa sunuldu

Ahmet Armağan

Dakar Rallisi 2016 Şampiyonu Peugeot