BMW Bannerı
Otomobilkolik
Audi TEST SÜRÜŞLERİ

2021 Audi A3 35 TFSI S line Test Sürüşü

2021 Audi A3 35 TFSI S line direksiyonuna geçiyoruz. Dışardan bakıldığında zarif değişikliklerle sahip yeni A3’te teknoloji yüklü bir iç mekân bizi karşılıyor. Bu özellikler Audi A3’ün birinci sınıf bir aile hatchback’i olarak konumunu korumasına yardımcı oluyor.

A3, Audi’nin popüler Volkswagen Golf için bir rakibe ihtiyacı olduğuna karar verdiği 1996 yılından beri piyasada. İlk Audi A3 modeli, Mk4 Golf’ün güvenilir temellerini akıllıca kullandı. Güzel görünüyordu ve sofistike stili ile kalitesini birleştirdi. Bu sayede de hızlı bir şekilde premium hatchback sınıfında lider konuma oturdu.

Audi’nin A3’teki başarısı, BMW ve Mercedes’in 1 Serisi ve A-Serisi şeklinde hatchback rakipleri üretmesine neden olmuştu. Bugün bu rekabet halen kıyasıya bir şekilde sürüyor. 

Yeni Audi A3 Tasarımı

Alman üreticinin belirleyici değişiklik yaptığı yer, araç içi teknolojiler ve iç tasarımda aslına bakarsanız. Kabin genelinde kaliteli malzemeler tipik Audi odağıyla güncel bir dijital ortam sunuyor. A3, her zamanki gibi çekici olmaya devam ediyor. Şimdi dördüncü neslinde olan A3, lüks ve kalite algısını bir hayli artırdı. Sürüşü gerçekten pürüzsüz ve içerde bolca teknolojinin yer aldığı kocaman ekranlarla bizleri karşılıyor. 

Her ne kadar dışardan bakıldığında büyük değişim gözlenmiyor olsa da tüm parçalar yeniden tasarlanmış. 

Öncelikli olarak kesinlikle her zamankinden çok daha sportif durduğunu söylemeliyiz. Ön kısımda yer alan tek çerçeveli ızgara ve büyük hava girişleri, dinamik karakterini ortaya koyuyor. Omuz çizgisi, ön farlardan arka stoplara kadar yumuşak bir çizgi halinde uzanıyor. Aşağıdaki alan daha içe kıvrımlı bir hal alıyor ve bu sayede çamurluklar güçlü görünüm kazanıyor. 

Yeni Audi A3 Boyutları

Boyutlarına baktığımızda ise her zamanki kompakt yapısını koruyor. Fakat otomobil artık daha fonksiyonel ve işlevsel özelliklere sahip. A3 Sportback, 4,34 metre uzunluğu ve 1,82 metre genişliğiyle önceki modele kıyasla 3 santimetreden biraz fazla büyümüş. 1,45 metre yüksekliğe sahip modelin 2,64 metrelik aks mesafesi ise değişmeden kalmış.  380 litrelik bagaj alanı, arka koltuk sırasının yatırılmasıyla 1.200 litre hacme ulaşıyor. 

Yeni Audi A3 Kabini

Asıl değişimin kabinde olduğunu söylemiştik. Tamamen sürücü odaklı olarak tasarlanmış olan yeni kokpitte ilk göze çarpan gösterge panelinin ortasına entegre edilen 12.3 inçlik dokunmatik ekran. Audi Virtual Kokpit Plus ile bu ekran standart olarak sunuluyor. Hemen yan tarafta ise Audi’nin üst modellerinde gördüğümüz mutlimedya ünitesi yer alıyor. MMI’ın yeni versiyonunu barındıran sistem eskiye göre 10 kat daha hızlı işlem yapıyor. 

2021 Audi A3 Motor Seçenekleri

Yeni A3 Türkiye’de 2 farklı TFSI motorla sunuluyor. Bizim kullandığımız 35 TFSI modeli, 1.5 lt’lik 150 HP gücünde grubun en başarılı motorlarından birini kullanıyor. 250 Nm tork değerlerine sahip ünite, gücü 7 ileri S tronic şanzımanla yere aktarıyor. 

Sürüş hissinden bahsetmek gerekirse, otomobil sürücüsüne inanılmaz bir güven veriyor. Audi Drive Select ile kendinize uygun sürüş modunu seçebilirsiniz. Daha fazla direksiyon hissi için Dynamic modunu kullanıyoruz. 

Audi A3 S Line farkı

Yeni A3 Sportback’in süspansiyonu, dört bağlantılı arka dingil ile sportif ve dengeli tepkiler sunuyor. S Line donanım sahip test otomobilinde daha gergin ayar nedeniyle süspansiyon, amortisörler ve aracın 15 milimetre alçaltılmış olması ile kompakt model, yol yüzeyi ile daha doğrudan bir temas sağlıyor. 

Güncel Audi Fiyat Listesi İçin Tıklayın

Yeni A3’te öne çıkan detaylar arasında, standart olarak sunulan Park Asistanı, 2 bölgeli otomatik klima, metalik renk, panoramik cam tavan, kablosuz şarj ünitesi ve isteğe bağlı alınabilen Konfor Paketi’yle sunulan ön koltuk ısıtma ve anahtarsız giriş özellikleriyle fark yaratıyor. Ayrıca Advanced donanım seviyesinde bulunan 4 yönlü bel destek ayarı ve S line donanım seçeneğinde bulunan Uyarlanabilir Hız Sabitleme de bu sınıftaki ilklerden.

Diğer Yazılar

Audi, Autostadt Wolfsburg’daki mevcut binasını tamamen yeniden tasarladı

Ahmet Armağan

Audi, PPE platformundaki ilk modeli olan Q6 e-tron’u tanıttı

Ahmet Armağan

Volkswagen Golf R test sürüşü

Ahmet Armağan