BMW Bannerı
Otomobilkolik
Seat YENİLİK

2020 Yeni Seat Leon tanıtıldı. Yenilenen modele 1.1 milyar euro harcandı!

Tamamen yeni SEAT Leon , selefine kıyasla güçlü bir tasarım evrimi getiriyor : Yenilenmiş dış ve iç tasarım dili, gelişmiş genel oranları ile daha kararlı yüz ve pürüzsüz çizgileri sayesinde daha güçlü bir karakter kazandırıyor. Tamamen yeni Leon, iç ortam ışığı,  dinamik flaşörler, tam LED farlar ve karşılama ışıkları da dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi aydınlatma teknolojisiyle segmentte yeni bir çığır açıyor.

Geniş motor ailesi

Dördüncü nesil Leon artan verimliliği ile ileri güç aktarım aralığı benzin (TSI), dizel (TDI): doğal gaz (TGI), basınçlı, hibrit (ETSI) ve plug-in hibrid (eHybrid) tüm seçeneklerine sahip olacak.

Benzinli motorlar 90 ila 140 HP arasında değişiyor. 1.5 lt’lik ünite 130 ve 150 HP. Dizel motorlar ise 1.6 lt 115 HP, 2.0 lt 150 HP şeklinde. Mild hybrid olan eTSI ise 1.0 lt 110 HP ve 1.5 lt 150 HP güçlerde olacak.

Yenilenen modele 1.1 milyar euro harcandı

Yeni Leon’da en çok dikkat çeken model ise plug-in hybrid versiyon. Bu model 1.4 lt TSI 13 kWh lityum iyon pil paketi ve 6 ileri DSG şanzımana sahip. Toplamda 204 HP gücünde. Bu model tamamen elektrikli olarak 60 km gidebiliyor.

Tamamen yeni Leon, Android Auto ve kablosuz CarPlay ile tam bağlantı da dahil olmak üzere araç içi ve araç dışı bağlantı (Çevrimiçi tabanlı navigasyon, işlevler ve hizmetler) içeren ilk tam bağlantılı otomobili.

İç mekandaki köşegen grafik teması ve 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi göze çarpıyor.

SEAT‘ın en başarılı modeli daha da pratik hale geliyor. Artan boyutlar 5-kapı ve Sportstourer (86mm ve 93mm sırasıyla) özellikle arka koltuklarda daha geniş bir yaşam alanı sunuyor.  Sportstourer için daha geniş bir bagaja sahip olacak.

Bu beş kapılı model için 380 lt’lik yükleme alanı anlamına geliyor. Sportstourer içinse, 30 lt daha fazla kapasiteyle 617 lt olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Seat Leon beş kapılı modelin boyutları;, 4.368mm uzunluğunda (+ 86mm), 1.800mm genişliğinde (-16mm) ve 1.456mm yüksekliğinde (-3mm). Aks aralığı 2.686mm, üçüncü nesil SEAT Leon’dan 50mm daha fazla.

Ayrıca yeni Leon, DCC, ACC, Acil yardım 3.0, Seyahat asistanı, ve bir dizi ADAS sistemiyle çok dah güvenli ve konforlu bir deneyim vaad ediyor.

Yeni SEAT Leon, Barselona’da (Martorell) tasarlandı , geliştirildi ve üretildi.

Diğer Yazılar

Mercedes T-Serisi hafif ticariye farklı bir soluk getiriyor

Ahmet Armağan

MINI John Cooper Works Clubman karşınızda

Audi Q2 Modeli Cenevre’de Tanıtıldı