BMW Bannerı
Otomobilkolik
Fiat

2020 Red Dot Tasarım Ödülü’nün sahibi Elektrikli Fiat 500 oldu

Fiat 500’ün her zaman çağa ayak uyduran bir model olduğunu belirten Fiat Marka Global Başkanı Olivier François, “Yeni 500 projesi en başından itibaren Fiat’a pozitif etki etti.

63 yıllık köklü bir geçmişi olan 500, her zaman olduğu gibi çağın gereklerini karşılamaya devam ediyor. İleri teknolojik donanımlar, gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri ve Dolce Vita (tatlı hayat) tarzıyla yeni Fiat 500, sıfır emisyonlu ulaşımın da ikonik modeli olacak” dedi.

Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) tamamen elektrikli ilk modeli olan yeni Fiat 500, dünyanın en büyük endüstriyel tasarım ödüllerinden Red Dot’ta ödüle layık görüldü.

İkonik hale gelen tasarımını ve Dolce Vita (tatlı hayat) ruhunu yüksek teknolojiyle geleceğe taşıyan Fiat’ın yeni elektrikli şehir otomobili 500, 2020 Red Dot Ödülleri’nde “Tasarım Konsepti” kategorisinde ödül sahibi oldu.

Tasarım dünyasında özel bir yere sahip olan ödül, dünyanın önde gelen 21 profesyonel tasarımcısı ve akademisyeninden oluşan uluslararası jüri tarafından verildi. Aynı ödülü 2019 yılında Fiat Centoventi konsepti almıştı.

Diğer Yazılar

FIAT, Cumhuriyetin 100. Yılını özel Fiorino 100.Yıl Serisi ile kutluyor

Ahmet Armağan

100 yıllık Fiat Londra klasik otomobil yarışında

admin

Fiat Egea’dan dopdolu bir seçenek

Ahmet Armağan