BMW Bannerı
Otomobilkolik
BMW

2020 BMW 5 Serisi ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin premium otomobil standartlarını belirleyen modeli Yeni BMW 5 Serisi, en son teknolojik yenilikleri ile 690.900 TL’den başlayan fiyatlarla Ağustos ayı içerisinde Türkiye’de yollarla buluşuyor.

BMW’nin yeni tasarım diliyle yeniden şekillenirken, en son teknolojileriyle de geleceğe ışık tutuyor. Sportif şıklığı, lüksdinamizmle bir araya getiren Yeni BMW 5 Serisi, üst düzey donanımlarıyla BMW tutkunları ile buluşuyor. Special Edition paket yapısında Luxury Line ve M Sport olmak üzere iki farklı tasarım seçeneği ile yollara çıkan Yeni BMW 5 Serisi, 690.900 TL’den başlayan fiyatlarla meraklılarına sunuluyor. Yeni BMW 5 Serisi, Türkiye’de 170 bg güç üreten 1.6 litrelik 520i benzinli, 252 bg güç üreten 2.0 litrelik 530i xDrive benzinli ve 190 bg güç üreten 2.0 litrelik 520d xDrive dizel motor seçenekleri ile otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. 

Special Edition Paketine Özel Donanımlar

Adaptif LED Farlar, Apple Carplay & Android Auto ve Alarm Sistemi Yeni BMW 5 Serisi’nde standart olarak sunulurken, Special Edition paketiyle de pek çok özellik beraberinde geliyor. Genişletilmiş Special Edition paketinde Soft-Close Kapılar, BMW Live Cockpit Professional ve Kablosuz Şarj sistemi sunulurken, ilave olarak Harman/Kardon Ses Sistemi de sunulan özellikler arasında yerini alıyor. 

Konfor ve Sportifliğin Mükemmel Uyumu

Daha geniş, uzun ve yekpare BMW Böbrek Izgarası ile gelen Yeni BMW 5 Serisi, BMW’nin yeni tasarım diline ortak oluyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan, otomatik uzun far asistanı ve matris teknolojisine sahip adaptif BMW Selective Beam göz kamaştırmayan tam LED farlar günümüz modern tasarımına ışık tutuyor. Ayrıca, üç boyutlu özelliğe kavuşan, siyah kenarlı ve yeni L şeklinde tasarıma sahip stop lambalarıyla tasarım gücünü vurgulayan modelde, genişletilmiş özelliklere sahip otomatik klima kontrolü ve 10.25 inçlik ekran standart olarak sunulurken, 12.3 inçlik bilgi-eğlence ekranı opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

Mild-Hybrid Teknolojisiyle Performans ve Verimlilik Bir Arada 

2.0 litrelik Mild-Hybrid benzinli motoruyla Yeni BMW 530i xDrive, yenilikçi 48 V Mild-Hybrid teknolojisi sayesinde sürücülere performans ve verimliliği bir arada sunuyor. Güçlü 48 V marş jeneratörü ve ek batarya sisteminden oluşan Mild-Hybrid teknolojisi ile otomobil, sürüş halindeyken fren yapıldığında marş jeneratörü otomobilin kinetik enerjisini elektriğe çeviriyor ve böylelikle elektrik enerjisi bataryada depolanabiliyor. Geri kazanılmış enerji yalnızca elektrik aksamına güç vermek için değil aynı zamanda otomobilin güç çıkışını artırmak için de kullanılabiliyor. 48 V marş jeneratörü, hızlanma esnasında 11 beygire kadar ekstra güç sağlayarak otomobilin dinamik performansına katkıda bulunuyor. Mild- Hybrid sistemi, Yeni BMW 530i xDrive modelinde hem daha dinamik ve konforlu bir sürüş sunarken hem de daha verimli yakıt kullanımına olanak sağlıyor.

Diğer Yazılar

Yeni BMW 5 Serisi (WWCOTY) Yılın Otomobili seçildi

Ahmet Armağan

BOM Karting Sezonu 24 kupa ile tamamladı

Ahmet Armağan

BMW’nin yeni nesil iDrive sistemi tanıtıldı

Ahmet Armağan