BMW Bannerı
Otomobilkolik
BMW TEST SÜRÜŞLERİ

2020 BMW 118i test sürüşü

Yeni BMW 1 Serisi (F40) önden çekişli ve enine doğru yerleştirilmiş motorlara ilk kez sahip. BMW bu değişimi, gelişmiş elektronik desteklerle markanın tipik çevikliğini korumaya çalışıyor. 

BMW 1 Serisi, Alman üreticinin en başarılı olduğu modellerden biri ve şimdi üçüncü neslinde 1 Serisi’nin başarısını sürdürmek istiyor. Önceki iki jenerasyonda da geleneksel bir BMW arkadan çekişli düzen kullanılmıştı. Ancak bu yapı, daha az alan anlamında geldiği için BMW, bu konuda rakiplerin gerisinde kalamayarak önden çekiş düzenine geçti.

BMW, yeni 1 Serisi’nde sadece yapıyı değiştirmekle kalmadı ve kaliteyi de bir adım öteye taşıdı. 1 Serisi’nin iç mekanı artık düzen, tasarım ve en önemlisi bu sınıfta bilgi-eğlence açısından yeni 3 Serisi ile aynı seviyede. 

BMW’nin Live Cockpit Plus sistemi standart olarak 8,8 inç ekran veya daha yüksek trim seviyelerinde 10,25 inç ekran ile birlikte geliyor. Bu sistem, mevcut durumda rakiplerle kıyasladığımızda en iyi sistemlerden biri.

Böbrekler büyüdü

Agresif denebilecek bir tasarımla karşı karşıyayız. BMW’nin ikonik böbrek tasarımlı ön ızgarası da BMW tarihinde ilk kez bir modelde birleşiyor. Yeni 1 Serisi’nde çok daha büyük ve tek bir parça gibi görünen böbrekler artık ızgara formunda ve bu yeni tasarım dilini de yansıtıyor. BMW 1 Serisi’nin köpekbalığına benzeyen burnu, yüksek omuz çizgisi ve geleneksel Hofmeister kıvrımının C sütununda yükselen ince pencere grafiği dikkat çekiyor. Kapıyı açıp içeri geçtiğinizde ise göze bir ferahlık çarpıyor. Özellikle arka koltuk diz ve baş mesafesinde bir artış söz konusu. Alan hissinde de belirgin bir ferahlık var. Eski kasa 1 Serisi’ni bilenler bagajı açınca bagaj kapasitesindeki artışı da çıplak gözle fark edecektir. Ancak devrim niteliğinde bir büyümeden söz etmek de doğru olmaz.

Önden çekiş mimarısi

Sürüş özelliklerinden bahsetmek gerekirse, 1 Serisi geleneksel olarak en iyi sürüş hatchback’lerinden biri olmuştur. Bu yeni model;  X1 , X2 ve 2 Serisi Active Tourer dahil olmak üzere bir dizi mevcut BMW ürünü ile ortak bir alt yapı paylaşıyor. 1 Serisi’nin yeni şasi ayarı, daha hafif ve daha düşük bir ağırlık merkezi getiriyor.

Kaputun altında yer alan 1.5 lt’lik üç silindirli benzinli motor, 140 HP güç ve 220 Nm üreterek 0’dan 100’e 8.5 saniyede ulaşıyor.  1 Serisi’nin dengeli şasisi ile gerçekten güzel bir şekilde eşleşiyor. Görünüşe göre yeni altyapıyla birlikte, BMW çekiş kontrol sistemini çok güzel bir şekilde bir ayarlamış. Hemen her yol şartında gücün arkadan mı ittiğini veya önden çektiğini belirgin bir şekilde hissetmiyorsunuz.

BMW Güncel Fiyat Listesi için tıklayın

Alışagelmiş ZF yerine bu sefer 7 ileri Aisin imzalı Steptronic şanzıman gücü yola aktarıyor. BMW 1 Serisi şu anda dizel ve kullandığımız benzinli versiyon olmak üzere iki farklı seçenekle satılıyor. 2.0 lt’lik 300 HP gücündeki dört tekerlekten çekişli M 135i modeli ise özel siparişle getiriliyor.

Diğer Yazılar

Fiat 500 X 1.3 Fire Fly test sürüşü

Ahmet Armağan

BMW Türkiye beş farklı kategoride beş büyük ödüle layık görüldü

Ahmet Armağan

Volvo XC40 1.5 T3 test sürüşü

admin