BMW Bannerı
Otomobilkolik
Chevrolet YENİLİK

2016 Chevrolet Camaro Gün Yüzüne Çıktı

The 2016 Camaro SS was introduced on May 16, 2015. It’s the most powerful Camaro SS in the car’s history, with a new 6.2L LT1 V-8 engine producing an estimated 440 horsepower and 450 lb-ft of torque. It is offered with an all-new eight-speed automatic transmission, as well as a six-speed manual.

Chevrolet Camaro, bugün altıncı nesliyle birlikte teknoloji ve performansı üst seviyede sunan yepyeni bir spor otomobil deneyimi yaşatıyor. Hafiflemiş yapısı ve yeni mimarisi onu ikonik tasarımından uzaklaştırmadan fakat daha heyecan verici bir görünümle atletik bir şekilde karşımıza çıkarıyor. LED teknolojisi ve modern aydınlatma elemanları Camaro’ya farklı bir hava katmış. Rüzgar tünelinde yapılan 350 saatlik testlerin ardından geliştirilen downforce ve azaltılan sürtünme sayesinde aerodinamik açıdan da gelişmiş bir araç olduğunu kanıtlamış oluyor. Eski versiyona oranla 90 kg daha hafiflemiş olan Camaro, yepyeni motorlarıyla da dikkati çekiyor. 

Bunların başında 2.0 lt turbo, 275 bg gücündeki 400 Nm’lik ünite ülkemiz açısından da ilgi görecek bir versiyon. Tamamen yeni 3.6 lt’lik V6 ünite ise LT modelinde yer alacak. Bu motor ise, 335 bg güç ve 385 Nm tork değerine sahip olacak. Bu yeni iki ünitede Hydra-Matic 8L45 adını taşıyan sekiz kademeli otomatik şanzıman görev yapacak. Camaro SS modelinde ise bildik 6.2 lt’lik V8 455 bg’lik gücüyle yine sahnede olacak. 617 Nm’lik yüksek torku onu her zamanki gibi farklı bir noktada konumlandıracak. Yine Chevrolet Camaro SS’de ilk kez yer verilecek olan  Manyetik Sürüş Kontrolü aktif süspansiyon da Camaro’nun sürüşüne ciddi bir dinamizm katacak. Buna bağlı olarak yeni Drive modu sayesinde Camaro; kar-buz, sport-tour ve pist ayarlarından oluşan birçok farklı sürüş modu sunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=QAncRLS4Kbo

Diğer Yazılar

Mercedes-AMG S 63 4MATIC + Coupé ve Cabriolet tanıtıldı

Ahmet Armağan

BYD Cenevre’de yeni teknolojilerini göstecek

Ahmet Armağan

Volvo Cars, Polonya’da yepyeni bir teknoloji merkezi “Tech Hub” açacağını duyurdu

Ahmet Armağan