Renault-Nissan Otonom Sürüşe Hız Verecek

renault-nissan-otonom

• Dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi Renault-Nissan, 2020 yılına kadar otonom sürüş ve internete teknolojisini takvimine aldı
• Ölümcül ve ciddi yaralanmalar dikkate değer biçimde azaltıldı; yeni teknolojiler otomobillerin daha da güvenli hale getirilmesine yardımcı olacak
• İttifak, internet teknolojisi konusunda dünya çapında yeni yönetici istihdamı gerçekleştirdi

Renault-Nissan İttifakı önümüzdeki dört yıllık süreçte otonom sürüş teknolojisine sahip 10’dan fazla araç lanse edecek.

Global otomobil grubu 2020 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin’de otonom sürüş özelliklerine sahip bir dizi otomobil lanse edeceğini teyit etti. Söz konusu teknoloji kitlesel pazarlara yönelik ana akım otomobillerde kullanılacak.

Buna ek olarak, Renault-Nissan insanların işleri, eğlence araçları ve sosyal ağlar için sürekli online kalmaları amacıyla bir dizi yeni bağlantı uygulamasını lanse edecek.

İttifak Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn Renault-Nissan Silikon Vadisi Araştırma Merkezi’ndeki bir konuşmasında “Renault-Nissan İttifakı ‘sıfır emisyon ve sıfır can kaybı’ şeklindeki iki hedeflerine sıkı sıkıya bağlıdır,’” diye belirtti. “Üç kıtada otomobiller için otonom sürüş ve bağlantı teknolojisini geliştirmek ve yaygınlaştırmak istememizin nedeni budur.”

renault-nissan-otonom

Renault-Nissan İttifakı

Halihazırda endüstrinin sıfır emisyonlu araç lideri durumunda. İttifak, Aralık 2010’da San Francisco Bay Bölgesinde satılan ilk Nissan LEAF’ten bu yana yaklaşık 300 bin elektrik motorlu otomobil satışı gerçekleştirdi.

Renault-Nissan İttifakı’nın sunduğu araçlardaki güvenlik ve verimlilik düzeyi dikkate değer biçimde yükseldi. Örneğin Japonya’da Nissan araçlarındaki ölümcül ve ciddi yaralanmalar son yirmi yılda yüzde 61 oranında azaldı. Renault otomobilleri içindeki ölümcül ve ciddi yaralanmalar ise son on beş yılda yüzde 80 oranında azaldı.

Otonom sürüş sayesinde tüm ölümlü kazaların yüzde 90’ının sebebi olan sürüş hataları daha da azaltılacak.

2016 senesinde “tek şerit kontrolü” özelliğine sahip araçlar piyasaya sürülecek. Söz konusu özellik sayesinde otomobiller yoğun, dur-kalklı trafik de dâhil olmak üzere otoyollarda otonom biçimde yol alabilecek”. 2018’de ise Renault-Nissan İttifakı, sürüş esnasında tehlikeleri kendi kendine değerlendirebilecek ve şerit değiştirme kabiliyetine sahip olan “çoklu şerit kontrolü” teknolojisine sahip araçları lanse edecek. 2020 yılı ise şehir içi kavşaklarda ve yoğun şehir içi trafiğinde sürücü müdahalesi olmaksızın kendi kendini yönlendiren “kavşak otonomisi” teknolojisinin lansmanı yapılacak.

İttifak, 2016 yılının ilerleyen dönemlerinde mobil cihazlara yönelik yeni bir otomotiv uygulamasını lanse edecek. Bu uygulama sayesinde otomobilliniz ile uzaktan etkileşime girebileceksiniz. Önümüzdeki yıl ise ilk “İttifak Multimedya Sistemi” lanse edilecek. Bu sayede yepyeni multimedya ve navigasyon özelikleri ile birlikte gelişmiş akıllı telefon entegrasyonu ve kablosuz harita güncellemeleri mümkün olacak. 2018 yılında yeni bir platform sayesinde bireysel ve ticari müşterilere yönelik yeni Sanal Kişisel Asistan özelliği desteklenecek.

İttifakın tüm otonom sürüş teknolojisi sürücünün tercihine bağlı olarak kullanılabilecek.

Kazanma Hedefli Birleşme

2014 senesinde Renault-Nissan her iki şirketin mühendislik organizasyonlarını birbirlerine daha da yakınlaştırdı. Renault ve Nissan’daki mühendisler bir arada çalışarak bir sonraki nesil teknolojilerin kendi kendini tekrarlamasını azaltmaya gayret ediyorlar. Renault ve Nissan mühendislerinin geliştirdiği teknoloji ardından her iki şirkette ve tüm markalarda kullanılacak ve müşterilerin kullanımına sunulacak.

Başka bir deyişle Renault-Nissan mühendisleri donanım ve yazılım uygulamaları da dahil olmak üzere bir “teknoloji kiti” geliştirmiş durumda. Renault, Nissan, Infiniti ve diğer İttifak markalarından gelecek ürün ekipleri kendi modellerin içinden ilgili uygulamaları seçebilecekler. İleri düzeyli araştırma ve geliştirme konusundaki bu ortaklık sayesinde Renault ve Nissan daha verimli ve az maliyetli çalışma imkanı bularak müşterilerine yüksek değerli otomobiller sunma fırsatını elde edebildi.

Renault-Nissan yaklaşık 5 milyar US$’lık araştırma ve geliştirme bütçesine sahip. Tüm dünyada her 10 otomobilden bir tanesini satan en büyük dördüncü otomobil grubu. Atsugi, Japonya; Guyancourt, Fransa; Farmington Hills, Michigan ve Sunnyvale, California’da araştırma merkezlerine sahip. Renault-Nissan aynı zamanda Hindistan, Brezilya, Romanya, Türkiye ve Çin’de büyük mühendislik merkezlerine sahip.