BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Mercedes SONDAKIKA TEST SÜRÜŞLERİ

Mercedes EQE 350+ Test Sürüşü

613 kilometreye kadar menzil sunan 292 HP gücündeki tamamen elektrikli EQE 350+’nin direksiyonuna geçtik.

Elektrikli araçlar göz önüne alındığında, birçok marka bu segmente SUV’lerle giriş yaptı. Mercedes bu aşamayı geçeli bir hayli oldu ve son dönemde lüks sedanlara ağırlık verdi.

Yazı: Ahmet Armağan

Mercedes EQE Güncel Fiyat Listesi İçin Tıklayın

Mercedes-EQ’nun tüm karakteristik unsurlarını taşıyan EQE, kavisli hatlar ve önde konumlandırılan kabin tasarımı (Cab-Forward) ile sportif, ‘amaca yönelik bir tasarım’ sunuyor.

Duyusal saflık; cömertçe şekillendirilen yüzeyler, azaltılan ek yerleri ve kesintisiz geçişlerle yansıtılıyor. Ön ve arka tampon-tekerlek mesafesi kısa tutulurken, arka kısımda keskin bir spoyler ile dinamizm destekleniyor.

Gövdeyle aynı hizada olan 19 ila 21 inçlik jantlar, kaslı omuz çizgisiyle birlikte EQE’ye atletik bir görünüm kazandırıyor. Yenilikçi farlar ve siyah radyatör ızgarası Mercedes-EQ neslinin yeni üyesi EQE’ye atletik bir yüz kazandırıyor. Sadece benzersiz bir görünüm sunmakla kalmayan siyah radyatör ızgarası aynı zamanda ultrason, kamera ve radar gibi sürüş destek sistemlerinin çeşitli sensörlerine ev sahipliği yaparak önemli bir sorumluluk da üstleniyor.

EQS ile aynı platform

Daha büyük EQS ile aynı platformu temel alan EQE amiral gemisiyle birçok unsuru ortak olarak paylaşıyor. Genel olarak baktığımızda, Şarj işlemi 170kW ile sınırlandırılmış, bu nedenle halka açık bir hızlı şarj cihazında yüzde 10-80’lik bir şarj yarım saatten biraz fazla sürüyor. Fakat ülkemizde henüz bu şarj noktaları mevcut değil. Bu ‘giriş seviyesi’ 350+ modeli 292 HP ve 565Nm torka sahip ve 0-100 km/s’ye 6,4 saniyede çıkabiliyor.

Mercedes mühendislerinin, performanstan ziyade konfor ve inceliğe odaklanmak için daha fazla zaman harcadıkları hissine kapılıyorsunuz. Yola çıkıp EQE ile keyifli bir sürüş yapmanız bunun için yeterli.

Farklı Sürüş Modları

Eco, Comfort, Sport ve Individual modları olmak üzere farklı sürüş modları sunuluyor.Aracımızda konfor ve spor ayarları arasında geçiş yapan adaptif süspansiyon kullanılmış, ancak fark çok fazla değil. Daha sert tepkiler fark ediliyor, ancak konfor ayarında bile EQE virajlarda iyi kontrol ediliyor.

Mercedes asfalt üzerinde sorunsuz gidiyor, ancak daha zorlu yollarda sarsıntılardan tamamen muaf değil. Yine de keskin tümsekler ve çukurlar üzerinde çok uyumlu.

Kabin gerçekten de çok üst seviyede. İyi tasarlanmış yüksek kaliteli malzemeler kullanılıyor ve koltuklar da son derece rahat. Harika görünüyor… Örnek vermek gerekirse, rakibi Tesla S’le kıyas kabul edilmeyecek şekilde başarılı bir kabine sahip.

Teknolojik Kabin

EQE, EQS’de bulunan Hiper Ekran ile birlikte sunuluyor. Tüm kokpiti  kaplayan 1,4 m genişliğinde üçlü dev ekranlar. Ancak ne yazık ki bizim otomobilimizde bu yok. Bunun yerine C Serisi’nden aşina olduğumuz açılı büyük ekran yer alıyor. Ayrıca direksiyon simidinin arkasında dijital bir ekran bulunuyor. Diğer birçok Mercedes modelinde olduğu gibi.

EQE bir sedan, yani arka cam sabit ve altında 430 litrelik küçük bir bagajı var. EQE, arka koltuklarda da E’nin gerisinde kalıyor. Ama diz mesafesi yeterli. En uzun yetişkinler bile rahat edecektir. Ancak baş mesafesi daha sınırlı.

EQE, özellikle kaza güvenliği olmak üzere “Bütünsel Güvenlik İlkeleri” her zaman geçerli. Diğer tüm Mercedes-Benz modelleri gibi sağlam bir yolcu kabinine, özel deformasyon bölgelerine ve PRE-SAFE dahil, modern güvenlik sistemlerine de sahip.

Diğer Yazılar

Audi’den geri dönüşüm uygulaması : MaterialLoop

Ahmet Armağan

Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech Test Sürüşü 2023

Ahmet Armağan

Kiteboard meraklıları, Mercedes ayrıcalığıyla Akyaka’da buluşuyor

Ahmet Armağan