BMW Bannerı
Otomobilkolik
Mercedes TEST SÜRÜŞLERİ

Mercedes C200 4Matic 2022 Test Sürüşü

Mercedes C200 4Matic 2022 Test Sürüşü. Mercedes C-Serisi’nin azımsanmayacak bir geçmişi var. 1993 yılında efsane 190 Serisi’nin yerine gelen otomobil, bugün beşinci nesliyle W206 olarak karşımıza. C-Serisi ülkemizin en beğenilen otomobillerinden biri olmuştu. Hele ki 2007 yılında üretilen W204, hem sağlamlığı hem de o dönem ulaşılabilirliğe başarılı satış rakamlarına ulamış bir modeldi.

Son yıllarda artan vergiler, kurlar derken bugün karşımızda duran C 200 4 MATIC’in fiyatı 1.5 milyon TL’ye ulaşıyor. Haliyle caddelerde görmek de eskisi kadar kolay olmuyor.

Biz yeni C-Serisi’ni incelemeye dönersek, tasarım olarak her zamanki gibi dinamik gövde oranları dikkati çekiyor. Kısa ön tampon, uzun aks aralığı, geleneksel bagaj çıkıntısı ve kubbeli motor kaputu bunları destekliyor. Markanın yeni nesil tasarım dilinin bir unsuru olarak C-Serisi, E-Serisi ve özellikle de S-Serisi’yle büyük benzerlikler taşıyor. Aslında ona S-Serisi’nin sportif bir yorumu dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Tasarım

Yandan bakıldığında da gövdedeki ışık oyunları dikkat çekerken, büyük AMG jantlar otomobilin sportifliğini perçinliyor. 19 inçlik çok kollu jantlar, 18 inç olarak da tercih edilebiliyor. Ön tarafta özellikle AMG donanımıyla gelen krom yıldız, elmas desenli bir ızgara kullanıyor. Arka bölümdeki yine ilk kez kullanılan iki parçalı stop grubu yer alıyor.

Mercedes-Benz C-Klasse T-Modell, 2021, Spektralblau, Leder zweifarbig Nevagrau/Schwarz. Interieur // Mercedes-Benz C-Class Estate, 2021, spectral blue, neva grey/black leather. Interior

İç Mekan

Kabine geçtiğimizde ise son derece yeni görünen ve teknolojik bir konsol bizi karşılıyor. Hemen dikkati çeken 11.9 inçlik tableti andıran ekran, 6 derecelik bir açıyla konumlandırılmış. Konsolu adeta domine eden bu ekran üzerinden tüm ayarları yapabiliyor. Ayrıca sürücü gösterge paneli de yine 12.3 inçlik ölçüsüyle tamamen LCD ekrandan oluşan bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Kabindeki malzeme kalitesinden zaten bahsetmeye gerek dahi yok. Her zamanki gibi son derece başarılı ve yüksek bir kaliteye sahip.

11.9 inçlik ana ekrandan biraz bahsetmek gerekirse, bu ekran MBUX’ın en son sürümünü kullanıyor ve son derece yüksek bir çözünürlük, aynı zamanda da yüksek dokunmatik hassasiyetine sahip.

Motor Özellikleri

Kabinde hacim anlamında da artış söz konusu. Ön yolcular için 22 mm, arka yolcular için de 15 mm’lik ekstra diz mesafesi sunuluyor. Buna bağlı olarak baş mesafesinin de artırılığını söyleyebiliriz.
Yeni C-Serisi’nin motor özelliklerine baktığımızda ülkemize şimdilik tek seçenekle gelen 1.5 lt’lik turbo beslemeli benzinli üniteye yer veriliyor. Bu motora 9G-Tronic şanzıman eşlik ediyor. Bu ünite 48V yarı hibrit teknolojisini bünyesinde barındırıyor ve bu da ekstra 20 HP güç ve 200 Nm tork anlamına geliyor. Enerji geri kazanımı ve süzülme gibi fonksiyonların da katkısıyla benzinli motor çok daha verimli çalışıyor. Mercedes-AMG F1 takımıyla birlikte geliştirilen ünite performans anlamında son derece tatminkar ve canlı bir sürüş karakteri ortaya koyuyor. 204 HP’lik güç gelen ekstra güç ve tork ile C 200’ün 0-100 km/s hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlıyor. Otomobilin maksimum hızı ise 241 km/s gibi oldukça iddialı bir değer.

Tüm bunlar olurken, otomobil ortalama 6.6 lt – 7.6 lt / 100 km’lik bir tüketim değerine imza atıyor ki, reel hayatta da bu rakamları kolaylıkla yakalıyorsunuz.

Mercedes-Benz C 200 (Kraftstoffverbrauch kombiniert (NEFZ): 6,6-6,2 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 150-141 g/km); Exterieur: designio opalithweiß bright, Interieur: Leder Nappa sienabraun/schwarz;Kraftstoffverbrauch kombiniert (NEFZ): 6,6-6,2 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 150-141 g/km * Mercedes-Benz C 200 (combined fuel consumption (NEDC): 6.6-6.2 l/100 km; combined CO2 emissions: 150-141 g/km); exterior: designo opalite white bright ; interior: Nappa leather sienna brown/black;Combined fuel consumption (NEDC): 6.6-6.2 l/100 km; combined CO2 emissions: 150-141 g/km *

Donanım Özellikleri

Sürüş özellikleri anlamında da artık çok daha dinamik ve sportif tepkilere sahip bir C-Serisi’yle birlikteyiz. Geçmiş dönemde Mercedes modellerine “konforlu” atfında bulunurken, bugün son derece rijit ve çevik bir sedanla birlikteyiz.
Mercedes mühendisleri bunun için bir hayli gelişim kaydetmişler. Yürüyen aksamda, yeni bir dört kollu ön aks ve çok kollu arka aks kullanıyor. Mercedes C-Serisi , önceki modelin MRA mimarisinin büyük ölçüde revize edilmiş bir versiyonunu kullanıyor. Bu kurulum ayrıca, elden geçirilmiş bir süspansiyon sisteminden ve iyileştirilmiş sürüş konforundan yaralanıyor. Comfort, Eco, Sport, Sport+ ve Individual olmak üzere yine 5 farklı sürüş modu bulunuyor..

Sürüş Özellikleri

Sport ve Sport+’da, daha sert bir sürüş kurulumunun yanı sıra daha keskin direksiyon ve gaz tepkilerinden faydalanacağınız anlamına geliyor. Sport+’da ayrıca, otomobile yapay bir motor sesi de eşlik ediyor. Tabii ki 4MATIC dört tekerlektekten çekiş sistemi de güvenli ve daha keskin bir sürüşü olumlu yönde etkiliyor.

Otomobilde S-Serisi’nden alınan çok ciddi bir aktif güvenlik teknolojisi kullanılıyor. Bunların başında; Aktif Mesafe Yardımcısı DISTRONIC, Aktif Direksiyon Yardımcısı, Gelişmiş trafik işareti algılama sistemi, Manevra sırasında sürücüyü destekleyen gelişmiş park sistemleri gibi teknolojiler bu versiyonda standart olarak geliyor. Ayrıca Digital Light farlar aydınlatma teknolojisini bir adım öteye taşıyor.
Sonuç her zamankinden daha lüks, daha teknolojisi ve daha da önemlisi daha sportif bir C-Serisi’yle tanışmış olduk. Şimdiye kadarki nesillerin en iyisi olduğunu her halinde belli ediyor ve BMW 3 Serisi, Audi A4 gibi rakipler yenilenene dek ipi göğüsleyecek gibi duruyor.

Diğer Yazılar

Audi A4 40 TDI quattro test sürüşü

admin

Test: BMW 218i Coupe

admin

Mercedes’in Ekim ayı kampanyasında faiz oranı yüzde 0.69!

Ahmet Armağan