BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Genel

Delphi ile Elektrikli Araçlarda Güvenli Bakım-Onarımın Püf Noktaları

Delphi Technologies, elektrikli araçlar konusundaki geleceğin fırsatlarını satış sonrası dünyasına sunmaya devam ediyor. Dünya çapındaki elektrikli araç filosunun 2030 yılında 245 milyon adede ulaşmasının olası olduğunu belirten şirket, bu araçların kullanım süresine bağlı olarak artacak olan bakım ve onarım gereksinimlerine dikkat çekiyor. Bu kapsamda Delphi Technologies, başta batarya ve fren olmak üzere elektrikli araçların bakım-onarımlarında tehlike arz eden ve dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı. Yaptığı bilgilendirmelerle satış sonrası sektörünü aydınlatmayı sürdüren Delphi Technologies, sunduğu eğitimlerle de servislerin elektrikli araçlar bakımı konusunda yetkinlik kazanmalarını hedefliyor. 

Temiz ve verimli araç teknolojisi çözümlerinde dünya lideri BorgWarner çatısı altında bulunan ve dünyanın önde gelen araç üreticileri için satış sonrası çözümleri sunan Delphi Technologies, elektrikli araçlar dünyasındaki fırsatları göstermeyi sürdürüyor. Hem bilgilendirme çalışmaları hem de satış sonrası sektörüne verdiği eğitimlerle bu alandaki öncü rolü üstlenen Delphi Technologies, elektrikli araçların kullanım süresine bağlı olarak artacak olan bakım ve onarım gereksinimlerine de dikkat çekiyor. Bu gereksinimlerden doğacak fırsatlardan, güvenli çalışma için gerekli ekipmana ve bilgi-birikimine yatırım yapan servislerin yararlanabileceğini vurgulayan şirket, elektrikli araç satışlarının ve gelecek öngörülerinin bu konudaki belirleyiciliğine de dikkat çekiyor.   

Güvenli bir bakım için yapılması gerekenler

Tüm bu endişe verici unsurlara karşın doğru prosedürler izlenerek riskler azaltılabiliyor. İlk olarak teknisyenlerin elektrik çarpmasına karşı koruma sağlamak adına CAT 0 1000V dereceli yalıtımlı eldivenler, yalıtımlı botlar ve paspaslar dahil olmak üzere doğru kişisel koruyucu ekipmanları kullanması öneriliyor. Ayrıca elektrikli aracın, uygun yüksek voltaj uyarı tabelalarıyla birlikte kordonlu bir alanda emniyete alınması gerekiyor. Araç anahtarının uzak tutulması ise elektrik sistemlerinin yanlışlıkla çalışmasını veya aracın hareket etmesini önlemek adına önem arz ediyor. Yine fren değişimi gibi son derece basit ve rutin işlemlerin öncesinde de, teknisyenlerin önce araç güvenliğini sağlaması gerekiyor. Bu kapsamda servis fişi veya izolatör anahtarının çıkarılması, ardından güvenli bir yere kaldırılarak yüksek gerilimli batarya bağlantısının kesilmesi tavsiye ediliyor. Ancak yüksek voltajın dağılması, 10 dakikalık bir süreyi bulacağı için teknisyenlerin dikkatli olması gerekiyor. Dolayısıyla herhangi bir çalışmaya başlamadan önce, yüksek voltaj kablolarının ve elektrikli bileşenlerin elektrik yüklü olup olmadığının kontrol edilmesi önem taşıyor.  

Diğer Yazılar

Mercedes dijital dönüşüme hız verdi

Ahmet Armağan

Sürüş izlenimi: Renault Clio 1.5 dCi EDC GT-Line

admin

Arkadan itişli yeni Audi R8 GT, sadece 333 adet üretilecek

Ahmet Armağan