Elektrikli Peugeot E-408 geliyor

PEUGEOT, tamamen elektrikli yeni modeli E-408’i tanıttı. Şık fastback tasarımıyla dikkat çeken E-408, 58,2 kWsa kapasiteli NMC bataryası ve 157 kW (210 HP) gücünde motoruyla 453 km’ye kadar sıfır emisyonlu sürüş menzili sunuyor.

PEUGEOT’un elektrikli araç stratejisinde önemli bir adım olan E-408, yüksek performanslı elektrikli motoru ve modern i-Cockpit® özellikleri ile üstün bir sürüş deneyimi vadediyor.

Yeni E-408, PEUGEOT’un verimli modüler platformu E-EMP2 üzerinde inşa edilmiştir ve bataryanın araç tabanında, tekerlekler arasında konumlanmasını sağlıyor. Bu düzenleme, iç hacmi genişletirken aracın ağırlık merkezini düşürüyor ve böylece daha dinamik bir sürüş sağlıyor. Aerodinamik tasarımı, şık çizgileri ve geniş iç hacmiyle dikkat çeken E-408, sürüş keyfi ile konforu bir arada sunuyor.

Aracın ön tasarımında LED far teknolojisi ve PEUGEOT’un karakteristik ışık imzası öne çıkarken, arka tasarımda üç pençeli LED ışık grubu dikkat çekiyor. Yeni PEUGEOT E-408; Sedef Beyaz, Obsession Mavi, Selenyum Gri, Elixir Kırmızı ve İnci Siyah gibi göz alıcı renk seçenekleriyle sunuluyor. 19 inçlik düşük yuvarlanma direncine sahip Grafit jantları ve aerodinamik gövde yapısı, aracın sportif kimliğini pekiştiriyor.

PEUGEOT i-Cockpit® ile donatılan E-408, 10 inç yüksek çözünürlüklü merkezi ekranı ve kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli ile kullanıcılarına gelişmiş bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği, TomTom bağlantılı navigasyon ve çeşitli sürüş destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliğini artırıyor.

Yeni PEUGEOT E-408, hem Allure hem de GT donanım seviyeleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Allure donanım seviyesi, LED farlar, 19 inç alaşım jantlar, kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli ve geri görüş kamerası gibi özellikler içerirken, GT versiyonu ise Matrix LED farlar, elektrikli bagaj kapağı ve Drive Assist Plus gibi ek özelliklerle donatılmış durumda.

Sürüş performansını optimize eden ısı pompası ve ısıtmalı koltuklar ile donatılan E-408, hızlı şarj özellikleriyle de dikkat çekiyor. 120 kW hızlı DC şarj desteği sayesinde, batarya 30 dakika gibi kısa bir sürede %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Yeni PEUGEOT E-408, etkileyici tasarımı, teknolojik donanımları ve yüksek performansıyla elektrikli araç pazarında iddialı bir model olarak öne çıkıyor. PEUGEOT’un elektrikli araç gamını tamamlayan bu model, verimliliği ve sürüş keyfini bir arada sunarak kullanıcılarını yeni bir mobilite deneyimine davet ediyor.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir