NISMO, 40. yılını kutluyor

Nissan, motor sporlarındaki efsanevi markası NISMO’nun 40. yıl dönümünü kutluyor. 17 Eylül 1984 tarihinde, Nissan’ın performans ve motor sporları departmanı olarak kurulan Nissan Motorsport International Co. Limited (kısaca NISMO), 40 yıldır hem pistlerde hem de yollarda yüksek performansın simgesi olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.

Tokyo, Omori merkezli NISMO, Nissan’ın en heyecan verici araçlarının ve motor sporları projelerinin arkasındaki itici güç olarak biliniyor. “Pistten Yola” sloganı ile markanın, yarış pistlerinde edindiği deneyimleri yola taşıma felsefesi, sürücülere üst düzey Nissan performansı sunma taahhüdünü vurguluyor.

Nissan, 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Yokohama’daki Nissan Global Genel Merkez Galerisi’nde özel bir sergi düzenliyor. Ziyaretçiler, NISMO’nun nadir bulunan 270R ve saygı duyulan 400R modellerinin yanı sıra, 1998 Le Mans 24 Saat yarışında üçüncü olan Nissan R390 GT1, Daytona 24 Saat yarışını kazanan Nissan R91CP ve Japonya Touring Car Şampiyonası’nın (JTCC) efsanevi aracı Calsonic Skyline GT-R Group A gibi pist ikonu araçları yakından görme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, sergide yakın zamanda piyasaya sürülen Ariya NISMO, AURA NISMO ve FAIRLADY Z NISMO modelleri de yer alacak.

Sergi, 15 Ekim 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek

Nissan’ın Küresel Motor Sporları İş Birimi ve NMC Başkanı Takao Katagiri, kutlamalar kapsamında yaptığı açıklamada, “1984’ten bu yana NISMO’yu destekleyen herkese teşekkür etmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da hız, güven ve heyecan sunmaya devam edeceğiz. Uzun süredir devam eden ‘pistten yola’ felsefemiz, Super GT ve Formula E fabrika yarış programlarımızla sürecek,” dedi.

Katagiri ayrıca gelecekle ilgili olarak şunları ekledi: “Hedefimiz, pistte izleyicilere heyecan sunarken, yarışlardan elde ettiğimiz bilgileri müşterilerimizin kullanabileceği ürünlere dönüştürmektir. Uzun vadede ise NISMO’nun yüksek performanslı modellerini dünya çapında daha fazla kullanıcıya ulaştırarak işimizi küresel çapta büyütmeyi hedefliyoruz.”

NISMO’nun 40. yıl kutlamaları, 1 Aralık 2024 tarihinde Fuji International Speedway’de düzenlenecek olan 2024 NISMO Festivali ile devam edecek. Bu yılki festival, markanın zengin tarihine, yarış başarılarına ve yüksek performanslı yol otomobillerinin evrimine saygı duruşunda bulunarak NISMO’nun 40 yıllık mirasını kutlamaya adanacak.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir