BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Porsche YENİLİK

Porsche, daha hafiflemiş olan 911 Carrera T ‘yi tanıttı

Porsche, 911 Carrera T’yi 2023 model yılı için tanıttı.

Hafif ve eğlenceli bir touring varyantı olarak lanse edilen model, 911 Carrera ve 911 Carrera S arasında yer alıyor. 379 hp üreten eski modelin çift turbolu 3.0 litrelik altı silindirli motoruna sahip.

Motor aynı kalırken, 911 T azaltılmış ses yalıtımı, yedi vitesli manuel ve arka koltuk silme özellikleriyle diyete girmiş. Tasarımcılar otomobili daha ince cam ve daha küçük, daha kompakt bir batarya ile donatırken ağırlık tasarrufu önlemleri bununla da bitmiyor.

Değişiklikler sayesinde model 1,476 kg ile PDK donanımlı 911 Carrera’dan 45 kg daha hafif.

Performansa verilen önem, 911 T’nin standart olarak sürüş yüksekliğini 0,4 inç (10 mm) azaltan PASM Spor Süspansiyon ile gelmesiyle başka yerlerde de görülebilir. Model ayrıca Sport Chrono Paketi, spor egzoz sistemi ve Porsche Tork Vectoring özellikli sınırlı kaymalı diferansiyele sahip.

Performans açısından 911 T, 0-100 km/s hızlanmasını 4,3 saniyede tamamlıyor ve 291 km/s azami hıza ulaşıyor. Müşteriler ayrıca ücretsiz olarak sekiz vitesli PDK şanzıman alabiliyor ve bu da 0-100 mph km/s süresini 3,8 saniyeye düşürüyor.

Modelde Akik Gri vurguların yanı sıra 20 inç ön ve 21 inç arka ölçülerinde Titanyum Gri Carrera S jantlar yer alıyor. Kabinde ise daha büyük değişiklikler var; alıcılar GT Sport direksiyon simidi, dört yönlü Spor Koltuklar Plus ve koyu gri vurguların yanı sıra mat siyah ve parlak siyah süslemeler bulacaklar.

Çeşitli seçenekler mevcut olacak ve müşteriler ekstra ücret ödemeden arka koltukları alabilecekler. Porsche ayrıca, Kayrak Grisi veya Kertenkele Yeşili emniyet kemerlerinin yanı sıra koltuk şeritleri ve kontrast dikişler ekleyen bir Carrera T İç Mekan Paketi de sunacak. Paket ayrıca uyumlu paspaslar ve koltuk başlıklarında 911 logoları da içeriyor

Diğer Yazılar

Audi’den pasif güvenlik yatırımı: Araç Güvenlik Merkezi

Ahmet Armağan

BMW M4 GTS Konseptinin İlk Teaser’ı Yayınlandı

Yenilenen Peugeot 208, Şimdi Daha Da Etkileyici