BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Opel SEKTÖREL SONDAKIKA YENİLİK

2024 yılında Opel, her modelinde elektrikli seçeneğe yer verecek

Opel, otomotiv pazarının en dikkat çekici markalarından biri olarak, ürettiği birbirinden iddialı modellerle ön plana çıkıyor. Şimdi ise elektriklenme hareketini yeni bir boyuta taşıyarak önemli bir adım atıyor. Opel, 2024 yılından itibaren tüm modellerinde elektrikli bir versiyon da sunmayı planlıyor. Yeni Crossland modeliyle elektrikli bir versiyonu tanıtarak, müşterilerine batarya elektrik, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen yakıt hücresi seçenekleri sunmaya hazırlanıyor. Opel, 48V hibritleri de yakında ürün gamına dahil etmeyi düşünüyor. Opel’in vizyonu ise 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli araçlar sunmayı hedefliyor.

Opel, yenilikçi teknoloji ve üstün Alman mühendisliğini müşterilere ulaşılabilir kılarak sektörün değişimindeki öncü konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Elektrikli otomobillere geçiş sürecindeki çalışmalarına hız veriyor. Tüm ürün gamında elektriklenmeyi yayma hedefi doğrultusunda ilerliyor. “Şimşek” logosunu da elektriklendiren Opel, 2024 yılında tüm modellerinde elektrikli versiyonları sunmayı hedefliyor. Vizyonlarına ulaşmak adına, önümüzdeki yıllarda emisyonsuz ulaşım seçeneğini her modelde müşterilere sunacak.

Başlangıç Crossland ile

Opel’in bu yeni hamlesi, 2024’te piyasaya sürmeyi planladığı yeni nesil B-SUV modeli Crossland ile başlıyor. Yüzde 100 elektrikli yeni Crossland modeliyle Opel, tamamen elektrikli bir marka olma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Crossland’ın ardından, diğer modellerde de elektrikli seçenekleri sunmaya devam edeceklerini belirtiyorlar. Opel CEO’su Florian Huettl, müşterilere emisyonsuz sürüş keyfini tüm ürün gamlarında sunacaklarını söylüyor.

Opel’in mevcut elektrikli araç ürün gamı oldukça zengin. Rocks Electric, Combo-e Life ve Zafira-e Life modellerinin yanı sıra tamamen elektrikli Corsa ve Mokka’nın yanı sıra Astra Elektrik gibi yeni modeller de mevcut. Gelecekte kompakt SUV Grandland’ın da tamamen elektrikli bir versiyonu gelecek. Ayrıca hafif ticari araç ürün gamında da batarya elektrikli versiyonları, hidrojen yakıt hücreli ticari araçları ve 48V hibritleri sunmaya devam edecekler. Opel’in elektrikli araç ürün gamı, tamamen elektrikli, yerel olarak emisyonsuz çözümleri de içeriyor. Ayrıca, Opel’in yeni alt markası GSe’nin dinamik üst modelleri de dahil.

Tüm ürün gamı elektrikleniyor

Opel, elektrikli araç teknolojisine yatırım yapmanın yanı sıra hidrojen yakıt hücreli ticari araçların geliştirilmesine de öncülük etmeye devam ediyor. Vivaro-e HYDROGEN modelinin yanı sıra 2024’te büyük bir yakıt hücreli ticari araç da planlıyor. Bunun dışında, Opel elektrikli ürün gamına 48V hibritleri dahil etmeyi düşünüyor. Başlangıcı ise yeni Opel Corsa yapacak. Yeni araç, 74 kW/100 HP ve 100 kW/136 HP’lik motorlarla, yeni bir çift kavramalı otomatik şanzımanla yollara çıkacak. Yeni Corsa, yüksek verimliliğe sahip içten yanmalı motorların yanı sıra tamamen bataryalı elektrikliden hibrite kadar farklı güç-aktarma seçenekleri sunarak çeşitlilik sağlayacak. Opel, böylece henüz bu yılın sonuna kadar 15 elektrikli modeli sunabilme kapasitesine erişiyor olacak. Şimşek logolu marka, 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir ürün portföyüne sahip olmayı taahhüt ediyor.

Diğer Yazılar

PSA Grubu 2019’u Yeni Bir Karlılık Rekoruyla Kapattı

admin

Tofaş’tan Sağlık Önlemleri Kapsamında Öncü Hareket

admin

Lexus GS ve RC modelleri Türkiye’de