Otomobilkolik
Genel Skoda TEST SÜRÜŞLERİ

2022 Skoda Kodiaq Test Sürüşü

Skoda Kodiaq 2022 yılında yenilenmesiyle birlikte birçok teknolojik özelliğe kavuştu. Bizler de test sürüşü yapmak üzere direksiyona geçtik.

İlk kez 2016 yılında lanse edilen yedi koltuklu SUV, tanıtıldığı günden beri sınıfında kuvvetli bir isim olmayı başardı. Fonksiyonellik ve çok yönlülüğün karışımı olan ve daha büyük ailenin hacimden dolay tercihi olmuş MPV’lere iyi bir alternatif oldu.

Tabii tasarımda markanın SUV ailesindeki diğer modellerdeki yeni tasarım dilinin yansıması karşımıza çıkıyor. Bu geliştirmeler arasında, kaputla birlikte öndeki iki çamurluk yükseltilmiş ve bu da öndeki güçlü duruşu daha da belirginleştiriliyor. Altıgen ön panjur ile bu değişim desktekleniyor. Önde ve arkada krom detaylarla bezenmiş daha ince ve daha dinamik görünen ve sandart olarak sunulan LED teknolojili farlara yer veriliyor. Tamponlar da tamamen yeni ve arka cam üstü spoyler de hem sportiflik hem de aerodinami anlamında otomobile katkıda bulunuyor.

Zengin Donanımlar

Yeni Skoda Kodiaq ülkemizde, Elite, Premium, Prestige, Sportline, RS ve Laurin & Klement Crystal olmak üzere 6 farklı donanımla satılıyor.

Otomobilin sadece dışı değil tabii kabinde de bir takım geliştirmeler ve yenilikler var. 10.25 inç’lik Dijital Gösterge Paneli ve 8 inç büyüklüğe sahip bilgi-eğlence ekranı dijitalizasyon dünyasının artık ilk adımı haline geldi. Sistem, Apple CarPlay veya Android Auto ile multimedya sistemi üzerinden çalışmasını ve sürüş esnasında telefonunuzu güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

Kodiaq hala VW Group’un MQB platformunu temel alıyor, bu yüzden içerideki hacim değişmedi ve halen rakiplerine oranla iyi bir seviyede. En arka sıradaki alan çocuklar için yeterli ve yetişkinler bile kısa yolculuklarda bu alanda çok fazla rahatsız olmayacaktır.

Güncel Skoda Kodiaq 2022 fiyatları için tıklayın

Yedi koltuğun tümü yerindeyken 270 litre bagaj alanı mevcut. Skalanın diğer ucunda, hem ikinci hem de üçüncü sıra katlanmış haldeyken 2,005 litreye kadar bir alan sunuluyor. Tamamen düz bir bagaj tabanı bırakacak şekilde istifleme için de ekstra çok yönlülük sunuluyor.

Skoda Kodiaq Motor Özellikleri

Kullandığımız otomobilde 1.5 lt’lik bildik 150 HP gücündeki TSI ünite yer alıyor. Her zamanki gibi DSG şanzımanla akıcı bir sürüşe sahip. Ayrıca bir de 2.0 lt’lik TDI motor seçeneği var. O da L&K Crystal ve RS versiyonuyla dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebiliyor. Kodiaq’ta hareket halindeyken mevcut durum; selefine göre çok az farka sahip. Sürüş her zamanki gibi  akıcı ve yumuşak. Şasi, rafine ve rahat bir sürüş sunarken, kademeli direksiyon, hala yeterince doğrudan…

Kodiaq’ta; Adaptif Hız Sabitleyici, Dinamik Şasi Kontrol Sistemi, 360° Çevre Görüş Kamerası, Şerit Değiştirme Asistanı, 625 W çıkış gücü bulunan, 12 hoparlörlü CANTON Ses Sistemi, uzun yolculuklarınızda arka yolcuların konforu için tasarlanan Uyku Paketi ve 19’’ Antrasit Sirius Alaşım Jantlar standart olarak sunuluyor.

Yenilenen Kodiaq da, her Skoda modelinde olduğu gibi güvenlik konusunda ödün vermiyor. Dokuz adede kadar tercih edilebilen hava yastıklarının yanı sıra geliştirilmiş asistan sistemleri ve güvenlik özellikleriyle birlikte araç içerisindekiler mümkün olan en iyi şekilde korunuyorlar.

Diğer Yazılar

Lexus LF-FC Konseptini Tokyo Motor Show’da Sergiledi

Skoda Karoq satışa sunuldu ve fiyatı açıklandı

Ahmet Armağan

Audi A6 2.0 TDI’ın fiyatı belli oldu

Ahmet Armağan