BMW Bannerı
Otomobilkolik
Mercedes TEST SÜRÜŞLERİ

2022 Mercedes CLA 200 4 Matic Test Sürüşü

2022 Mercedes CLA 200 4 Matic Test Sürüşü için direksiyona geçiyoruz. Mercedes CLA’da şöyle bir ruh var. Ondan daha büyük coupe formundaki sedanların hissini yaşatıyor. İyi görünüyor ve son derece pürüzsüz bir sürüşe sahip. Zarif ve aynı zamanda AMG ekipmanlarla gelmesine rağmen halen konforlu. Otoyol üzerinde başarılı işler ortaya çıkarıyor. Özellikle de iyi ayarlanmış aerodinamik özellikleri sayesinde yüksek süratlerde…

Güzel bir şekilde inşa edilmiş teknoloji yüklü kabin, kısa sürede alışabileceğiniz MBUX deneyimiyle karşımıza çıkıyor. 

Tüm bunlar onu daha fazla stil ve gösterişli bir otomobil isteyen kullanıcılar için doğru tercih haline getiriyor. 

Mercedes CLA ilk kez 2013’te kendine bir yer edindi ve mini bir CLS stilinde pazarın aksi görüşleri içinde, ikinci nesil A-Serisi’ni temel alan baskın bir dört kapılı olarak geldi. 2019’da Shooting Brake station wagon muadili bir model de tanıtıldı.

CLA, en yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe’nin yanı sıra Audi A3 Sedan gibi daha geleneksel modellerin aslında doğrudan rakibi olduğu söylenebilir.  Sürüş anlamında rafine ve lüks, ancak pratiklik konusu ise daha esnek olan bazı rakiplere göre biraz eksik.

Kağıt üzerinde, Mercedes CLA ve A-Serisi Sedan belirli paralellikler çiziyor. Ancak, derinin altında Mercedes mühendisleri birkaç değişiklik yaptı; CLA’nın iz genişliği önde 63 mm ve arkada 55 mm uzatılarak, iki araç arasında daha keskin bir sürüş sağlandı.

https://www.traditionrolex.com/41

Çoğu sürücü için farklılıklar marjinal olsa da, ince ayarlar CLA’nın viraj alırken daha düz kalmasına yardımcı oluyor ve sürüşü daha çekici hale getiriyor. Bu aynı zamanda CLA’nın başarılı bir otoyol arabası olmasına da yardımcı oluyor. 

CLA 200’ün kaputu altında bildik 1332 cc hacmindeki turbo motor yer alıyor. 163 HP ve 250 Nm tork üretiyor. Tabii bu ünite yakın geçmişe kadar önden çekişli olarak geliyordu. Bugün ise 4 MATIC dört tekerlekten çekişli ve AMG+ olarak satılıyor. 

19 inçlik AMG jantlar otomobile apayrı bir hava katarken, AMG paket içinde dikkatimizi çeken birçok özellik mevcut. Bunların başında; 64 renkli ambiyans aydınlatması, AMG Tasarım Konsepti, Asimetrik katlanır arka koltuk sırtlıkları, Alçaltılmış konforlu süspansiyon, AMG gövde tasarımı ve Spor koltuklar gibi. Elektrikli, 4 yönlü bel desteği de yine sürüş pozisyonunuzu ayarlama konusunda oldukça etkili. 

CLA 200’ü yine önden çekişli olarak tercih edebiliyorsunuz. Aradaki fark 70 bin TL civarı. Bizce 4 MATIC için değer. Serinin en üstünde yine her zamanki gibi fantastik Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ duruyor. 

Diğer Yazılar

Lewis Hamilton İstanbul’da kazandı ve 7. kez Dünya Şampiyonu oldu

admin

Toyota Yaris 1.33 Multidrive S Test Sürüşü

Mart ayı bitmeden Mercedes-Benz fırsatlarını kaçırmayın

Ahmet Armağan