BMW Bannerı
Otomobilkolik
Honda YENİLİK

2022 Honda Civic satışa sunuluyor… Yeni Civic Fiyatları ve Tüm Özellikleri. LPG Civic Kaç Para oldu?

Honda Civic Sedan modelinin tamamen yenilenen 11’inci nesli, ilk kez 1.5 litre VTEC Turbo LPG’li motor seçeneği ile 13 Kasım 2021 tarihinde Türkiye yollarına çıkıyor. LPG’li modelin (Premium ECO) başlangıç fiyatı 374.000 TL.

Elegance ECO 410.000 TL, Executive ECO ise 440.000 TL’ye satılacak. Benzinli modeller ise 182 HP gücünde ve Elegance versiyon 402.000 TL iken, Executive modeli de 435.000 TL’lik fiyat etiketine sahip.

Yeni Honda Civic Sedan, 1.5 litre VTEC Turbo motoru ile uyumlu çalışan CVT şanzımanı, yenilenen dinamik sürüş performansı ile öne çıkarken; çekici dış tasarım çizgileri, aydınlık ve sade kabin içi tasarım ayrıntıları, Apple CarPlay® ve Android Auto™ uyumlu gelişmiş multimedya sistemi, Honda SENSING’in aktif güvenlik donanımları ve sürüş destek teknolojileri ile kullanıcılarına daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunmak için yenilendi. 

Yeni Civic Sedan; 1.5L VTEC Turbo (benzin) 6.000 d/d’de 182 HP (134 kW) güç ve 1.700-4.500 d/d aralığında 240 Nm tork üretirken; 1.5L VTEC Turbo ECO (LPG) 5.500-6.000 d/d’de 129 HP (95 kW) güç ve 1.700-4.500 d/d aralığında 180 Nm tork değerine sahip iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

Yeni Civic’teki Büyük Değişim

Yeni nesil Civic Sedan’da, bir önceki nesil ile benzer bir yapıya sahip elektronik kontrollü hidrolik direksiyon,  daha iyi geri bildirim ve gelişmiş düz gidiş dengesi için yeniden ayarlandı. Sürücünün direksiyon eforunu ölçen tork sensörü ve bir motor kontrol ünitesi ne kadar elektromotor desteği gerektiğini belirliyor.

Tüm Civic donanım seçeneklerinde; Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD) ve Fren Yardımcısı ile birlikte 4 tekerlekten disk frenler standart olarak sunuluyor. Sistem, düşük hızlarda konforlu ve yumuşak, otoyolda öngörülebilir ve kullanımı kolay sürüş deneyimi sunarken; virajlı yollarda sportif ve eğlenceli, acil durumlarda ise güçlü ve güven veren bir his sağlıyor.

2022 Honda Civic İç Mekanı

Yeni Civic’te, dijital göstergeler, standart 7 inç renkli dokunmatik ekran ve yeni 9 inç HD renkli dokunmatik ekran olmak üzere iki yeni sistem bulunuyor.

Her iki bilgi-eğlence sistemi ekranı da kullanım kolaylığı ve daha rahat bir görüş için yaklaşık 4 inç daha yüksekte konumlandırılırken; ses düğmesi dahil fiziki düğmeler ve basitleştirilmiş menü yapısıyla sistem, pratik ve rahat bir kullanım sunuyor.Yeni nesil Civic’in tüm versiyonları, 7 inç renkli TFT ekrana sahip dijital göstergelerle donatılıyor. Executive+ versiyonun benzinli motor seçeneğinde ise Civic’te ilk kez sunulan tamamen dijital LCD gösterge sunuluyor. 10,2 inçlik yüksek çözünürlüklü tam renkli LCD ekran, tamamı direksiyon simidinden kişiselleştirilebilen çeşitli bilgileri gösteriyor.

Civic’in Premium ve Elegance versiyonları standart olarak 7 inç renkli dokunmatik ekrana sahip yeni bir ses sistemi ile donatılırken; Executive+ versiyonunda tamamen yeni 9 inç HD renkli dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi bulunuyor.

Yeni Honda SENSING Özellikleri

Yeni nesil Civic Sedan’da sürücü ve yolcu güvenliği için alınan tedbirler dikkat çekiyor. Bu kapsamda standart olarak 11’inci nesil Civic’te yan perde hava yastıkları ve hem sürücü hem de ön yolcu için yan hava yastıkları olmak üzere toplam 6 hava yastığı bulunuyor. Pasif güvenlik önlemlerinin yanı sıra 11’inci nesil Civic Sedan sunulan Honda SENSING teknolojisi ile önceki nesilden iki kat daha geniş.

Yeni Honda Civic Bagaj Hacmi Nasıl?

Tüm Civic versiyonlarında sürücü ve ön yolcu için yeni gövde dengeleyici koltuklar sunuluyor. Çok katmanlı yapılarıyla yeni koltuklar, gelişmiş vücut desteği ve buna bağlı olarak uzun yolculuklarda da konfor sunuyor. Tasarımıyla vücudu destekleyen koltuklarda kullanılan kumaş ve deri dışında kırışmayan malzemeler, şık görünürken; aynı zamanda işlevsellik sağlıyor. Yeni Civic Sedan’ın 512 litrelik geniş bagaj hacmi, kullanıcılara kullanım pratikliği ve kolaylığı sunuyor.

Diğer Yazılar

MINI Clubman Final Edition Eylül ayında Türkiye’de

Ahmet Armağan

Yeni Dacia Sandero ve Sandero Stepway 134 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Ahmet Armağan

Yeni Range Rover Sport 2022 yılına damgasını vuracak

Ahmet Armağan