BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Skoda TEST SÜRÜŞLERİ

2021 Skoda Octavia 1.0 e-Tech test sürüşü

2021 Skoda Octavia 1.0 e-Tech test sürüşüyle birlikteyiz. Skoda Octavia, 3. Nesliyle birlikte gerçekten de büyük bir ivme yakalamıştı. Sert hatlı tasarımı, artmış malzeme kalitesiyle birlikte birleşen başarılı sürüşü, onu gerçekten de C segmentinde farklı bir noktada konumlamayı başardı. D segmentine gönderme yapan boyutları ve iç mekânı da cabasıydı.

Bugün karşımızda duran yeni nesil Octavia ise gerçekten de olgunluk dönemini yaşıyor. Öncelikli olarak Skoda’nın yanı tasarım dilini yansıtan model, yeni bir kabine, artan fonksiyonellik özellikleri ve artan malzeme kalitesiyle öne çıkıyor.

2021 Skoda Octavia tasarım özellikleri

Değişen tasarımıyla birlikte Octavia’nın boyutlarında da bir dizi değişim mevcut. Tasarımı her zamanki gibi dinamik olduğu kadar artık biraz da elegans hissettiriyor. Bu otomobilin içine bindiğiniz anda da hissediliyor. Detay malzemelerde dahi artırılmış olan kalite kendini belli ediyor. Ve kabin kesinlikle çok daha sessiz. Yeni Octavia için sınıfının üzerinde bir araç dersek, yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Teknolojik kabinde yeni direksiyon simidi hemen gözümüze çarpıyor. İki kollu olan bu direksiyon biraz da geleceğe gönderme yapıyor. Çok yönlü özelliğiyle 14 farklı fonksiyonun elleri direksiyondan ayırmadan yönetilmesini sağlıyor.

Yeni Skoda Octavia İç Mekanı Nasıl?

Konsolda donanım farklılıklarına göre 8,25 veya 10 inç dokunmatik ekranlara yer veriliyor. Kabinde göze çarpan bir diğer önemli yenilik de Head-Up Display oluyor. İlk kez bir Skoda modelinde kullanılan bu teknolojiyle birlikte hız, navigasyon gibi önemli bilgiler cama yansıtılarak sürücünün gözünü yoldan ayırmadan sürüşe devam etmesi sağlanıyor. 10,25 inç’lik dijital sürücü göstergesi ise, farklı temalarla ekranı sürücünün istediği gibi kişiselleştirmesini sağlıyor.

Bu kişiselleştirmeler arasındaki bir başka yenilik de Skoda’nın Mood Select adını verdiği ortam aydınlatması. Ambiyans ve ayak aydınlatması ayrı olarak seçilebilen sistemde kullanıcılar isteklerine göre Skoda, Kış, Yaz, Okyanus, Yarış modlarını tercih ederek kabini tamamen ruh hallerine göre ayarlayabiliyorlar. Bununla birlikte Kişiselleştirme modu da kullanıcıların renkleri özgürce seçmesine imkan tanıyor.

Skoda Octavia 2021 fiyatı ne kadar?

Kabine göze çarpan bir başka değişiklik de elektrik destekli vites düğmesi oluyor. VW Grup’taki diğer yeni modellerde de karşımıza çıkan bu özellik, DSG şanzımanı yönetmek için yenilik olarak öne çıkıyor. DSG vites kolunun yerini alan bu yeni kontrol modülüne, sürüş modlarını seçmek için orta konsolda bulunan daha şık bir düğme eşlik ediyor.

Kullandığımız yeni Octavia’da yine grubun birçok modelinde yer verilen 1.0 lt’lik üç silindirli turbo ünite yer alıyor. 110 HP gücündeki motorun tork değeriyse 200 Nm. Eğer daha güçlü bir seçenek isterseniz, 1.5 TSI EVO e-TEC motor tercih edilebilir.

2021 Skoda Octavia kaç beygir?

Eğer ki yüksek performans beklentileriniz yok ise 1.0 lt’lik ünite de oldukça yeterli. 110 HP gücünde olan motor oldukça tatminkar bir performansa sahip. Octavia’nın iki motor seçeneğinde de, içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine eden mild hybrid özelliği bulunuyor. Bu sayede yakıt tüketimi ve CO2 emisyon salımı düşürülüyor. Elektrikli motor, kalkışlarda ve ivmelenmelerde benzinli motora 12 kW’ya kadar destek oluyor. Aracın yavaşlaması sırasında veya hareket halinde gaz pedalı bırakıldığında ise, 48V batarya şarj ediliyor. Bu sayede ortalama tüketim 4.3 lt/100 km seviyesine iniyor.

Diğer Yazılar

TEST: BMW 220d

Yeni Land Rover Discovery test sürüşü (2018)

Ahmet Armağan

Yeni yıla Skoda ile girin