BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Nissan TEST SÜRÜŞLERİ

2021 Nissan Juke 1.0 DIG-T test sürüşü

Bir zamanlar, segmentinde sıra dışı tasarımıyla öne çıkmayı başaran Nissan Juke, şimdi ilham vermesine yardımcı olduğu bir grup rakiple boy ölçüşüyor

Nissan, 2010 yılında ilk Juke’u piyasaya sürdüğünde, B segmenti SUV/crossover sınıfının hemen hemen ilk oyuncularından biriydi. İlk bakışta sıra dışı çizgileri göze farklı görünse de, hoş bir görünüm sunan yükseltilmiş bir yapısı vardı. Sıkıcı gibi görünmüyordu ve fiyatı da B-Hatchback’lerle rekabet edebilecek kadar iyiydi.

2019’a geldiğimizde ise oyun alanı rakiplerle doldu ve bu Nissan’ın vizyoner ürün planlamacıları piyasaya ikinci nesil Juke’un çok daha rekabetçi özelliklerle sunmaya karar verdi. Evet üzerinden bir hayli geçmişti ve bu segment gerçekten de kaynıyordu. 

2021 Nissan Juke Boyutları

Juke, geçmişten gelen başarısının özelliklerin çoğuna hala sahip. Cesur tasarım, kompakt ancak pratik boyutlar ve yüksek sürüş pozisyonu ve sürüş konumu sayesinde sürücüsüne keyifli bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca eskisinden 35 mm daha geniş ve 75 mm daha uzun, dingil mesafesi 105 mm büyümüş, böylece daha fazla iç hacim sunuyor.

İç mekana baktığımızda; bir önceki jenerasyonu ile kıyaslandığında, arka koltuklarda 5,8 cm’lik artan diz mesafesi, yine 2,2 cm’lik artan baş mesafesi ile arkada oturan yolculara oldukça geniş bir alan sunarken, %20 artan 422 litrelik bagaj hacmi ile de öne çıkıyor. Yenilenmiş iç tasarımı ile kullanıcı dostu kontrol özellikleri sayesinde daha fazla konfor sağlayan Nissan Juke; 7 inç gelişmiş sürücü yardım ekranı, araç konsolunda ve kapı içlerinde yer alan yumuşak dokunuşlu döşeme malzemeleri, ambiyans aydınlatma, standart mono-form koltuklar ve Alcantara yarı deri koltuk döşemeleri ile birleşerek araçta seçkinlik hissini artırıyor.

Juke, özünde Renault Captur ile çok şey paylaşıyor. İkisi de CMF-B platformunu, motorları ve bazı teknolojileri paylaşarak şirketlerin bağlantılarından yararlanıyor. Juke İngiltere’de tasarlandı ve Nissan’ın Sunderland’deki fabrikasında üretiliyor. 

Yeni Nissan Juke Motor Özellikleri neler?

Şimdilik sunulan tek bir motor var. Turbo beslemeli olan 1.0 litrelik üç silindirli DIG-T 115 rozetli ve manuel ya da otomatik şanzıman seçenekleriyle tercih edilebiliyor. 

Motorun performanslı çok canlı hissettirmese de performansı oldukça yeterli. Otomobilin yükseltilmiş yapısına rağmen dört tekerlekten çekiş seçeneği yok. Tüm Juke modelleri yalnızca önden çekişli. 

2021 MODEL YILI NISSAN ARAÇ FİYATLARI

Sürüşü oldukça eğlenceli. Clio ve Captur ile temel olarak aynı plaformu kullanıyor olmasına rağmen sürüş tepkileri bir hayli farklı. Fransız kardeşler konfora öncelik verirken, Nissan daha sert ve sportif tepkiler ortaya koyuyor. Vücut kontrolü oldukça başarılı. Sağlam bir şasiye sahip fakat tümsekler ve çukurlardan geçerken bu durum içeride biraz fazla hissediliyor. Bunda 19 inçlik jantların payı da yok değil. 

Sonuç olarak yeni Juke’un ayırt edici görünümü, sportif sürüş özellikler ve gelişmiş pratikliği ile ergonomik düzeni onu sınıfında farklı bir noktada tutmayı başarıyor. Motor ve şanzıman uyumunun daha iyi olabileceğini düşündüğümüz yeni Juke’da üst donanımlara sahip test otomobili gibi bir araca sahip olmak isterseniz rakam bir hayli yükseliyor. 

Diğer Yazılar

Kumanda ile kontrol edilen NISSAN GT-R, 211km/s hıza ulaştı (video)

Ahmet Armağan

Sürüş izlenimi: Renault Clio 1.5 dCi EDC GT-Line

admin

Hyundai Elantra dizel otomatik test sürüşü