BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Genel

2021 Cadillac Escalade 3.0 lt dizel motoruyla karşınızda

2021 Cadillac Escalade modeli her ne kadar ülkemizde yine resmi yollarla satılmayacak olsa da, bu devasa SUV’u seven bir kitle var.

Yeni Escalade birçok teknolojik gelişme ve yepyeni motorlarla geliyor. Segmentinde ilk kez kullanılan ilk kavisli OLED ekran teknolojisi ve yine ilk kez kullanılan 36 hoparlörlü AKG ses deneyimi ile ön plana çıkıyor.

2021 Cadillac Escalade ekran

Escalade’nin sektörde ilk kavisli OLED ekranı, 4K televizyonun iki katı piksel yoğunluğuyla 38 inçten fazla toplam diyagonal ekran alanı sunuyor. 

Sistem üç ekran içeriyor. Sürücünün solunda 7.2 inç diyagonal dokunmatik kontrol paneli sürücü bilgi merkezi, direksiyon simidinin arkasında 14.2 inç diyagonal küme ekranı ve sürücünün sağ tarafında 16.9 inç diyagonal Bilgi ve Eğlence ekranı. 

İkonik lüks SUV, eskisine oranla daha cesur bir iç ve dış tasarıma sahip.

2021 Cadillac Escalade iç mekan

2021 Escalade, yolcular ve yükleri için daha fazla alan sunuyor. Yeni bir mimari ve yeni şasi teknolojileri,% 40 daha fazla üçüncü sıra ayak mesafesi (886 mm / 346 inç) ve üçüncü sıranın (25.5 metreküp / 722 litre) arkasındaki maksimum kargo alanında yüzde 68’lik bir artış sunarak iç alanı önemli ölçüde genişlemiş olarak karşımıza çıkıyor.

Tamamen yeni bir bağımsız arka süspansiyon 

Escalade’nin sürüş dinamiklerini temel olarak dönüştürerek, her bir arka tekerleğin sürüş kalitesini, direksiyon tepkisini ve genel sürücü kontrolünü önemli ölçüde artırmak için yol koşullarını ayrı ayrı kullanmasına izin veriyor. Yeni Air Ride Adaptive Suspension, Manyetik Sürüş Kontrolü ile birleştirilen yeni bir sistem olarak da sunuluyor.

2021 Cadillac Escalade

Kaputun altında yine standart olarak yeni 6.2L V-8 yer alıyor. 420 HP’lik ünitenin yanı sıra, ilk kez 3.0 lt’lik turbo dizel motora yer veriliyor.

Her iki modelde de Hydra-Matic 10L80 10 vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor.

Diğer Yazılar

Alkollü Sürücüler İçin, Alkol Tespit Sistemi

ÖTV indirimi sonrası fiyatı düşen tüm araçlar! Yeni ÖTV indirimi hangi araçlarda geçerli?

Ahmet Armağan

Pirelli Dünya lideri oldu

Ahmet Armağan