BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Hyundai TEST SÜRÜŞLERİ

2020 Hyundai i10 1.2 AMT test sürüşü

Karşımızda duran üçüncü nesil i10’a baktığımda sanki geçmişim B segmenti bir süpermini modelini görüyor gibiyim. Neden mi? Çünkü hem ilk jenerasyon i10 hem de o dönemin rakipleri öylesine küçük şehir otomobilleriydi ki, arka koltuklarında bir yetişkinin oturabilmesi oldukça zordu.

Bugün de çok rahat olduğu söylenemez, fakat gereken hallerde i10 ile dört yetişkin yolculuk yapabiliyorsunuz.

Hyundai’nin Atos modeli yerine gelen A segmentindeki temsilcisi 2007’den beri üretiliyor. Minik şehir otomobilleri kan kaybediyor olmasına rağmen hem i10 üretiliyor, hem de ülkemizde satılmaya devam ediyor. Bugün karşınızda duran i10 ise Assan’ın İzmit’teki fabrikasına üretilerek 40’dan fazla ülkeye de ihraç ediliyor.

Hyundai i10 güncel fiyat listesi için tıklayın

Birinci nesil i10 o yıllara pratik fakat teknolojiden uzak bir otomobildi. Bence tipi şirindi fakat gelen ikinci jenerasyon gerçekten de bir öncekine görev devrim niteliğindeydi. Hem bir hayli büyümüş hem de daha albenili görünüyordu. Ayrıca teknolojik unsurlara da sahipti.

Bende koca cüssüme aldırmadan bu otomobile kısa bir süre olsa da sahip olmuştum. 2. nesil i10, sevdiğim şehir otomobillerinden biriydi.

Üçüncü jenerasyon ise baştan sonra yenilendi. Eskiye göre 40 mm daha genişlemiş olarak karşımıza çıkan model, tasarım özellikleri sayesinde de daha kaslı görünüyor. Eskiye göre 20 mm ise daha alçak. Bu da ona bir miktar sportiflik katmayı başarabilmiş.

Hyundai i10 1.2 AMT Elite donanım

Üst seviyesi olan Elite donanıma sahip test otomobilimiz, çift renkli bu da otomobilin daha çok dikkat çekmesine neden oluyor. Hele ki 16 jantlarla birlikte.

Kabine geçtiğiniz anda sizi yatay bir konsol karşılıyor. Petek dokuya sahip detaylar kabine farklı bir hava katarken, hemen ortaya yerleştirilmiş olan 8 inçlik dokunmatik ekranın Apple Car Play ve Android Auto desteğine de sahip olduğunu söylemeliyim.

Hyundai i10, ülkemizde iki farklı motor seçeneğiyle satılıyor. Bunlardan biri 1.0 lt 67 HP, bir diğeri ise 1.2 lt 84 HP. Bu motorlarda geçmişe göre pek bir değişim yok.

Test otomobilimiz 1.2 litre ve Hyundai’nin yeni otomatikleştirilmiş AMT şanzımanında sahip. Beş kademeli olan bu şanzıman, yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor.

i10’ün daha yüksek hızlarda sabit kalmasına yardımcı olan gelişmiş direksiyonuyla otoyol üzerinde de kendini sınıfından büyük hissettiriyor.

Yeni i10 ayrıca 252 lt’lik bagaj hacmine sahip ve  29 mm daha düşük bir yükleme eşiğine sunuyor. Bu da, bagaja erişimi fazlasıyla kolaylaştırıyor. İki aşamalı bagaj havuzu ve tek elle katlanabilen arka koltuklar da pratikliği artırıyor.

Diğer Yazılar

Yeni Hyundai Tucson çarpışma testinden kaç puan aldı?

Ahmet Armağan

Volkswagen Golf R test sürüşü

Ahmet Armağan

TEST: Ford Galaxy 2.0 TDCi

Ahmet Armağan