Otomobilkolik
Audi YENİLİK

2020 Audi S6 ve S7, V6 dizel ile buluşuyor

Audi yeni S6, S6 Avant ve S7 Sportback’i tanıttı.

Audi kaputun altında, Avrupa için 344 hp güç ve 700 Nm tork üreten elektrik destekli bir 3.0 litre V6 TDI motora yer verecek. Bu motor, quattro dört tekerlekten çekiş sistemine güç sağlayan sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

Performans açısından, S6 TDI Sedan 5.0 saniyede 0-100 km / sa hıza ulaşabiliyor. S6 Avant ve S7 Sportback, aynı görevi 5.1 saniyede gerçekleştiriyor.

Diğer pazarlarda – Asya, Orta Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere – otomobiller RS5 Coupe’den temin edilen çift turbo 2,9 litrelik TFSI V6 motorla sunulacak. Bu motor, 444 hp güç ve 600 Nm tork üretiriyor.

Audi bu modellerin ne kadar hızlı olduğunu henüz açıklamıyor. Ancak RS5 Coupe, 0-100 km / s’ye 3.7 saniyede çıkabiliyor. Bu muhtemelen daha büyük S6 ve S7’nin biraz daha yavaş olacağı anlamına geliyor.

Performans temasına bağlı olarak, otomobillerde S’e özgü bir hidrolik direksiyon sistemi ve sürüş yüksekliğini 0,4 inç (10 mm) kadar azaltan bir S spor süspansiyonu bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca altı pistonlu kaliperleri ve ön tarafta 15,7 inç (400 mm) diskleri, arkada altı pistonlu kaliperleri ve 13,8 inç (350 mm) diskleri olan yüksek performanslı bir fren sistemi bulacaklar.

Her zaman olduğu gibi, arka tekerlekleri beş dereceye kadar döndürebilen dinamik dört tekerlekten direksiyon sistemi de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler mevcut olacak. Audi, bunun otomobillere düşük hızlarda daha fazla manevra kabiliyeti ve yüksek hızlarda daha fazla yön dengesi sağladığını söylüyor.

Müşteriler ayrıca ilk kez adaptif hava süspansiyonu sipariş edebilecekler. Üç farklı modu var ve Audi bunu standart süspansiyona “konfor odaklı bir alternatif” olarak tanımlıyor.

Ayrıca seramik fren sistemi de mevcut olacak ve önde 15.7 inç (400 mm) ve arkada 14.6 inç (370 mm) ölçülere sahip diskleri tutan altı pistonlu kaliper içeriyor.

Tasarım cephesinde, S6 suni bir alüminyum ayırıcı ve dört egzoz borusuna sahip egzoz sistemi arasına sıkıştırılmış benzersiz bir arka difüzör sunuyor. S7 Sportback biraz daha büyük hava girişleri ve yan eklere sahip. Modellerde ayrıca revize edilmiş ızgara, özel ayna kapakları ve standart 20 inç jantlar var.

Sportif güncellemeler kabinde devam ediyor, zira sürücüler kontrast dikiş, fırçalanmış alüminyum kaplama ve S’e özel ekranlı dijital gösterge kümesi bulacaklar. Diğer öne çıkan özellikler arasında paslanmaz çelik pedallar ve S logolu aydınlatmalı eşik plakaları yer alıyor.

Alcantara spor koltuklar standart, ancak müşteriler Valcona deri ile özel kontur koltuklar sipariş edebilirler. Ayrıca düz tabanlı bir direksiyon simidi, ince taneli kül süslemesi ve ısıtma, havalandırma ve masaj işlevlerine sahip ön koltuklar da tercih edilebilecek.

Audi S6, S6 Avant ve S7 Sportback, bu yaz Avrupa’da gözler önüne çıkacak ve Almanya fiyatı sedan için 76,500 € olarak başlayacak. Vagon ise 79.000 € olacak, S7 ise 82.750 €’ luk fiyat etiketine sahip.

Diğer Yazılar

Skoda Superb Combi Çığır Açmaya Hazırlanıyor

Audi geleceğin fabrikaları için yazılım yarışması düzenledi

Ahmet Armağan

Hidrojenli EV Hopium Machina 1000 km’lik menzil sunuyor

Ahmet Armağan