BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Porsche YENİLİK

1092 HP’lik Porsche Taycan Turbo GT tanıtıldı

Porsche, elektrikli araç portföyünde yeni bir dönüm noktasıyla karşımızda: Taycan Turbo GT. Tamamen elektrikli bu spor sedan, markanın en güçlü ve dinamik versiyonu olarak dikkat çekiyor. Yeni Taycan Turbo GT, Porsche’nin GT markalı modellerine özgü aerodinamik ve şasi geliştirmeleriyle donatıldı ve opsiyonel Weissach paketiyle birlikte pist performansını en üst seviyeye çıkarıyor.

Taycan Turbo GT, Taycan Turbo S modelinde bulunan çift motorlu güç aktarma organlarının geliştirilmiş bir versiyonunu kullanıyor. Porsche mühendisleri, yeni arka elektrik motorunu kontrol eden daha güçlü ve verimli bir pulse invertör ekledi. Bu motor, silikon karbür gibi yarı iletken malzemelerle tasarlanmış. Ayrıca şanzıman oranları ve dayanıklılığı da iyileştirilmiş.

Sonuç olarak, Taycan Turbo GT’nin toplam gücü 777 HP. Ancak, kalkış kontrolü etkinleştirildiğinde bu değer 1.019 HP’ye (760 kW / 1.033 PS) çıkıyor ve iki saniye boyunca tam 1.092 HP güce ulaşıyor. Bu, Taycan Turbo GT’yi tüm zamanların en güçlü seri üretim Porsche’si yapar, diğer tüm Taycan versiyonları ve 918 Spyder modelini geride bırakıyor. Ayrıca aracın tork değeri de 1.340 Nm gibi etkileyici bir seviyede.

Taycan Turbo GT, elektrikli araç teknolojisinin sınırlarını zorlayarak performans tutkunlarının beklentilerini yeni bir seviyeye taşıyor.

Zuffenhausen’e göre, Porsche Taycan Turbo GT 0-60 mph (0-97 km/h) hızlanmasını 2,2 saniyede veya opsiyonel Weissach paketi ile donatıldığında 2,1 saniyede tamamlıyor. Benzer şekilde, 0-124 mph (0-200 km/h) hızlanma sırasıyla 6,6 saniye veya 6,4 saniyede tamamlanırken, azami hız 190 mph (306 km/h).

Bir diğer öne çıkan özellik ise Formula E yarışçılarından esinlenerek 10 saniye boyunca ekstra 160 hp (120 kW / 163 PS) gücün kilidini açan Boost modu. Standart Taycan zaten bir “push-to pass” özelliğine sahipti, ancak Attack Modu daha fazla destek sunuyor ve sağ taraftaki paddle kullanılarak etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması daha kolay.

Porsche, Weissach paketli Taycan Turbo GT’nin Weathertech Raceway Laguna Seca’da 1:27.87’lik tur zamanıyla “en hızlı elektrikli seri üretim otomobil” olduğunu duyurdu.

Diğer Yazılar

Mercedes elektrikli SUV modelleri EQA 250+ ve EQB 250+ Türkiye’de

Ahmet Armağan

Otopratik, yeni konsepti Midi

Ahmet Armağan

50 yıla damgasını vurmuş 50 otomobil