Skoda ve Hyundai’de hidrojen ortaklığı

Hyundai Motor Company ve Škoda Grubu, hidrojen mobilite ekosistemi oluşturmak için bir Mutabakat Muhtırası (MOU) imzaladı. Bu iş birliği, Prag’da düzenlenen Kore-Çek Cumhuriyeti İş Zirvesi’nde duyuruldu. İmza törenine Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticari Araçlar ve Hidrojen Teknolojileri Başkanı Ken Ramírez ile Škoda Grubu CEO’su Petr Novotný katıldı.

Mutabakat Muhtırası, hidrojen yakıt hücresi sistemlerinin mobilite projeleri ve enerji verimli çözümler üzerinde nasıl kullanılacağına dair çalışmaları kapsıyor. Ayrıca, hidrojen ekosisteminin mobilite dışındaki potansiyel kullanım alanları ve değer zinciri fırsatları da araştırılacak.

Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Ken Ramírez, “Škoda Grubu ile ortaklığımız, başta Çek Cumhuriyeti olmak üzere küresel pazarlarda hidrojen teknolojisinin gelişimine ve karbon nötrlüğüne katkı sağlayacak. Yakıt hücresi teknolojimiz ile Škoda’nın mobilite projeleri arasında güçlü sinerjiler yaratarak hidrojenin geleceğinde lider olmayı hedefliyoruz,” dedi.

Škoda Grubu CEO’su Petr Novotný ise “Hidrojen, sürdürülebilir bir geleceğin ve enerji tasarruflu çözümlerin anahtarı olacak. Hyundai ile yaptığımız bu iş birliği, sadece ulusal sınırların ötesinde fırsatlar yaratmakla kalmayıp, küresel pazarlara daha geniş çaplı erişim sağlamamıza da olanak tanıyacak. Birlikte çalışarak mobilite ekosistemine çevre dostu çözümler getirmeyi ve enerji geçişine katkıda bulunmayı hedefliyoruz,” diye konuştu.

Her iki taraf da hidrojenin, mobiliteden başlayarak daha geniş bir alanda sürdürülebilir bir toplumun temeli olacağı görüşünde birleşiyor. Hyundai’nin yakıt hücresi teknolojisi bu iş birliğinin temelini oluştururken, Škoda Grubu’nun faaliyet gösterdiği Çek Cumhuriyeti ve diğer küresel pazarlarda çevre dostu mobilitenin hızla yayılmasına destek sağlanacak.

İki şirket, mobilite dışındaki alanlarda da hidrojen yakıt hücresi sistemlerinin fizibilite çalışmalarını ortak yürütecek. Hyundai, hidrojenin mobilite ve enerji sektörlerindeki uygulamalarıyla ilgili küresel deneyimlerini bu iş birliğine dahil ederek, enerji geçiş sürecine önemli katkılarda bulunmayı planlıyor.

Hyundai’nin Nošovice’deki Çekya fabrikası, 2008’den bu yana faaliyet gösteriyor ve yıllık 350.000 araç üretim kapasitesiyle bölgedeki en büyük yabancı yatırım olarak öne çıkıyor. Škoda Grubu ise 165 yılı aşkın bir geçmişe sahip ve ulaşım mühendisliği alanında düşük tabanlı tramvaylar, banliyö trenleri, metro setleri, elektrikli otobüsler ve troleybüsler gibi ileri teknolojilerle önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir