Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ Motorsport Collectors Edition

Mercedes-AMG, Singapur Formula 1 Grand Prix’si kapsamında özel GT 63 PRO 4MATIC+ Motorsport Collectors Edition modelini tanıttı.

Mercedes-AMG, Singapur Formula 1 Grand Prix’sinde, Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı ile yakın bir bağ oluşturan çok sayıda bireysel tasarım unsuru ve donanım detaylarına sahip, son derece özel GT 63 PRO 4MATIC+ “Motorsport Collectors Edition” modelini tanıttı.


Obsidyen siyahı metalik taban rengi, takımın güncel Formula 1 yarış arabasından ilham alınarak geliştirildi. Arka yan panellerde gümüş Mercedes yıldızlarıyla el boyaması yıldız deseni ve ince PETRONAS renkli dekoratif çizgiler de bu bağlantıyı vurguluyor. Bu çizgiler, ön çamurluklardan kemer çizgisi boyunca tavana kadar uzanıyor. PETRONAS renkli diğer detaylar ise ön tamponun yan hava girişlerindeki fliclerde, yan marşpiyelerdeki dekoratif öğelerde ve arka difüzörde yer alıyor.


Mat siyah kaplamalı, çapraz kollu tasarıma sahip 21 inçlik AMG dövme jantlar, PETRONAS renkli jant şeritleriyle öne çıkıyor. Ön kısımda altı pistonlu sabit kaliperler, arka kısımda ise tek pistonlu yüzer kaliperlere sahip olan standart AMG seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi, aynı renk fren kaliperleriyle donatılmış. Ön aksa 420 milimetrelik fren diskleri takılı. “Motorsport Collectors Edition”, standart olarak Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup lastikleriyle donatılmış. Lastiklerin ön taraftaki ölçüleri 295/30 ZR 21, arka taraftaki ölçüleri ise 305/30 ZR 21.


Ön ayırıcı, yan marşpiyel şeritleri ve yüksek kaliteli karbon fiber difüzör ile arka kanadı içeren AMG Dış Karbon Fiber paketi, bu özel modelin motorsporlarıyla olan yakın bağını pekiştiriyor. Donanım kapsamına panoramik cam tavan ve sabit arka kanat içeren AMG Aerodinamik paketi de dahil.

AMG Gece Paketi II, “Motorsport Collectors Edition”ın bireysel görsel görünümünü daha da vurguluyor. Bu paket, radyatör ızgarası, yazılar ve arka Mercedes yıldızı gibi unsurları siyah kromla kaplıyor. Ayrıca gümüş krom AMG yakıt dolum kapağı da bu özel modelin statüsünü vurgulayan bir diğer detay.


İç Mekanda da PETRONAS Renkli Detaylar

İç mekanda da birçok PETRONAS renkli detay dikkat çekiyor. Standart AMG Performans koltukları, baş dayama yerlerindeki kabartmalı AMG arması ve PETRONAS renkli üst dikişlerle siyah Nappa deri/MICROCUT mikrofiber ile döşenmiş.

AMG karbon kaplama elemanları, PETRONAS renkli dikişlere sahip MICROCUT deri/mikrofiber kaplı ısıtmalı AMG Performans direksiyon simidi ile uyum içinde. Bu dikişler ayrıca kapı döşemelerinde, gösterge panelinde ve orta konsolda da bulunmakta. Siyah kaplı ve PETRONAS renginde aydınlatmalı AMG kapı eşik kaplamaları da dikkat çeken detaylardan biri.


Bu özel modelde standart olarak 15 hoparlör ve 1.170 watt sistem gücüne sahip Burmester High-End 3D Surround Ses Sistemi yer alıyor. Ayrıca 360° kamera, MBUX İç Yardımcı Sistemi, Sürücü Destek Paketi ve head-up display de donanım paketine dahil. AMG TRACK PACE, pistte sürüş sırasında geniş veri desteği sağlıyor. Ön aksı kaldırma sistemi, tümseklerden veya kaldırımdan geçmeden önce aracın ön kısmını kaldırmak için kullanılabiliyor. Ortam aydınlatması ve ENERGIZING paketi, uzun yolculuklarda konfor sağlıyor. Orta konsolda yer alan “1 of 200” plaketi, bu özel modelin sınırlı üretimini gösteriyor.

Bu değerli modeli hırsızlığa ve vandalizme karşı korumak için GUARD 360° araç izleme sistemi ile donatılmış. Her müşteri ayrıca bu modele özel bir AMG iç mekan araba örtüsü ile aracını koruma altına alabiliyor.

Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ “Motorsport Collectors Edition”, özellikle spor bir sürüş deneyimi arayan ve Formula 1 hayranı olan otomobil tutkunları ve koleksiyonerlere hitap ediyor. 450 kW (612 hp) güç üreten AMG 4.0 litrelik V8 biturbo motor, aerodinamik ince ayarlar, azaltılmış kalkış kuvveti ve daha güçlü soğutma, sürüş dinamiklerini daha da geliştirmeye katkıda bulunuyor.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir