Yeni MINI John Cooper Works yakında tanıtılacak

Hem benzinli hem de elektrikli seçeneklerle geliyor…

Yeni MINI John Cooper Works’ün (JCW) resmi olarak çok yakında tanıtılması bekleniyor ve bu, hem benzinli hem de elektrikli güç seçenekleri sunulan ilk hot hatch olacak. Ancak, bu sürpriz biraz bozuldu çünkü EV versiyonunun ilk görüntüleri çevrimiçi olarak sızdırıldı.

Yeni MINI John Cooper Works E olarak bilinecek elektrikli versiyonun fotoğrafları, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yayınlandı ve bazı önemli teknik detaylar da paylaşıldı.

Hot hatch tutkunları için en önemli rakam muhtemelen MINI JCW E’nin 255 beygir gücü üretiyor olması. Bu, giriş seviyesi MINI Cooper E’nin 181 beygir gücünden veya daha yüksek özelliklere sahip Cooper SE’deki 215 beygir gücünden önemli bir artış.

Bununla birlikte, MINI’nin 1.670 kg ağırlığında olduğunu da unutmamak gerek. JCW E’nin 0-100 km/sa hızlanması yaklaşık altı saniyede tamamlanacak gibi görünüyor.

Yeni hot hatch, Sport donanımındaki normal MINI Cooper’a benzer, yarışa uygun bir gövde kiti ile geliyor. Değişiklikler arasında daha agresif ön ve arka tamponlar, yeni bir arka difüzör, yan etekler, hava kanatlarına sahip bir tavan spoyleri, 18 inç jantlar ve John Cooper Works rozetleri yer alıyor.

JCW E, kırmızı fren kaliperleri ve vurguları, bagaj kapağındaki damalı bayrak grafiği gibi birkaç benzersiz dokunuşa da sahip.

Daha önce bahsettiğimiz gibi, benzinle çalışan bir MINI JCW de olacak. Aracın önceki nesli, MINI Cooper S’te bulunan turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motorun modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanıyordu ve yeni modelin de aynı motoru kullanmasını bekliyoruz. Bu kez yaklaşık 250 beygir gücü üretebilir.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir