Yeni Opel Grandland’in Dünya Prömiyeri Eisenach Fabrikası’nda Kutlandı

Alman otomobil üreticisi Opel, SUV’daki amiral gemisi yeni Grandland’in dünya prömiyerini, üretiminin yapıldığı Türingiya’da bulunan Eisenach fabrikasında kutladı.

Bununla birlikte Opel, 1992 yılında açılan ve her geçen gün gelişen Eisenach fabrikasını gelecekteki elektrikli modellerin üretimine uygun hale getirmek için tesise 130 milyon Euro yatırım yaparak marka üretimde önemli değişiklikler sağladı. Bu kapsamda Eisenach fabrikası Grandland’ın üretimi için ultra modern “elektrik santraline” dönüştürüldü.

Burada 14 hektarlık alan üzerine kurulan yeni güneş enerjisi çiftliğinin fabrikaya enerji sağlanması hedefleniyor. 20 megavatlık fotovoltaik parkın yanı sıra, 1,5 megavatlık bir ısı pompası da gelecekte tesisin ısı tedarikini destekleyecek.

Ayrıca Elektrikli Grandland’in batarya paketlerinin tesiste monte edilmesini sağlayan yeni bir batarya atölyesi de kuruldu.

Bu batarya atölyesi, elektrikli yeni Opel Grandland’e ve bataryasının montajına mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Bununla birlikte gelecekte yeni Opel Grandland’in Deutsche Bahn ile demir yolu bağlantıları üzerinden taşınarak Türkiye ve İngiltere gibi uzak pazarlardaki müşterilere ulaştırılması planlanıyor.