Otomobilkolik
SONDAKIKA Toyota YENİLİK

2023 Toyota Corolla satışa sunuldu. Eskisinden farkı ne?

2023 Toyota Corolla satışa sunuldu. Bu haberde tüm yenilikleri bulacaksınız. Toyota, üretilmeye başlandığı 1966’dan bu yana 50 milyon adedin üzerinde satış rakamıyla dünyanın en çok tercih edilen modeli olan Corolla’yı yenilenen gelişmiş güvenlik özellikleri, 5. nesil hibrit teknolojisi ve yeni donanım seçenekleriyle satışa sundu. Daha modern ve dinamik tasarımıyla dikkat çeken Yeni Corolla 706 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota showroomlarındaki yerini aldı.

60 yıla yakın köklü geçmişi ve 25 yıllık hibrit tecrübesiyle segmentinin en iddialı modeli olan Corolla, pazara sunulduğu ilk günden bu yana, Türkiye’nin en çok satan hibrit modeli unvanın da sahibi olmaya devam ediyor.

5. nesil hibrit sistemi ile eşsiz verimlilik ve performans

Yeni Corolla, 1.5 litre benzinli ve 1.8 litre hibrit motor olmak üzere yüksek verimlilik ve sürüş keyfi sunan motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. 1.5 litrelik benzinli motora sahip Corolla, 125 HP güç ve 153 Nm tork değerleriyle sunulurken Corolla’nın hibrit motorlu versiyonu ise, bir kez daha verimliliğin ve performansın referans noktası oluyor.

Yeni Corolla’nın hibrit versiyonunda Toyota’nın kendi kendini şarj eden 5. nesil tam hibrit teknolojisi yer alıyor. Yapılan detaylı mühendislik ve tasarım çalışmaları sonrasında yeni hibrit sistemi daha iyi sürüş deneyimi, daha yüksek performans ve daha fazla verimlilik sağlıyor.

Yeni lityum iyon bataryası ile daha güçlü ve verimli hale gelen, elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden yeni nesil hibrit 1.8 litrelik sistemin gücü yüzde 15 artırılarak 140 HP olurken 185 Nm tork üretiyor. Corolla Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması 1.7 saniye iyileştirilerek 9.3 saniyeye indi. Performans geliştirmeleriyle birlikte verimliliği de artırılan Corolla Hybrid’in ortalama CO2 emisyonu 102-107 g/km olurken, yeni model 4.5-4.7 lt/100 km’lik düşük yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

Yeni dijital teknolojilerle artırılmış kullanıcı deneyimi

Yeni Corolla, yeni elektronik platforma sahip Toyota’nın Yeni Global Mimarisi (TNGA) üzerinde üretiliyor ve daha kapsamlı bir dijital deneyim sunuyor. Yeni modelde sunulan daha fazla fonksiyonel multimedya sistemi ve tamamen dijital, özelleştirilebilir 12.3 inç’lik renkli dijital gösterge ekranı öne çıkıyor. 12.3 inç’lik yeni renkli dijital gösterge ekranı, tüm verilerin her türlü ışık koşulunda kolayca okunmasını sağlıyor. Göstergelerin görünümü ise direksiyondaki düğmelerle 4 farklı modda ayarlanabiliyor. Yeni Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi de daha hızlı performans ve birçok farklı bağlantı seçeneği sunuyor. Ürün gamında sunulan 10.5 inç dokunmatik multimedya ekrana sahip

2023 Toyota Corolla Fiyat Listesi için tıklayın

Corolla’da, kolay kullanım için klima ve ses sistemi açma/kapatma işlemleri için fiziksel düğmeler korunuyor. Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi için daha hızlı ve sezgisel tepkiler veren multimedya sistemi, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto akıllı telefon entegrasyonlarına da sahip.

Corolla son nesil Toyota Safety Sense ile donatıldı

Toyota, Yeni Corolla modelinde de sürücü, yolcular, yayalar ve diğer trafik kullanıcılarının güvenliğini ön planı aldı. Bu amaçla yeni ve gelişmiş teknolojiler Toyota T-Mate’te bir araya getirilerek şehir içi ve şehir dışı yolculuklarda daha güvenli bir deneyim sağlanması hedefleniyor. Yeni Corolla, sürüş asistanı ve park destek asistan sistemlerinin de dahil olduğu en gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip üçüncü nesil Toyota Safety Sense Akıllı Güvenlik Sistemi ile donatıldı. Önceki nesil sisteme göre radar ve kamera sistemleri geliştirilen Toyota Safety Sense 3, artık daha geniş alanı ve daha uzun menzili tarayarak daha kapsamlı bir koruma sağlıyor.

Standartları yükseldi

Yeni Corolla’da yer alan Ön Çarpışma Önleyici Sistemi, belli şartlarda yol üzerindeki araçlara ek olarak karşı istikametten gelen yaya, bisikletli ve motosikletlileri de algılayacak şekilde geliştirildi. Güvenlik özelliklerine eklenen Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi, olası kaza ve çarpışma anlarında sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarırken, gerektiğinde otomatik fren yaparak kazaları engelleyebiliyor. Corolla’yla birlikte sunulan yeni güvenlik özelliği Proaktif Sürüş Desteği ise aracın yaya, bisikletli veya park halindeki araçlara yaklaşmasını önlemek ve kaza riskini en aza indirmek için yaya ve araçlara belli bir mesafe kaldığında sürüşü direksiyon ve fren aracılığıyla destekliyor.

Güvenli Çıkış Desteği, kör noktada bir araç/bisiklet tespit ettiğinde ve kapının açılması durumunda, dijital gösterge ekranında uyarı ışıklarının yanmasını ve sesli uyarı verilmesini sağlıyor. Arka Koltuk Hatırlatıcı ise, arka koltukta çocuk veya evcil hayvan unutulmaması için araç durdurulduğunda dijital gösterge ekranında görsel ve sesli olarak uyarı veriyor.

Bunlara ek olarak; Acil Durum Direksiyon Desteği, Akıllı Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Sollama Desteği, Trafik İşareti Algılama Sistemi, Akıllı Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi de Yeni Corolla’nın öne çıkan diğer güvenlik özellikleri arasında yer alıyor.

Premium dış tasarım

Yeni Corolla’nın dış tasarımı da yenilenen ön ızgarası, sis farı çerçeveleri ve yeni tasarım jantlarıyla çok daha modern, prestijli ve dinamik bir görünüme sahip oldu. 2023 model yılı Corolla’da, Pasifik Mavi ve Metalik Gri olmak üzere 2 yeni metalik dış renk seçeneği eklendi. Yeni Corolla, yeni iç döşemeleri, modern yüzeyleri, ferah ve aydınlık iç mekan renkleriyle daha modern bir iç mekana sahip oldu. Corolla, siyah iç döşemesinin yanı sıra yeni dokusuyla birlikte sunulan yepyeni açık iç rengiyle tercih edilebiliyor.

Yeni Corolla’nın tüm versiyonlarında yüksek standartlar sunuluyor

1.5 litre benzinli ve 1.8 litre hibrit motor seçeneklerine sahip Yeni Corolla, zengin donanımlarıyla öne çıkan 10 farklı versiyon ile sunuluyor. Vision, Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack ve Passion X-Pack versiyonlarına sahip Corolla’da giriş seviyesi olan 1.5 litre benzinli Vision versiyonu, 6 ileri manuel şanzıman veya CVT otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

Dream versiyondan itibaren donanım listesi kabarık

Corolla’da Dream versiyonundan itibaren 16 inç alüminyum alaşımlı yeni tasarım jantlar, 12.3 inç renkli TFT ekranlı gösterge ekranı, kablosuz şarj ünitesi, 8 inç Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi ve kablosuz Apple CarPlay donanımları standart olarak sunuluyor. Bunlara ek olarak; deri direksiyon simidi, çift bölgeli otomatik klima ve geri görüş kamerası Dream versiyonunun önemli özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Tüm hibrit seçeneklerinde en gelişmiş güvenlik özelliklerini barındıran Toyota Safety Sense 3, anahtarsız çalıştırma sistemi ve yağmur sensörü standart olarak bulunuyor.

Corolla Dream X-Pack versiyonunda, benzinli Dream versiyonuna ek olarak Sunroof, 10.5 inç Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi, yağmur sensörü ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynası gibi özellikler yer alıyor.

Flame X-Pack versiyonunda ise, benzinli Dream X-Pack’e ek olarak, 17 inç alüminyum alaşımlı yeni tasarım jantlar, akıllı giriş sistemi, anahtarsız çalıştırma sistemi, karartılmış arka ve arka yan camlar ve ambiyans aydınlatma gibi özellikler sunuluyor.

Corolla Passion X-Pack‘te güvenli çıkış desteği, sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtma, ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, sürücü elektrikli bel desteği, deri/kumaş koltuk döşemesi, ön-arka park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi ve led ön farları gibi zengin donanım özellikleri yer alıyor.

Diğer Yazılar

Yeni Renault Clio etkileyici tasarımıyla tanıtıldı

Ahmet Armağan

Opel Grandland GSe ile elektriklendi

Ahmet Armağan

Hidrojen Yakıtlı Toyota Mirai’den Dünya Menzil Rekoru

Ahmet Armağan