BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Honda SONDAKIKA YENİLİK

2023 Honda Civic Type R karşınızda

2023 Honda Civic Type R, Honda’nın ikonik yüksek performanslı hatchback modelinin 25. yılını ve Civic’in 50. yılını kutladığı bir döneme denk geliyor. Yeni nesil model, yarış ruhundan ilham alan uzun bir performans otomobili geleneği üzerine inşa edilerek bugüne kadarki en hızlı Civic Type R’ı sunmak üzere tasarlandı.

Honda mühendisleri, 11. nesil Civic’i geliştirirken uyguladıkları insan merkezli dinamik, tasarım ve kullanılabilirlik yaklaşımını temel alarak Civic Type R’ı yaratmak için her yönünü geliştirdiler. Sportif silueti tamamlarken yeni aerodinamik faydalar sağlayan fonksiyonel bir kaput havalandırması ve yeni bir arka difüzör de dahil olmak üzere entegre tasarım geliştirmelerinin başında geliyor. Type R aynı zamanda standart Civic’ten daha alçak ve daha geniş, yeni arka spoyler tasarımı şık tavan çizgisini vurguluyor ve otomobilin aerodinamik performansına ve kaslı görünümüne katkıda bulunuyor.

Hafif bileşenler ve 2.0 litre dört silindirli benzinli motordan gelen güç artışı, sınıfındaki en yüksek güç/ağırlık oranlarından birini oluşturmak için bir araya geliyor. Otomatik blip ile revize edilmiş bir devir eşleştirme sistemi, altı ileri manuel şanzıman ile vites değişimlerinin sürücülere ödüllendirici bir deneyim sunmasını sağlıyor.

Type R’ın içinde, tüm performans Hondalarını farklı kılan kırmızı iç mekan, hafif spor koltuklar ve sürücü odaklı kontroller yer alır. Önceden ayarlanmış sürücü modlarına ek olarak, yeni Bireysel mod sürücüler için yeni kişiselleştirme seviyeleri sağlayarak gaz tepkisi ve direksiyon geri bildirimi gibi araç özelliklerini kişiselleştirmelerine olanak tanıyor. Yerleşik Honda Log R veri kaydedicisi, sürücülerin pistteki performanslarını geliştirmelerine yardımcı olmak için gelişmiş izleme ve yenilikçi bir puanlama işlevine sahip.

Şimdiye kadarki en güçlü VTEC Turbo

Yeni Civic Type R, motor sporlarından türetilmiş çeşitli teknolojilerin uygulandığı revize edilmiş 2.0 litre VTEC dört silindirli turboşarjlı bir motorla güçlendirilmiş.

Motor güncellemelerinin genel etkisi, yüksek devirlerde daha yüksek performans ve düşük devirlerde daha düşük yakıt tüketimi ve sınıfındaki en yüksek güç/ağırlık oranı. Motor 6.500 d/dak’da 329HP güç üretirken, 420 Nm tork sadece 2.200 d/dak’da geliyor.

Sonuç olarak Civic Type R 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,4 saniyede çıkabiliyor ve 275 km/s azami hıza ulaşabiliyor.

Bağımlılık yaratan performans için ayarlanmış hafif, sert şasi

En yeni nesil Civic, şasisi, direksiyonu ve süspansiyonunun tüm sürüş koşullarında üstün performans, dinamik tepki ve geri bildirim seviyeleri sunmasını sağlamak üzere tasarlanmış. Özellikle hassas direksiyon geri bildirimine ve daha dengeli bir sürüşe odaklanılarak sürücünün araçla olan bağını arttırmak için geliştirilmiş.

Önceki Type R’a kıyasla 35 mm daha uzun dingil mesafesi ve temel otomobilin çok bağlantılı arka süspansiyonu, selefine göre daha iyi viraj dengesi sunmak için önemli ölçüde daha geniş bir arka iz ile eşleştirilmiş. Bu özellik hem otoban hem de Nürburgring’de tekrarlanan testlerle geliştirilmiş.

Diğer Yazılar

Hyundai elektrikli araçlar için otomatik şarj robotu geliştirdi

Ahmet Armağan

Skoda 2024 yılına Octavia atağı ile devam ediyor

Ahmet Armağan

Honda, F1 tutkunları için e-GP turnuvası düzenliyor

admin