BMW Bannerı
Otomobilkolik
Audi

Audi Q3 Sportback

Audi model yelpazesine coupé şeklinde kompakt bir SUV ekliyor 

Audi Q3 Sportback, bir SUV’un güçlü varlığını ve çok yönlü günlük rahatlığını bir coupe’nin sportif şıklığı ve çevik kullanımı ile birleştiriyor.

Audi Q3 Sportback, güç ve hassasiyet anlamına geliyor. Bunu tüm tasarım detaylarına da yansıtıyor. Sekizgen Singleframe siyah ızgarası, tasarımda güçlü bir şekilde üç boyutlu görünüm sunarken, bu onu sportif bir görünüme kavuşturuyor.  Coupé benzeri yolcu kabini, kontrast renklerle donatılmış. Alçak tavan çizgisi de otomobilin coupe formunu perçinliyor.

Audi Q3 Sportback, kardeş Q3 modelinden çok daha uzun görünüyor. Ek olarak, SUV-coupé neredeyse 3 cm daha basık ve bu nedenle daha kaslı bir görünüme sahip. Tekerleklerin üstünde, güçlü hatlar dikkat çekiyor. Plastik şekilli arka kısımda birçok ışık ve gölge efekti ortaya çıkıyor. Aero trimlerle çevrili düşük pencere ve hava girişlerinin görünümünü alan sportif tampon, Audi Q3 Sportback’in genişliğini vurguluyor. 

Audi Q3 Sportback

Image 2 of 8

Interior

Audi Q3 Sportback, farklı yol koşullarına uygun olarak keyifli sürüş özellikleri sunuyor. Şehirde, uzun mesafeli yollarda veya hafif arazide her yönden dinamik özelliklere sahip. Direksiyon açısı arttıkça dişli oranı da gittikçe artan bir hale geliyor ve standart olarak kademeli ilerleyen direksiyon özelliği ve spor süspansiyonu sürüş keyfini olumlu yönde etkiliyor. 

Audi Q3 Sportback 4.50 m uzunluğunda, 1.84 m genişliğinde ve 1.56 m yüksekliğindedir. Dingil mesafesi 2.68 m olarak karşımıza çıkıyor. Bu, büyük ve oldukça değişken bir iç yapıya neden olurken, arka koltuklar da üç kişilik alan sunabiliyor. 

Avrupa’da piyasaya sürülecek olan Audi Q3 Sportback’in en üst seviyesinde 230 HP ile 2.0 TFSI motoru yer alıyor. 2.0 TDI ise 150 HP gücünde. Piyasaya sunulduktan kısa bir süre sonra, quattro tahrikli manuel şanzıman da mevcut olacağı söylenirken, 48 V hafif hibrit bir sistemle birlikte çalışan daha güçlü bir dizel ve giriş seviyesi bir benzinli motor da dahil olmak üzere, yıl boyunca ek motorlar gelecek. 

En iyi motorlarda quattro dört tekerlekten çekiş, standart olarak güç aktarımı işini üstleniyor. Ana bileşeni, arka dingildeki hidrolik çok plakalı bir kavrama. Elektronik yönetimi, üstün denge ve güçlü çekişi yüksek bir sürüş keyfi ile birleştiriyor. Performans sınırlarında, quattro tahrik tekerleği seçici tork kumandası ile birlikte çalışıyor. 

Diğer Yazılar

Audi Fit Driver Sistemi ile Spa’yı Otomobile Taşıyor

Audi Sport’un yeni yarışçısı

Ahmet Armağan

Efsane quattro Ken Block ile geri döndü

Ahmet Armağan